Ideje za darila 10
Nakupi plus Preizkušam | Priporočam

Ideje za darila 10

Ideje za darila 10

  • Zlata ptička. Polona Štolfa, lastnica Zlate ptičke, po izobrazbi diplomirana “turistka”, certificirana ATP osebna trenerka, po srcu MAMA, strastna športnica in ljubiteljica vsega zdravega. V ta namen je v Kamniku odprla trgovino z zdravo, v večini lokalno pridelano hrano. Ime Zlata ptička, po Župančičevi pesmici združuje pozitivno, domače, lokalno, pošteno in iskreno. To simbolizira tudi logotip Zlate ptičke s ptičko, sončkom in srčkom. Prav veliko srce je tudi tisto, ki povezuje vse njene dobavitelje, ki jih je predhodno obiskala in se prepričala o ustreznosti njihove pridelave in obdelave. Navsezadnje je ona tista, ki njihove izdelke suvereno promovira v svoji trgovinici sredi najlepše kamniške ulice Šutne. Obenem piše tudi blog, kjer vam na podlagi lastnih izkušenj ter izkušenj svojih strank, v upoštevanju naravne sile človeškega telesa in ”zdrave kmečke pameti” pomaga izbrati pot do ustreznega prehranjevanja, telovadnega programa in splošnega zdravja. Z vami deli tudi vse slastne, zdrave jedi, ki se dnevno znajdejo na njenem krožniku. Z nasveti ali le s prijazno družbo vam je vedno na voljo v svoji očarljivi trgovinici. Ekipa Zlate ptičke je srčna, odprta in vedno nasmejana. V iskreno veselje jim je delati v tako toplem okolju, z butičnimi ustvarjalci, predanimi svojemu delu. Srčnost in strast do dela se čuti skozi vsak izdelek posebej. Cenijo trud kmetovalcev in pridelovalcev naše dežele in se zavedajo, da vedno več ljudi ceni živo, doma pridelano hrano, z najbogatejšo hranilno vrednostjo. Prav tako imajo svojevrstno vrednost izdelki, narejeni s predanostjo in ljubečo roko. V Zlati ptički podpirajo zdrav način življenja, z zagotovilom visoke kakovosti zdravih, v večini lokalnih, naravnih in okolju prijaznih izdelkov. V trgovinici skoraj vse izdelke lahko poskusite, dobite nasvet, kako izdelek pripraviti in postreči ter zagotovilo kakovosti in verodostojno informacijo. Ponujajo le izdelke, ki izpolnjujejo njihove standarde in gredo skozi njihov strogi izbirni postopek. V Zlati ptički sledijo trendom in zato se pri njih vedno najde kaj novega. Kar želijo zase, svetujemo drugim! Poleg zdrave prehrane v Zlati ptički ponujajo tudi kakovostno, certificirano naravno kozmetiko ter izvirne trendovske izdelke slovenskih ustvarjalcev. Najbolj cenijo in podpirajo butično pridelavo in ročno izdelavo. Podporo trgovinici nudi majhno družinsko podjetje, ki se že od leta 1928 ukvarja z izdelavo notranje opreme. Močna volja, srčnost in strast do dela se izražajo skozi notranjo podobo Zlate ptičke, ki v trgovinici ustvarja prijetno in toplo vzdušje. Ob prijetnem ambientu za dobro počutje vsakega obiskovalca poskrbijo tudi zaposleni z dobro voljo, krepitvijo medsebojnega zaupanja ter ohranjanjem pristnih, pozitivnih odnosov s kmeti, dobavitelji in kupci. Verjamejo v sodelovanje, povezovanje in veseli bodo vsakega mnenja, kritike, nove pobude in predloga, s katerim bo Zlata ptička še bogatejša.

zlata ptičkazlata ptička

Ko sem Polono spoznala na pikniku Mami blogerk sem takoj lahko opazila, da je izjemno optimistična in vesela oseba. Kar je pri njenem delu odlično, saj svojo trgovino resnično vodi z vsem srcem.

