darila 3
Nakupi plus Preizkušam | Priporočam

Ideje za darila 3

Ideje za darila 3

Tudi tokrat vam predstavljam nove čudovite ustvarjalke ter njihove izdelke in zgodbe. Vse o mojem mnenju glede unikatnih izdelkov ste lahko že izvedeli v prejšnjih prispevkih, ki jih najdete na povezavi tukaj ter še na drugi povezavi tukaj.

V vseh omenjenih člankih lahko najdete čudovite ideje za darila. In če vas morda zanima, zakaj vedno predstavljam tudi zgodbe, ki stojijo za ustvarjalkami, je odgovor – ker tudi sama rada berem zgodbe o uspehih in predvsem o poti, ki jih pripelje do tja.

O tem, kaj je njihova motivacija, želja, spodbuda, priložnost ter zakaj so se sploh odločile izpostaviti svoje izdelke širnemu svetu.

Odlične primere zgodb ste lahko zasledili tudi v oddaji Štartaj Slovenija, ko so predstavili podjetnike ter njihove življenjske zgodbe. Tudi sama sem to oddajo redno spremljala. Sploh, ker sem se ravno v tistem času tudi sama podajala na svojo podjetniško pot.

In njihove zgodbe so me dejansko še bolj privabile do nakupa izdelkov. Saj so mi bili nekateri izdelki prej predragi in šele, ko sem videla, koliko dela in denarja je bilo vloženega v izdelke sem jih resnično začela ceniti.

Kot cenim tudi vsako izmed ustvarjalk, ki jih omenjam in jih bom še omenjala v naslednjih prispevkih.

In prav zato si želim, da jih spoznate tudi vi. Ter jim zaupate vse svoje skrite želje glede izdelave čudovitih izdelkov za sebe ali za svoje bližnje. Tukaj vam zopet predstavljam pet novih odličnih ustvarjalk.

 • Barbka. Njen oče je tiskar in kot osnovnošolka je velik del poletnih počitnic preživljala v njegovi delavnici. Kar nekaj je bilo dela s tekstilom in vedno ji je bilo zanimivo, kako lahko oblačilo postane čisto nekaj drugega, ko mu pustiš svoj pečat. V delavnici je njen oče imel tudi star šivalni stroj, na katerega je takrat šival bloke papirja. In tako se jima je porodila ideja, da bi pa lahko nekaj zašila … in sta – mini krilce iz rožnate rjuhe. Ljubezen do šivanja je bila rojena v 7. razredu, saj je takrat začela obiskovati tečaj šivanja. Nekaj let je šivala, potem je vse, kar malo opustila. Šele prejšnjo pomlad po kar nekaj pretečenih letih, dveh zlatih otrocih in željo po ustvarjanju drugačnega je spet začela. Najprej za svoja otroka, potem za nekaj znancev in potem je preraslo v nekaj več. Skupaj s količino novih izdelkov so rasle tudi sanje. No in še vedno rastejo. Želi si, da bi njeni unikatni izdelki, ki so narejeni s srcem, kvalitetno in z veliko domišljije, razveselili čim več malih junakov in princesk. Pa tudi starejše sestrice, bratce in pa ene in edine … mamice. Da bi rasli z Barbkinimi čarovnijami. In prepričana sem, da ji bo to zagotovo uspelo, saj so njeni izdelki res čudoviti.

Barbka

Barbka

Njena čudovita oblačila sem opazila že nekaj časa nazaj na njeni Facebook strani in predvsem so mi bile všeč različne kratke hlačke za otroke. In zato sem pri njej tudi naročila čudovite kratke hlačke za poletje za Glorio. Tokrat sem izbrala za motiv mint metuljčke.

Tudi Barbka mi je poslala na izbiro ogromno motivov in barv, vendar sem se takoj odločila za ta motiv. In v živo so hlačke še bolj čudovite, vendar na žalost tudi tokrat dela fotografija krivico izdelku.

Tudi Glorii so hlačke zelo všeč in komaj čakam, da ji začne nositi, saj so videti res udobno in tudi motiv metuljčkov je res ljubek. Zato predvidevam, da bo Gloria z njimi imela še več dela. Saj že sedaj vedno reče, da ima na hlačkah metuljčke.

