Fotografije otrok na spletu - izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

Fotografije otrok na spletu

Fotografije otrok na spletu

Vem, da je bila ta tema že večkrat obdelana, vendar moram tudi sama zraven dodati svoje mnenje o fotografijah otrok na spletu. Kot blogerka in mamica moram namreč večkrat razmišljati o tem, kakšne fotografije bom objavila v objavah, da bodo primerne in zanimive za bralce.

Vedno zato vsaj 100 x premislim o fotografiji, preden jo objavim in zavedam se, da jo lahko kadarkoli odstranim s spleta.

Vendar mi je najhuje, ko večkrat slišim starše, ki imajo tisoč in eno pripombo o objavi fotografij otrok na spletu. Žal se največkrat zgodi, da ravno takšni starši čez nekaj mesecev začnejo z množičnimi objavami fotografij otrok in takrat niti malo ne pomislijo na to, kaj vse objavijo.

Med fotografijami se tako znajdejo gole fotografije, ko so otroci v kopeli, na morju, ko so na stranišču, ko so bolni in podobno. Prav tako v času bivanja na dopustu objavijo fotografije, kje so in kaj počnejo, čeprav so lahko vedno na preži tatovi, ki vedo, da je takrat njihov dom prazen.

Pri meni je bilo tako, da niti takrat, ko sem bila nekaj dni prej pred porodom dvojčic v porodnišnici tega ni vedel nihče razen staršev in mojih najboljših prijateljic. Tudi za dopust pogosto ne povemo nikomur kam in kdaj gremo, saj želimo na dopustu imeti mir in želimo biti brez skrbi glede varnosti doma.

Morda se včasih zdi, da z bralci delim veliko zasebnih informacij, vendar vedno premislim o vsaki objavi in vedno se trudim, da so objave koristne in da pomagajo drugim ob težavah. Zavedam se tudi, da bom zagotovo enkrat spletno stran odstranila in da bodo takrat objave ostale v mojem arhivu le za spomin.

Nekateri nočejo, da se njihove fotografije in fotografije njihovih otrok pojavijo na spletu, vendar obenem brez dovoljenja fotografirajo tuje otroke. Kasneje pa fotografije pošljejo v različne skupine za klepet, ali komu drugemu preko mms-a in tako se fotografije tujih otrok nepričakovano lahko pojavijo kjerkoli na spletu.

Zato je mene veliko bolj strah, kadar drugi objavljajo in pošiljajo fotografijo mojih otrok naokrog. Kot, če sama temeljito premislim o fotografijah, preden jih sploh kjerkoli objavim.

Marsikdo bi rekel, da so takšni primeri zelo redki. Vendar bi sama lahko naštela vsaj deset primerov, ko so mi starši rekli, da nikoli ne bodo objavljali fotografij svojih otrok, vendar to zdaj počnejo vsak dan.

Zanimivo mi je tudi dejstvo, da fotografi zelo skrivajo fotografije svojih otrok. Fotografije tujih otrok pa objavljajo brez težav in zadržkov, čeprav so na nekaterih fotografijah otroci goli. Namreč spremljam kar nekaj fotografov/fotografij, za katere vem, da imajo otroke in nihče od njih skoraj nikoli ne objavi fotografij svojih otrok.

Potem tega mnogi starši objavljajo fotografijo svojih otrok v nagradnih igrah, ko začnejo razmišljati le o nagradi in ne o varnosti svojih otrok. Prav tako fotografijo objavljajo v različnih skupinah z vprašanji glede bolezni, čeprav članov sploh ne poznajo in pogosto se takšne fotografije lahko znajdejo še v medijih.

Zato menim, da bi takšni starši morali malce bolj razmišljati o objavi fotografij, preden svoje mnenje vsilijo drugim, ki premislijo o objavi vsake fotografije posebej.

Kaj ti meniš o fotografijah otrok na spletu? Ali kdaj objaviš fotografijo otrok na spletu?

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.