Zato sem z velikim veseljem pregledala tudi ponudbo v njeni spletni trgovini Zlata ptička, v kateri najdete ogromen nabor odličnih izdelkov.

In tako sem si za testiranje izbrala dva izdelka, ki sta zagotovo tudi odlična ideja za obdarovanje – sploh sedaj, ko se počasi bližajo prazniki. Obenem sta oba izdelka tudi odlična za vsakodnevno rabo – chia semena in dezodorant Nelipot.

Moram priznati, da chia semen do nekaj mesecev nazaj sploh nisem poznala, saj, kljub temu da sem večkrat slišala zanje, jih še nisem preizkusila. In tudi, ko sem jih prvič jedla, mi niso bila preveč všeč.

Ampak, ko sem jih nekaj dni zaporedoma jedla so mi postala vedno bolj všeč. In zdaj jih z največjim veseljem jem večkrat na teden skupaj z jogurtom, le prej jih namočim v vodo za nekaj ur.

Preizkusila sem tudi dezodorant Nelipot, saj sem lansko leto redno spremljala oddajo – Štartaj Slovenija, ker so mi bile resnično zelo všeč vse zgodbe o uspehu in poti do tja.

Obenem sem tudi sama ravno v tistem času stopala na podjetniško pot in sem zato z veseljem poslušala vse njihove nasvete. In zato me je seveda zanimalo, ali zmagovalni produkt resnično deluje.

Pri Nelipotu mi je bil predvsem takoj všeč čudovit naraven vonj dezodoranta in seveda njegov učinek. Sploh, ker sem sicer zelo skeptična glede uporabe drugih dezodorantov, saj že nekaj let uporabljam prav posebno znamko dezodorantov, ki je odlična.

Ampak vseeno lahko potrdim, da je tudi dezodorant Nelipot odličen in tudi odlično deluje čez celoten dan. Če vas zanimajo še ostali izdelki Zlate ptičke le hitro poglejte na Facebook ali spletno stran Zlate ptičke in si naročite njihove izdelke.

zlata ptička

  • Domači izdelki Lorber. Za imenom Domači izdelki Lorber stojita Matjaž in Sara, ki ponujata domače in ročno izdelane produkte, ki so kljub svoji enostavni sestavi in vsestranski uporabnosti, dovršeni do najvišje možne mere. Njuna ponudba se deli na izdelke katerih izdelava zahteva nekaj ročnih spretnosti  in domačo naravno kozmetiko. V prvo kategorijo spadajo ročno izdelane rožice iz najlonk v najrazličnejših oblikah in velikostih, v času pred adventom so na voljo tudi unikatne adventne sveče. Domača mila, balzami za ustnice, različna mazila in masla ter razna olja, med njimi kar pet različnih masažnih olj, pa so produkti njihove kozmetične ponudbe. V preteklih letih so zelo uspešno začeli povezovati obe kategoriji in se tako lahko pohvalijo tudi s poročno, slavnostno oziroma darilno ponudbo, hkrati tudi ponudbo poslovnih daril. Njihov najbolj iskan produkt so zagotovo naprsni šopki in mila z odtisom, ki so po večini namenjena obdarovanju, oziroma zahvali gostom na porokah, rojstnodnevnih praznovanjih ali drugih slavjih. Vsako naročilo jih  predstavlja izziv, ki se ga z veseljem lotijo in jih hkrati navdaja s ponosom, da jim dovolite biti del vaših pomembnih dni.domači izdelki lorber domači izdelki lorber

Od nekdaj so mi zelo všeč izdelki iz najlonk in čeprav obožujem vrtnice vseh vrst sem si dejala, da bi za svojo poroko naročila poročni šok rož iz najlonk.

Saj se mi zdijo izdelki iz najlonk res čudoviti in obenem bi imela tak šopek lahko za trajen spomin. Potem tega bi bili tudi naprsni šopki za svate čudoviti in prav posebni, če bi bili izdelani iz najlonk.