Menim, da bo na dopustu glavna na plaži. 🙂 Ter, da ji bodo hlačke zavidali vsi …

Meni so izdelki od Barbke resnično čudoviti. Če so tudi vam hitro pokukajte, na njeno Facebook stran, kjer boste lahko našli celotno ponudbo odličnih oblačil za otroke in odrasle. Hlačke za Glorio so še meni tako zelo všeč, da bi najrajši naročila še ene zase. 😉

Barbka - darila 3

 • Lupiloop. Je drugačen, drzen in poln živih barv. Izdelki, ki si jih lahko pogledate na njeni Facebook strani, kar kličejo po malih nogicah, da se obujejo v čudovite poletne sandale. Malim nogicam v kvačkanih sandalih ne bo vroče, saj pri svojem delu uporablja naravne materiale, ki ustrezajo letnim časom. Poleti izbere bombaž za hladnejše dni pa kakovostno mehko volno, da nam je v Lupiloop izdelkih prijetno toplo. Mamica, ki stoji za tem imenom pri svojem delu daje prednost kakovosti in skrbno skvačka prav vsako kapico, copatek ali sandal. V izdelke zelo rada vključi nenavadne vzorčke, ki izstopajo iz vsakdana in pritegnejo pozornost. Da je pri svojem delu na pravi poti ji kažejo prve stranke, ki se s svojimi željami vračajo ponovno k njej. S kvačkanjem se je začela ukvarjati v času porodniškega dopusta, da si je malo popestrila dnevno rutino. Ko pa je njen fantek imel v omari že vsaj deset kapic, s katerimi je bila več kot zadovoljna. Je želela svoje znanje in uresničene ideje deliti tudi drugimi v želji po novih kreacijah in izzivih. In tako je njen hobi zrasel v nekaj več. In to ji daje energije ter veliko delovnega elana za nadaljnje stvaritve. Veseli se novih izzivov v glavi se ji vedno plete še 1001 ideja, za katere komaj čaka, da postanejo resničnost.

luliloop - darila 3luliloop - darila 3

Vsakič, ko sem prej gledala kvačkane izdelke, sem najprej pomislila na to, da mi bo v njih zagotovo zelo vroče. Dokler nisem pri Lupiloop izvedela, da za poletne izdelke sploh ne uporablja volne, ampak bombaž.

Sprva sem bila zelo začudena, saj na to sploh nisem pomislila. In ko sem prvič videla njeno Facebook stran sem se najprej zagledala v čudovito kapico, ki sem jo imela namen naročiti za Glorio. Zadnje dve leti seveda vedno najprej pomislim, da bi vse naročila zanjo, ne pa zase. 🙂

In ker mi je takoj v oči padla ta prekrasna belo modra kapica sem Lupiloop najprej vprašala, če ima to kapico morda še na zalogi. Rekla mi je, da je ta žal prodana, vendar lahko naredi novo za Glorio. Prosila me je še, če ji lahko izmerim glavo, da bi imela približne mere za kapico.

In tako se je takoj lotila dela, ko sem ji poslala mere in zelo kmalu je bil pri meni že njen paket s prečudovito kapico. Ki jo bo Gloria lahko nosila v jeseni in pozimi.

Sploh si ne predstavljam koliko dela in natančnosti je vloženega v izdelavo takšne čudovite kapice. In zato le še bolj vsak dan spoštujem ustvarjalke, ki nas razveseljujejo s prekrasnimi izdelki.

Če so tudi vam všeč njeni izdelki le hitro poglejte na njeno Facebook stran, kaj vse še ustvarja in prepričana sem, da boste našli čudovite izdelke zase.

Ali ni prekrasna kapica s to rožico? Ter še top barvna kombinacija po mojih željah. 🙂

Lupiloop - darila 3

 • Pingi izdelki so tako posebni, ker so skrbno načrtovani, unikatni in ročno izdelani. Vsaka tablica je izdelana v prav posebnem kalupu, da je čudovita na otip in pogled. Napisi na tablicah so ročno napisani, zato niti dve tablici nista enaki in je zato vsak izdelek popoln unikat in v slovenskem prostoru nekaj edinstvenega, posebnega in enkratnega. Pingi je zelo prilagodljiv in izdeluje izdelke po vaših željah ali pa vam svetuje, da bi bil izdelek kar se da čudovit. Tablice so primerne za zapis podatkov o rojstvu malih sončkov, za darilo ob prejemu svetega krsta, darilo ob prejemu zakramenta svetega obhajila in birme, za okrogle obletnice, darilo za rojstni dan … in še in še. Sledite Pingiju na Facebook strani in z njim odkrivajte čudovit svet izdelkov.

pingipingi

Pingi izdelki so mi bili všeč takoj, ko sem jih prvič zagledala. Saj doma nisem imela še nobenega izdelka z rojstnimi podatki od Glorie. In njihove tablice so mi bile všeč že prvi hip zaradi zelo lepih barvnih kombinacij.

In kljub temu da drugače resnično nisva ljubitelja rožnate barve sva se tokrat odločila za to kombinacijo. Saj so nama drugače preprosto bolj všeč druge barve. Ampak na tej tablici odlično pride rožnata barva v kombinaciji z drugimi barvami.

