Enajsti mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

Enajsti mesec – Malčkov dnevnik

Enajsti mesec – Malčkov dnevnik 

Enajsti mesec je bil zelo pester, saj sta bili obe veliko bolni in bi ga lahko poimenovala mesec bolezni in neprespanih noči. Lucija je imela štiri dni drisko, Sofija je pred tem še nekaj dni bruhala. 

Kasneje čez tri tedne sta spet zboleli zaradi vode v bazenu in takrat sta obe imeli tri dni hudo drisko in nato še dva tedna pike po celotnem telesu. 

Zato sem jima dajala sirup za alergije Claritin, ki nam ga je predpisala pediatrinja na pregledu in ORS 200 od HiPP-a za rehidracijo tako, da se je stanje počasi normaliziralo. 

V tem času se je Rajko lotil prenove otroške sobe, saj sva sobo dodatno toplotno izolirala in zdaj bo počasi čas za nove barve v sobi, ki si jih je izbrala Gloria.

Naročila sva nove postelje z mizami za vse tri, ki jih bo meri izdelal mizar. Več o prenovi in novi otroški sobici pa v novi objavi.

Lotili smo se še priprav na vrtec, saj sva vsem trem že kupila nove copate, torbe in čevlje. Z obema sem bila že na zdravniškem pregledu pred vstopom v vrtec tako, da imam že potrdila za prvi sestanek z vzgojiteljicama.

Lucijo sem zdaj počasi začela odvajati od dojenja in jo dojim le ponoči in zjutraj, saj takrat noče stekleničke ali druge hrane. 

Zadnje tedne imam občutek, da sta se glede spanje zamenjali, saj je Sofija prej popoldne takoj zaspala. Zdaj popoldne takoj zaspi Lucija, Sofija pa sploh noče spati več popoldan. 

Zvečer zdaj Lucija vedno prej zaspi tudi brez dojenja, Sofijo pa komaj zaspi do enajste ure zvečer, obenem se ponoči zbuja in hoče spati pri nama v postelji. Oziroma bi zdaj obe želeli čez dan in zjutraj spati kar v najini postelji. 

Kako je pri vas potekal enajsti mesec malčkovega dnevnika? So bili malčki veliko bolni? Ste imeli kdaj težave pri uspavanju – se je pri malčkih morda spremenil ritem spanja?

Vse malčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.