Na žalost dvomim o tem, da me kmalu čaka poroka vendar, je vseeno lepo včasih malce sanjariti. Zato sem se odločila, da si naročim prav posebno orhidejo iz najlonk za naše stanovanje, saj v njem trenutno še nimamo nobenih rož ali dodatkov na okenskih policah.

In tudi tokrat sem se odločila za prekrasno svetlomodro barvo in menim, da je orhideja v tej barvi res čudovita.

Poleg tega sem pri Domačih izdelkih Lorber naročila tudi smrekovo mazilo, ki ga uporabljam že nekaj let. Saj sem nad njim navdušena, ker je naravno in je odlično, če imaš suho kožo, opekline ali druge težave (na primer občutljivo kožo).

Ker vedno bolj pogosto uporabljam naravno kozmetiko, sem se odločila tudi za naročilo balzama za ustnice v vonju in okusu limone in češnje. Ki meni osebno neverjetno lepo dišita in ju imam zato s seboj vedno v svoji torbici.

Doma uporabljamo tudi njihovo milo kivi (piling), ki tako zelo omamno diši.

Če ste tudi vi navdušeni nad naravni kozmetičnimi izdelki in izdelki iz najlonk le hitro poglejte na njuno Facebook ali spletno stran kaj vse še najdete v ponudbi.

Njuni izdelki so lahko poleg tega tudi popolno darilo za poroko, poslovna darila ali druge priložnosti.
domači izdelki lorber

  • Pike – Poke. Že kot majhna punčka se je Martina navduševala nad babico, ko je kvačkala in šivala. Vedno je bila rada poleg nje in z veseljem srkala znanje, ki ji je ga podajala. Ko je Martina odrasla, je ta želja po šivanju nekoliko poniknila, v osnovni šoli jo je navdušenje minilo, ko se je morala vpisati v srednjo šolo, saj finance žal niso dopuščale, da bi šla na oblikovno šolo. Zato je izbrala sebi najbolj grozen predmet kemijo in kemijsko šolo, ki jo je bila nato primorana zaključiti. Ampak njeno srce ni bilo v kemiji, ampak v risanju in šivanju ter oblikovanju. Sčasoma je babici povedala, da si želi poskusiti šivati, in kot bi trenil, jo je za rojstni dan čakal nov šivalni stroj. Zato se je hitro prijavila tudi na tečaj šivanja. Ker pa njena babica žal ne vidi več dobro, je ni bila zmožna naučiti osnov šivanja in zato je vse to spoznala na tečaju ter tudi delovanje šivalnega stroja in osnove za krojenje. Zelo hitro je osvojila znanje šivanja in ga z razno raznim materialom le še dopolnjevala. In hitro je spoznala, da jo šivanje zelo veseli. Saj kot pravi, ni lepšega občutka kot iskrena pohvala zadovoljnih strank. In prav zato se je iz kvačkanja podala tudi v šivanje. In takrat je nastala tudi njena Facebook stran Pike Poke. Danes na njeni Facebook strani lahko najdete veliko zadovoljnih strank in tudi že kar nekaj uspešno narejenih kompletov. Zase pravi, da za zdaj še išče glavno nit svojega ustvarjanja, ampak verjame, da jo kmalu našla. Njeno življenje temelji tudi na živalim prijazen način, kar pomeni, da ne uporablja živalskih produktov pri svojem ustvarjanju.

Pike Poke

Pike Poke

Martino, ki ustvarja pod imenom Pike – Poke, sem spoznala že pred časom in hitro sem dobila občutek, da resnično šiva in ustvarja s srcem.

In tako smo se tudi dogovorile, da za Glorio ustvari čudovito obojestransko jopico z neti, ki jo bo v jesenskih in pomladnih mesecih lahko nosila v vrtcu.

Jopica pa je obenem tudi nekaj čisto posebnega, saj je narejena iz različnih barv blaga in vzorcev. Zato ima Gloria lahko v trenutku dva različna videza jopice.

Barve blaga sem izbrala jaz, Martina pa mi je pomagala pri končni izbiri, katere barve in motivi bodo najbolje videti skupaj.