Takoj so tudi ugodili moji prošnji, če je lahko na tablici srček in resnično je nastala prečudovita spominska tablica. Ki že krasi steno v naši dnevni sobi in jo lahko občuduje vsak, ki pride na obisk k nam. Resnično je še veliko lepša, kot sem si predstavljala, da bo.

Tudi Gloria bo sedaj imela čudovit spomin na svoje rojstvo in midva tudi, saj je bil kljub vsem bolečinam in težavam pri porodu to zame najlepši dan v življenju.

Če iščete prekrasno in unikatno darilo le hitro pokukajte na njihovo Facebook stran, kjer lahko najdete še vse ostale njihove prekrasne izdelke.

Tablice so lahko čudovito darilo ob rojstvu, za rojstne dneve, poroke, krste, obhajila, birme … Možnosti je neskončno in prepričana sem, da bo vsak zelo vesel tako čudovitega darila.

Kakšna se zdi vam tablica? 😉

Pingi

 • AL – SA. Njeni ustvarjalni začetki segajo v čas otroštva, ko je kot mala deklica rezala in šivala oblekice za svoje punčke. Ustvarjalno žilico ji je v dlan podarila mati, ki je vedno delala čudovite kreacije oblačil in tako je začutila, da je ustvarjanje tudi del nje. V izdelkih, ki jih ustvari, so zajeti vsi tisti ustvarjalni trenutki, ki si jih uspe utrgati le zase in za dušo. Ustvarjanje ji daje inspiracijo in zato zelo uživa v tem. Preizkusila se je v marsičem in nazadnje se je najbolj našla v izdelovanju nakita, decoupage tehniki, poskusila se je tudi v tisku skodelic, tisku majčk na svoj način in v svoji tehniki. Sledi temu, da so njeni izdelki drugačni, zanimivi, posebni. Nakit je še zadnja pika na i oblačilom poleg čevljev in torbice. Nudi ji možnost igre z barvami, oblikami in novimi slogi. Na voljo ima ogromno materialov, ki ji dajejo inspiracijo ter veselje do sestavljanja in izdelovanja. Navdih ji dajejo ljudje, ki jo obkrožajo, narava, živali, barve. Izdelovanja nakita se loti v prostem času – v večernih urah takrat zlaga, išče, brska in sestavlja. Njen nakit je barvit, v njem je polno energije, domišljije – v nakit vnaša svoje sanje, je del njenega življenja in je pravi balzam za njeno dušo. Srečna je, ko se potopi v svoj svet ustvarjanja. Veliko dela po naročilu strank, po njihovih željah ali navdihu. Vesela in srečna je, da ima tudi svoj krog strank, ki ji sledijo ter jo podpirajo in zaupajo vanjo ter v njene izdelke. Pravi, da bo še naprej sledila svojim sanjam ter novim, posebnim in drugačnim izdelkom.

al-sa darila 3

al-sa darila 3

Pri Al-si sem imela res težko izbiro, kateri izdelek naj izberem za prispevek, saj izdeluje res ogromno različnih čudovitih izdelkov. Zato sem takoj začela razmišljati o tem, kateri izdelek bi bil najbolj praktičen za mojo kuhinjo.

Tokrat sem se celo odločila, da naročim nekaj zase. 🙂 Ker sem že vsaj dve leti iskala škatlico za čaje sem se takoj zagledala v eno izmed njenih škatlic za čaje s motivom vrtnic.

In zato sem ji takoj napisala sporočilo, če ima škatlico morda na zalogi. Vendar mi je hitro sporočila, da je žal prodana, ampak, da lahko zame izdela podobno škatlico z motivi srčkov in vrtnic.

Prejšnja škatlica je bila sicer malce drugačne oblike, vendar je ta še veliko lepša. Meni je resnično čudovita in predvsem praktična, saj vanjo lahko pospravim vso zalogo čajev. Da sem nad motivi vrtnic in srčkov navdušena mi verjetno ni potrebno ponavljati, kajne? 🙂

Pri izdelavi se je resnično potrudila in zame ustvarila čudovito škatlico, ki jo občudujem vsak dan znova, medtem ko kuham.

Pri njej mi je tudi zelo všeč, ker sem že takoj v pogovorih lahko opazila, da je izjemno optimistična in prisrčna oseba. S takšnimi ustvarjalkami resnično rada sodelujem sploh, ko opazim, s kakšnim veseljem opravljajo svoje delo – hobi.

Ter da jih ustvarjanje novih izdelkov veseli vsakič znova in resnično ustvarjajo s srcem in dušo.

