Foto album spominov
Blog

Foto album spominov

Foto album spominov

Pred leti sem izgubila vse fotografije, ki sem jih posnela v obdobju petih let, ker mi jih je nekdo pomotoma vse naenkrat izbrisal iz digitalnega fotoaparata. To me je izučilo, da svojega digitalnega fotoaparata ne zaupam nikomur več.

Pred tem nesrečnim dogodkom se mi je že uničil računalnik, kjer so bile shranjene fotografije. Tako, da za tistih pet let nisem mogla dobiti nazaj niti ene fotografije.

Čeprav sem preizkusila vse spletne programe ter spominsko kartico odnesla tudi na Hrvaško na servis, da bi morda lahko vsaj oni rešili fotografije. Ampak tudi njim žal ni uspelo.

Do zdaj nisem dobila nazaj niti računalnika, ki sem ga dala na popravilo k znancu, če bi lahko vsaj on rešil fotografije in podatke iz računalnika.

In zato od takrat naprej vse fotografije shranjujem na zunanji disk ali dvd. Obenem fotografije še dajem v razvijanje 2-3 x letno.Foto album spominovVrsto let sem jih sicer razvijala na pošti Sloveniji, saj je bilo tam najugodnejše razvijanje fotografij, vendar so svoje storitve precej podražili.

Zato jih zdaj vedno razvijam v trgovini DM, ko imajo popuste na cene razvijanja fotografij. Obenem lahko ob nakupu uporabiš tudi kupon za 15 % popusta na nakup ali 25 % popusta na izdelek.

Če ste prijavljeni na DM e-novice boste tudi vedno na tekočem, kdaj imajo popuste na razvijanje slik. Po navadi so popusti le 4-6 letno.

Vedno fotografije razvijem v velikosti 10 x 15 cm, saj tako najlažje lahko kupim album, ker je to standardna velikost. Obenem so fotografije v tej velikosti tudi zelo ugodne. Lahko si izberete tudi velikost fotografij 9 x 13 cm.

Primerna cena za razvijanje fotografij takšne velikosti se mi zdi do 0,09 €/fotografijo. Še boljše je, če najdete še ugodnejše. Predlagam, da naročite mat slike, ki so zelo lepe za foto album, saj so sijaj fotografije dražje.Foto album spominovPredlagam vam tudi, da vedno preverite tudi strošek dostave ali obdelave, ko naročate fotografije na drugih spletnih straneh. Na spletni strani Dm, je strošek obdelave fotografij 1,79 € prevzamete pa jih lahko v njihovih prodajalnah. Drugje imajo pogosto še dodatnih 5 € ali več stroškov z dostavo.

Foto album pogosto kupim v trgovini E. Leclerc ali v trgovini Hofer. Zadnjič sem ga naročila v trgovini Mimovrste.si, ko so imeli brezplačno dostavo.

Ta foto album sem uporabila za fotografije obnove stanovanja. Do zdaj sem napolnila že kar nekaj foto albumov s spomini na najlepše dogodke. Vedno kupim foto album za 500 ali več slik, ki je ugodnejši. Vendar se mi zdi primerna cena za takšen album največ 10 €.Foto album spominovZadnjič sem bila že popolnoma utrujena od vsega stresa in težav v zadnjih dneh. In zato sem se odločila, da si bom vzela čas ter zložila fotografije v foto album, saj me je to delo čakalo že nekaj časa.

Seveda sem ob vseh fotografijah iz morja razmišljala le o naslednjem dopustu. Zato sem najprej zložila v foto album polovico fotografij in nato sem odšla na sprehod, da sem si zbistrila misli ob čudovitem sončnem dnevu. Ter kasneje z urejanjem fotografij nadaljevala.

Pogosto zložim vse fotografije po datumih, vendar sem ji zdaj malce pomešala, saj jih je bilo preko 1000 in sem že malce pozabila, kdaj točno je bila, katera fotografija posneta. Vseeno so fotografije v foto albumu videti odlično.Foto album spominovŽal mi je zmanjkalo nalepk za pritrditev fotografij tako, da bom z urejanjem lahko nadaljevala, ko dobim nov paketek iz Kitajske. Če tudi vi potrebujete nalepke za fotografije jih najdete na povezavi.

Kje vi po navadi naročite razvijanje fotografij? In kje kupite foto album?

Mogoče ti bo všeč tudi ...