In menim, da je ustvarila res prekrasno jopico, nad katero je navdušena tudi Gloria sploh nad našitkom prikupnega medvedka s srčkom. Meni je všeč tudi, ker je jopica elastična in zelo udobna za nošenje ter narejena iz bombaža.

Če so tudi vam všeč njeni izdelki, le hitro pokukajte na njeno Facebookovo stran, kaj vse še ustvarja.

Pike poke

  • EllArt. Predstavlja ljubezen. Ljubezen do ustvarjanja in ljubezen do angelske deklice, rojene lanskega decembra. Zaradi nje se je to ime sploh rodilo. Ustvarjala je že pod imenom Mavrica idej, kasneje tudi pod imenom Pika Poka. Ampak nobeno od teh imen ji ni bilo dovolj všeč. In tako si je izbrala novo ime, ki ima zdaj tudi prav poseben pomen. V njem živi njena ljubezen do hčerke in seveda do ustvarjanja. Kdo sploh je EllArt? Pod imenom EllArt ustvarja Petra iz okolice Kranja. Po poklicu je ekonomski tehnik, že 10 let pa opravlja delo sodne zapisnikarice. Ko je bila majhna, se je vedno rada igrala pisarno in papir ji je bil ljub že v otroštvu. Vmes je tudi za nekaj časa opustila ustvarjanje. Potem se je našla v perlicah in nekaj časa je izdelovala osnovne ogrlice, zapestnice in uhane. Kasneje se je “modernizirala” in si kupila pripomočke za papirčkanje. Od takrat naprej pravi, da je s tem obsedena. Našla je svoje poslanstvo, ki ga opravlja z največjim veseljem, čisto ljubeznijo, občasno tudi z živčnostjo in kančkom odpora, ampak na koncu prevladata veselje in ljubezen do ustvarjanja. Vsaki stranki skuša ugoditi, zato vsakemu svojemu izdelku posveti 100 % sebe in tudi znanje, ki ga je pridobila tekom ustvarjalnih let. Njenemu delu lahko sledite na Facebook ali na spletni strani. Vesela bo vašega odziva, še bolj pa seveda novih naročil.

EllArt EllArt

Ko sem prvič opazila Petrine izdelke sem se takoj zagledala v njene foto albume in albume receptov. Tako, da sem se zelo težko odločila ali naj si naročim beležko, kamor bom pisala svoje recepte ali foto album.

Odločila sem se, da naročim foto album, saj z največjim veseljem shranjujem naše spomine v fotografijah. In ta album je prav poseben, saj je narejen po mojih željah in komaj čakam, da vanj shranim fotografije novega družinskega fotografiranja, ki ga načrtujem.

Petra je pri izdelavi upoštevala vse moje želje in izdelala prečudovit foto album v vijoličasti barvi. Le za naslovnico se nismo mogle odločiti, ali bi dodale napis ali le rožice. In menim, da smo se odločile pravilno, saj mi je foto album neizmerno všeč.

Kako izgleda notranjost foto albuma si lahko ogledati na njeni Facebook strani, kjer najdete video posnetek le tega. Tam lahko pogledate tudi vse ostale njene čudovite izdelke ter si naročite izdelke po željah.

Saj Petra vedno upošteva vaše želje in ideje ter obenem ustvarja tudi različne voščilnice ali dodatke, ki jih potrebujete za poroko, darila ali druga slavja.