Pri njej najdete še ogromno drugih čudovitih izdelkov, ki jih lahko podarite kot darilo. Različne vrste nakita, skodelice, škatlice, oblačila … Zato le hitro poglejte katere vse izdelke še izdeluje na njeni Facebook strani.

al-sa

 • Maluni. Ustvarja Nina, ki obožuje otroke in se je zato tudi vpisala na pedagoški študij. S kvačkanjem se je prvič srečala v osnovni šoli v krožku, kjer so se (kdor je želel) naučili osnov kvačkanja. Pravi, da če prizna po pravici je takrat kvačkala obupno! Čeprav je do tedaj znala precej dobro uporabljati ročne spretnosti se ji je zdelo, da to ni zanjo in je nato po končanem krožku tudi opustila to ročno delo. Pravi, da si je približno pet let po tem, ko se je »naučila« osnovnega kvačkanja in je izvedela, da je sestra noseča zadala cilj, da bo kot bodoča teta sama naredila copatke in mogoče celo odejico in to ji je tudi uspelo. Trenutno je s svojim delom najbolj osredotočena na uhane (fiksne in viseče), obeske za ključe, otroške copatke in igrače (amigurumije). Vedno rada prisluhne željam strank in jih skuša v največji možni meri tudi upoštevati. Z veseljem poskusi tudi kaj novega. Idej v glavi ima ogromno, a ima na žalost (zaradi usklajevanja hobija in fakultete) premalo časa, da bi lahko vse uresničila. V bližnji prihodnosti želi izpopolniti še idejo s prstani ter med nakit dodati tudi verižice, broške, sandale za dojenčke, držala za dudo, knjižna kazala, lovilce sanj (dreamcatcher-je), manjše torbice ali toaletke, trakove in kape, odejice za dojenčke itd. S svojimi izdelki želi predvsem spremeniti stereotipe o ročnih delih – npr. to, da so pletilke ali kvačka le za babice. Ali to, da ljudje ob besedi kvačkanje pomislijo le na namizne prte, ali obrobe zaves. Želi si, da bi ljudje začeli ceniti ročna dela, jih spoštovali in podpirali. Zato jim želi približati »netipično« plat kvačkanja – ljubke, unikatne izdelke za male in velike.

Maluni -darila 3

Maluni -darila 3

Pri Maluni sem najprej med izdelki opazila prikupne obeske – hobotnice in zato sem se dogovorila z njo, da eno hobotnico izdela tudi zame. Seveda v modri barvi. Odločila sem se, da tudi preizkusim njene uhančke, saj še nikoli nisem imela uhančkov iz bombaža.

In že na slikah so videti zelo prikupni v živo pa so še veliko lepši. Saj so tako preprosti, lahki in udobni in tudi še nikjer nisem videla takšnih prikupnih uhančkov. Zato sem jih za zdaj le preizkusila in jih shranila za posebne priložnosti.

Maluni poleg prikupnih obeskov in uhančkov izdeluje še kar nekaj čudovitih izdelkov. Med drugim igračke, copatke kot pravi ima v prihodnosti kar nekaj odličnih idej za nove izdelke. In niti malo ne dvomim o tem, da bodo čudoviti. 😉

Meni je hobotnica resnično prikupna in zato že dela družbo ostalim obeskom na mojih ključih. In tudi uhančki so tako lepi, da komaj čakam, da si jih spet nadenem.

Če so tudi vam tako zelo všeč njeni izdelki, kot meni le hitro pokukajte na njeno Facebook stran in poglejte, kaj vse še izdeluje.

Maluni - darila 3

Prepričana sem, da ste tudi v današnjem prispevku našli kar nekaj čudovitih idej za uporabna in predvsem unikatna darila. Ker vem, da je vsakemu od vas všeč drugačen slog je ravno zato izbor vedno tako raznolik.

Če boste preverili še Facebook strani ustvarjalk, sem prepričana, da boste zagotovo našli popolna darila zase ali za svoje bližnje.

Seveda bo vsaka izmed ustvarjalk še bolj zelo vesela nakupa ter če boste všečkali njihove strani, saj tako podpirate njihovo delo in unikatne izdelke. 😉

Že naslednji teden boste z menoj odkrili nove ideje za darila. Vse dosedanje prispevke o darilih najdete tukaj.

So vam všeč moje ideje za darila 3?darila 3

Mogoče ti bo všeč tudi ...

2 Komentar

 1. Anonimno pravi:

  Na pravi poti draga moja?? ❤Lupiloop ❤ tudi jaz zelo ponosna na nadarjeno prijateljico

  1. Klavdija pravi:

   Se strinjam! 😉

Komentiranje je onemogočeno.