Dvojčka - sprememba načrtov - Izberi modro družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Dvojčka – sprememba načrtov

Dvojčka – sprememba načrtov

Po drugem pregledu še nekaj ur nisem dojela, da resnično pričakujeva dvojčka in da se bo najina želja o treh otrocih uresničila že čez sedem mesecev in ne šele čez nekaj let.

Kljub vsemu sem bila neizmerno srečna in obenem živčna, če bova sploh zmogla. Zato sem večkrat pogledala sliko iz ultrazvoka in razmišljala, ali so to le sanje.

Ker nisem mogla delati ničesar niti napisati nobenih novih objav sem se odločila, da malce razmislim o novi situaciji in o tem, kaj vse se bo ob prihodu dvojčkov spremenilo. Razmišljala sem tudi o tem kaj bova morala še kupiti za dvojčka.

Pred kratkim sva namreč zamenjala tudi Rajkov avto, zato sem vedela, da bo njegov avto dovolj velik za vse tri otroke. Obenem sem ugotovila, da bom morala prodati svoj avto, saj v njem ni dovolj prostora za tri avtosedeže.

Ker sem na svoj avto resnično navezana ga nisem imela namena prodati še kar nekaj let, saj bi bil za dva otroka dovolj velik. Kljub vsemu sem še vedno mnenja, da se vsaka stvar zgodi z razlogom in zdaj imava čudovit razlog za srečo tako, da tudi menjava avtomobila ne bo težava.

Kasneje tisti dan sem začela razmišljati o tem, da morava prodati tudi voziček od Glorie in kupiti novega za dvojčka. Po spletnih straneh sem namreč brala o tem, da je najboljši zaporedni voziček in da moram gledati na to, da se odlično zloži in da je lahek ter tudi vodljiv.

Potem sem si rekla, da bova morala dokupiti še eno otroško posteljico ali da jo bova morda dobila od sorodnikov ali prijateljev, ki je ne potrebujejo več. Vedela sem, da bom lahko uporabila tudi veliko stvari, ki sva jih kupila za Glorio. Nekaj stvari pa mi je že, ali mi še bo posodila tudi sestra.

Odločila sem se tudi, da bova prodala tricikel, stolček za hranjenje in še nekaj drugih stvari, ki so nama le v napoto, saj so prevelike za naše malo stanovanje. Predvsem, ker imava v stanovanju zelo malo prostora in ga bova zdaj imela še manj, ker nas bo pet.

Takoj sem vedela tudi, da bomo morali odpovedati naš poletni dopust, saj si v 5. mesecu nosečnosti z dvojčki ne bi upala iti na dopust dlje od Hrvaške. Pri Glorii sva bila na dopustu še v 7. mesecu nosečnosti v Poreču, vendar sem se takrat odlično počutila.

Razmišljala sem tudi o tem, da si resnično želim uživati v zadnji nosečnosti. To bosta namreč moja zadnja poroda, saj sem si sicer vedno želela imeti tri otroke.

Seveda, če bi bil v naslednjih letih še kakšen nenačrtovan otrok, bi ga zagotovo obdržala. Vendar sva se odločila, da se je najina želja že, uresničila predčasno.

In ravno zato še z večjim veseljem zapisujem vse svoje občutke, vtise in izkušnje v tej nosečnosti, saj ne želim pozabiti ničesar iz svoje druge in obenem zadnje nosečnosti. Tokrat vse spomine zapisujem še v čudovit Nosečkin dnevnik.Dvojčka - sprememba načrtovMalce težje sem se sicer sprijaznila z mislijo, da je to moja zadnja nosečnost. Sploh, ker sem v prvi nosečnosti resnično uživala, saj je bila nepozabna in skoraj vse do poroda nisem imela nobenih težav.

Zato mi je žal le, da se ne spomnim vseh trenutkov iz prve nosečnosti, vseeno mi je izjemno pomembno, da imam shranjene najbolj čudovite spomine.

Ali meniš, da je potrebno več načrtovanja, če pričakuješ dvojčka ali če pričakuješ le enega otroka? 🙂 Koliko otrok si želiš imeti?

Če te zanima, kako je potekala moja prva nosečnost preveri v objavi, ki jo najdeš tukaj.

Dvojčka - sprememba načrtov - Izberi modro družina

Mogoče ti bo všeč tudi ...