EllArt

  • Ulica lepih misli. Katjuša Kosovel je ustvarjalka, ki prihaja iz Črnič z zanimivo življenjsko zgodbo. Katjuša že od malih nog piše pesmi, pred leti, ko je bila njena hčerka še majhna, je pisala otroške pesmi in jih objavljala tudi v otroških revijah. Kasneje so tudi njene pesmi zrasle in danes njene zapise najdete v njenih treh knjigah. Stres iz službe si je lajšala tako, da si je zapisovala motivacijske misli in pesmi. Pisala jih je sprva le zase, kasneje pa je sklenila, da bo odprla Facebook skupino Ulica lepih misli, kjer bo njena avtorska vsebina dostopna vsem ljudem. Vedno več časa je posvečala pozitivnemu razmišljanju in spoznala, da bo počela le stvari, ki jo veselijo. To je pisanje pesmi in misli. V službi  za nedoločen čas je dala odpoved in se posvetila svojim sanjam. Odprla je samozaložništvo in se prepustila ustvarjanju. Njena Facebook stran ima zdaj že več kot 43 000 sledilcev. Leta 2014 izdala svoj pesniški prvenec ˝Ulica lepih misli˝, v katerem so zbrane misli in pesmi, leta 2016 pa je 114 misli zapisala v knjigo ˝Misli iz lepe ulice˝. Letos je izdala svojo pesniško zbirko ˝Saj veš, da mi ob misli nate duša zapoje˝, v njej so zbrane misli, verzi in pesmi. Katjuša za naslednje leto že pripravlja tudi rokovnike 2018 – ˝Leto lepih misli˝. Vse knjige lahko naročite pri njej preko Facebooka ali preko njene spletne strani. Vse tri knjige so tudi dobrodelne, saj Katjuša del izkupička vedno nameni za dobrodelne namene za društva, ki skrbijo za dobrobit živalim in Zvezi prijateljev mladine. Njene knjige, misli, verzi in pesmi so pri ljudeh priljubljeni, predvsem zaradi iskrenosti in neposrednosti. Zato lepo vabljeni v Ulico lepih misli.

ulica lepih misli ulica lepih misli

Misli z Ulice lepih misli sem večkrat zasledila na različnih spletnih in Facebook straneh in zato me je vedno zanimalo, kdo jih piše in ustvarja.

In med raziskovanjem le tega sem spoznala Katjušo, ki je ravno izdala svojo novo – že tretjo knjigo z naslovom ˝Saj veš, da mi ob misli nate duša zapoje˝.

Zato sem se odločila, da njeno novo knjigo naročim, saj sem resnično potrebovala lepe misli in sprostitev ob vseh težavah, ki jih imam v zadnjih mesecih.

Nekaj dni kasneje sem njeno knjigo tudi prejela. Bila je čudovito zapakirana in moja prva misel, ko sem jo videla, je bila, da je resnično prikupna. Poleg tega mi je bila še posebej všeč, ker je majhna in jo lahko vzamem povsod s seboj.

Že takoj isti dan sem si prebrala nekaj njenih čudovitih misli in ob tem razmišljala, da so zelo resnične in prikazujejo naše življenje, ki ni vedno posuto z rožicami.

Ko sem imela v torek popoldne opravke v Ljubljani sem se odločila, da knjigo vzamem s seboj in si zanjo vzamem čas na vlaku ter se malce sprostim ob prebiranju.

In, ker je knjiga majhna in lahka, ne zavzame veliko prostora v torbici. Kar je pogosto težava pri vseh ostalih knjigah, saj bi drugače večkrat vzela s seboj na vlak kakšno knjigo za branje.

Vendar so vse zelo težke in zavzemajo veliko prostora v torbici. Katjušina knjiga pa je popolnoma drugačna, saj ima vse zgoraj omenjene odlične lastnosti in ti predvsem polepša dan z mislimi, pesmimi in verzi.

Še zdaj jo imam v svoji pisalni mizi in si večkrat preberem misli iz njene knjige, ki mi polepšajo dan.

In zato to knjigo z veseljem priporočam v branje vsem, saj so njene knjige lahko tudi čudovito darilo za rojstni dan, poslovna darila in različna slavja. In prepričana sem, da bo nad njimi vsak navdušen.

Ob koncu leta bo Katjuša v svojo ponudbo dodala tudi prav posebne rokovnike, za katere sploh ne dvomim, da bodo odlični. Vse njene knjige in rokovnike si lahko naročite na njeni Facebook ali spletni strani.
ulica lepih misli

So vam všeč moje ideje za darila 10? 😉 Vse ostale ideje za darila najdete tukaj.
Ideje za darila 10

Mogoče ti bo všeč tudi ...