hrenovke v testu
Kulinarika Preprosti recepti

Hrenovke v testu

Hrenovke v testu

Ob koncu tedna pogosto pregledam hladilnik ter poskusim porabiti vsa živila, ki bi se drugače kasneje pokvarila. In ta živila po navadi porabim za pripravo večerje ali kosila ob koncu tedna.

Hrano vedno razporedim tako, da jo porabim v naslednjem tednu, saj ne želim zavreči nobenih živil. O razporeditvi v hladilniku sem pisala že v enem izmed prejšnjih prispevkov, ki jih najdete tukaj.

In zato sem se včeraj odločila, da spečem v pečici zelo preprosto jed in obenem porabim živila, ki so mi ostala v hladilniku. Zato vam predstavljam recept za hrenovke v testu, ki so pripravljene zelo hitro obenem so zelo okusne.

Sestavine – hrenovke v testu:

  • Listnato testo (lahko ga naredite tudi sami)
  • 4 hrenovke
  • Paradižnikova omaka
  • Origano
  • Sir
  • Ostale začimbe (po želji)
  • Olivno olje
  • Jajce

Postopek: 

Če listnato testo kupimo ga le razvijemo, lahko ga seveda pripravite tudi sami. Jaz sem imela listnato testo še v hladilniku zato sem ga, kar uporabila, saj se mi je že mudilo pripraviti večerjo.

Torej kupljeno listnato testo razvijemo in ga prerežemo na 4 enake dele. Nato jih premažemo s paradižnikovo omako in potresemo z origanom ter nanje položimo še hrenovke in rezine sira. Po želji lahko dodate še ostale začimbe.

In tako vse skupaj lepo zavijemo in vsak zavitek narežemo še na 4 dele. Tako dobimo 16 mini hrenovk v testu. Položimo jih na peki papir, ki ga prej malce premažemo z oljem. Nato še zmešamo eno jajce z začimbami po želji in z njim premažemo vse hrenovke v testu.hrenovke v testu

Hrenovke v testu pečemo v pečici na 180 stopinj približno 30 min. Lahko jih spečemo kot glavno jed, prigrizek ali prilogo. Saj so zelo preproste za pripravo in božanskega okusa.

Dober tek!

Več receptov za preproste jedi najdete tukaj. Vesela bom tudi vaših predlogov za okusne in preproste ter odlične jedi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...