Frizure - Izberi modro družina
Blog

Frizure

Frizure

Pride dan, ko se preprosto odločiš za spremembo frizure, vendar to pri meni pogosto pomeni ekstremno spremembo. In to se je zgodilo v teh dneh, saj sem se zelo hitro dokončno odločila, da si postrižem dolge lase, ki so me v zadnjih mesecih spravljali ob pamet.

Za spremembo sem se odločila, ker sem zadnje mesece gledala fotografije izpred nekaj let, na katerih sem imela zelo kratke lase. In v vseh teh letih sem ugotovila, da mi je bila do zdaj všeč le ta frizura.Frizure - Izberi modro

Tako, da sem preprosto odšla k frizerki neko jutro. Najprej sem Glorio odpeljala v vrtec, in ko sem stopila iz vrtca, je ravno začelo zelo deževati tako, da sem morala še domov, da sem se preoblekla in vzela dežnik.

Nato sem se hitro odpravila k frizerki z enim samim jasnim ciljem, da si lase postrižem na kratko. Ob koncu striženja sem se počutila, kot da imam lase lažje za vsaj tri kilograme in tudi občutek, je bil popolnoma drugačen. 😉

Moje težave z lasmi so se sicer začele že v najstniških letih, ko sem hotela preizkusiti zelo čudne frizure. Od majhnih nog sem imela namreč zelo lepe dolge naravno rjave lase.

Občasno mi ji je frizerka le malce ˝pobarvala˝ s sprejem v vijoličasti barvi, ki se je seveda s prvim umivanjem las izpral.

In tako mi je veliko let frizerka le strigla ˝konice˝, kot veste pa to pogosto pomeni, da odstrižejo veliko preveč las. Dvakrat mi je po moji želji odstrigla dolgo kitko las in še zdaj imam obe kitki shranjeni – enkrat ju imam namen prodati (vendar ne vem kam lahko to prodam).

Ob različnih dogodkih in slavjih sem imela sicer vedno ˝navite˝ lase oziroma kodre. Tako, da do svojega 14. leta nikoli nisem imela zravnanih las.

Zaradi kodrov sem bila tedaj zelo jezna, saj sem imela vedno tudi svoje naravne lase čudno skodrane in sem si jih zato želela likati. V tem obdobju sem mami povzročila kar nekaj sivih las, saj sem ji venomer nasprotovala in delala vse drugačne, kot je ona želela.

In tako so se začele moje zelo zanimive frizure. Prvič, ko sem sama odšla k frizerki, sem se postrigla čisto na kratko ter si zadaj lase pobarvala na ˝blond˝ barvo. Spredaj pa sem imela še vedno svoje naravne rjave lase. Lahko si predstavljate, da je to bilo videti obupno. 🙁

Frizure - Izberi modro

Verjetno ni treba niti razlagati, kako zelo sem razjezila mami. Poleg tega se je ˝blond˝ barva kmalu spremenila v rožnato barvo, saj sem prej na lase nanašala barve v spreju, ki dosežejo grozen učinek skupaj s pravimi barvami.

Lahko rečem, da mi je bilo za to odločitev ˝tako zelo žal, kot imam las na glavi in še bolj˝. Ne vem, kako mi je lahko frizerka takrat sploh dopustila imeti takšno idejo glede barve oziroma kombinacije z naravnimi lasmi.

Ampak na žalost se s tem moje ponesrečene frizure niso končale. 🙁

Kasneje, ko sem že imela kratke lase, mi pod nobenim pogojem niso zrastli nazaj. Zato sem se začela barvati lase z modro črno barvo, odločila pa sem se še za rdeče pramene.

Frizure - Izberi modro

Poleg tega sem imela še večje težave, saj so se moji zelo kratki lasje še bolj kodrali in sem bila zato nase še bolj jezna. Obenem sem se morala še kasneje barvati na vsaka dva meseca, saj sem imela vedno takoj viden narastek.

Tudi kasneje sem še kar nekaj let barvala lase na modro črno barvo. Dokler nisem od prijateljev slišala, naj si rajši pustim naravno barvo las. In takrat sem se odločila, da je morda res najbolje zame, da si lase končno spremenim na naravno barvo las.

Frizure - Izberi modro

Kar sploh ni bilo poceni, poleg tega pa sem obenem pri tem izgubila kar nekaj živcev, ker je to trajalo tako dolgo, da sem spet imela naravno barvo las. Seveda sem za to izbrala odličnega frizerja, proti koncu pa sem večkrat odšla še na barvanje k drugi frizerki.

Frizer mi je tudi naredil fantastično frizuro za maturantski ples, saj sem takrat prejela od prijateljic bon za rojstni dan za striženje in fen frizuro.

Frizure - Izberi modro

Druga frizerka pa mi je naredila tudi odlično frizuro za poroko od prijateljev ter za krst od Glorie.

Frizure - Izberi modro

Vmes sem spet naredila usodno napako glede frizure, saj sem se odločila za brezplačno preobrazbo in zato sem se spet postrigla čisto na kratko.

In spet mi je bilo neizmerno žal. Zato se tudi rekla Rajku, da če bom imela še kdaj kakšne čudne prebliske glede frizure, da mi mora to preprečiti na vsak način. In upam, da sem, bom tega tudi v prihodnje držala. 😉 Fotografija prej in po preobrazbi.Frizure - Izberi modro

Frizure - Izberi modro

Želim si le, da ne bom še kdaj ponovila svojih napak. Saj menim, da bo najboljše, da imam le kratke naravne lase do ramen ter da mi še najbolj pristajajo.

Da ne bom le kritizirala svojih dosedanjih frizur vam zaupam še svoje najljubše in morda včasih smešne frizure v fotografijah (večinoma posnete po obisku frizerke). Saj sem v vseh letih imela tudi nekaj dobrih prebliskov, saj po mojem mnenju. 🙂Frizure - Izberi modro Frizure - Izberi modro Frizure - Izberi modro Frizure - Izberi modro Frizure - Izberi modro

P. s. Lepo je bilo obujati spomine med pregledovanjem starih fotografij obenem pa sem bila te dni še bolj zgrožena nad svojimi frizurami … 🙁

Je bila pa Gloria te dni zelo jezna name, ko je ugotovila, da sem odšla brez nje k frizerki in zato zdaj vsak dan poslušam le – kdaj gre ona lahko k frizerki. Ji je pa sicer menda všeč moja nova frizura, čeprav sploh ni takoj opazila, da sem se postrigla, kljub temu da sicer tako opazi, če le zamenjam uhane ali gumico …

Kakšno je vaše mnenje – ali mi pristaja nova frizura? 😉

Frizure - Izberi modro

Ste tudi vi kdaj imeli težave zaradi ponesrečene frizure? Vesela bom kakšne vaše fotografije ponesrečenih frizur. 🙂

Mogoče ti bo všeč tudi ...