Kaj je boljša izbira - hotel ali apartma?
Kratek oddih | Izleti Oddih

Hotel ali apartma?

Hotel ali apartma?

Kaj je po mojem mnenju boljša izbira – hotel, apartma ali kamp? Mene so kampi in apartmaji do zdaj zelo razočarani. In vem tudi, da če nimate svojega apartmaja ali prikolice na morju, je najugodnejša rešitev v celoti gledano zagotovo hotel.

Zakaj, ker če preračunamo vse stroške za hrano, čistila in vse kar moramo vzeti s seboj na morje.

Lahko hitro ugotovimo, da je hotel s polpenzionom najugodnejša izbira.  Poleg tega lahko v hotelu uživate v pravem pomenu besede in se sprostite, saj za vas vse naredijo drugi.

Nekaj pozitivnih dejstev, če se odločite za hotel:

 • Vedno pripravljena hrana (ni vam treba razmišljati kaj boste kuhati – polpenzion, polni penzion, all inclusive).
 • Pospravljena soba in postelja (ni potrebno sabo nositi posteljnine, čistil, niti pospravljati).
 • Končno čiščenje je vključeno v ceno (le spakirate kovčke in se odjavite ter lahko že greste domov).
 • Pijača ob večerji (v nekaterih hotelih vam ob večerji pripada tudi pijača).
 • Pri polpenzionu vas prvi dan zvečer že čaka večerja in zadnji dan vas čaka zajtrk pred odhodom domov (ne potrebujete razmišljati, kaj boste kuhali).

Vse kar potrebujete razmišljati na takšnem dopustu v hotelu je le razmislek ali boste šli na plažo takoj ali malce kasneje…

Dobra stvar pri hotelu je tudi ta, da so hoteli pogosto blizu najlepših plaž in če le malce pregledate ponudbe, lahko najdete najugodnejšega. Obenem, če preračunate vse stroške ugotovite, da je hotel ugodnejši kot apartma ali kamp.

Meni so hoteli všeč tudi zato, ker vzamem s seboj le oblačila, vse ostalo pa me že čaka tam tudi brisače v sobi. In tako potrebujemo tudi veliko manj prtljage in imamo tako prostor v prtljažniku še za voziček in prenosno posteljico ter ostale stvari za hčerko.

Več prispevkov na to temo najdete na povezavi.

Zanima me vaše mnenje? Kaj je po vašem najboljša izbira?

Mogoče ti bo všeč tudi ...

2 Komentar

 1. Jani pravi:

  Lep pozdrav!
  Ja ta matematika se izide če imaš enega otroka po možnosti še mlajšega ko pa jih imaš več ali so starejši pa to enostavno ne drži.

  1. Klavdija pravi:

   Pozdravljeni,

   odvisno kateri hotel izbereš. Zdaj je veliko hotelov, ki so namenjeni družinam in imajo brezplačno bivanje za dva ali več otrok do določene starosti. 🙂
   Po drugi strani je na primer težava v Črni gori, ker je brezplačno bivanje le za otroke do dveh let starosti. 🙁

   Pri nas za zdaj ta matematika še vedno drži in upam, da bo čim dlje. Preprosto sem bila do zdaj tako razočarana nad vsemi apartmaji, da niti nimam želje, da bi izbrala še kakšnega. Zagotovo bi rajši plačala več za hotel kot da bi izbrala apartma.

   lp, Klavdija

Komentiranje je onemogočeno.