Dvanajsti mesec - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

Dvanajsti mesec -Malčkov dnevnik

Dvanajsti mesec – Malčkov dnevnik 

V tem mesecu sva se lotila zaključka prenove otroške sobe in končno so vse tri dobile nove postelje, nad katerimi so navdušene. 

Za zdaj na njej spi le Gloria, saj sta za Sofijo in Lucijo še malce previsoki in naju je strah, da bi ponoči padli iz njih.

Tako, da trenutno spita še v svojih otroških posteljicah. Oziroma zadnje tedne večinoma spita v najini postelji.

Žal smo morali letošnji poletni dopust odpovedati, saj so ravno en dan pred našim odhodom uvedli obvezno 14-dnevno karanteno, ki si je žal nismo mogli privoščiti.

Predvsem smo bili slabe volje, ker letos nismo bili na morju niti en dan in smo dopust že resnično nestrpno pričakovali. 

Imeli smo tudi že spakirano vso prtljago in vse plačano tako, da držim pesti, da bomo vsaj v letu 2021 lahko končno uživali zaslužen dopust brez te bedne korone. 

V zadnjem tednu avgusta sem imela še uvodni sestanek za novince pred začetkom vrtca, saj sta zaradi odpovedi našega dopusta Sofija in Lucija že 1. 9. prvič prestopili vrtčevski prag in nad vrtcem sta obe navdušeni. 

Prva dva tedna smo imeli v vrtcu postopno uvajanje. Prvi dan sem bila eno uro skupaj z njima potem smo odšle domov. Nato smo vsak dan podaljšali bivanje za pol ure ali za eno uro in po skoraj dveh tednih uvajanja sta prvič prespali v vrtcu. 

Zdaj gresta vsak dan zelo radi v vrtec, čeprav me je bilo zelo strah, kako ga bosta sprejeli in kako bomo varno peš prišle v vrtec in nazaj. Predvsem me je zanimalo, kako bo vse skupaj sprejela Lucija, saj je zelo navezana name. 

V tem mesecu sem se namreč dokončno odločila, da zaključim z dojenjem pri Luciji po skoraj dveh letih, saj sem prepričana, da je zdaj pravi čas. 

Še posebej, ker se je zadnje tedne večinoma le še crkljala pri meni z dojenjem. Obenem se je hotela zadnje tedne dojiti našteto krat na noč in zato sem bila že popolnoma neprespana. 

Sicer se je Lucija prve dni zelo jezila nad mojo odločitvijo, ampak je to počasi sprejela. Le, da je zdaj problem, ker se veliko tolaži s stekleničko mleka. Še posebej, ker v vrtcu ne dobi mleka in stekleničke. 

V tem mesecu sem se odločila tudi, da je čas za zaprtje mojega podjetja po skoraj štirih letih, saj si želim najti drugo zaposlitev in pridobiti nove izkušnje. 

Kljub temu spletna, fb in ig stran ostajajo v nespremenjeni obliki za vse zveste bralce le, da ni več podjetja.

Lahko bi rekla, da sem si zdaj lahko prvič v štirih letih privoščila kakšno minutko počitka, čeprav pridno iščem novo zaposlitev. 

V tem mesecu sta še prvič praznovali rojstni dan v vrtcu in zagotovo jima bo ostal v spominu. Obenem smo njun rojstni dan praznovali tudi doma v ožjem družinskem krogu in zanju sem spekla preprosti domači torti. Recept za torti najdete tukaj

S tem zadnjim malčkovim dnevnikom zaključujem leto z mesečnimi objavami o naših dogodivščinah z dvojčicama. Zagotovo pa bom še najprej delila naše dogodivščine in izkušnje v novih objavah in storyih.

Kako je pri vas potekal dvanajsti mesec malčkovega dnevnika? Pri kateri starosti so prvič šli v vrtec? Kdaj so dobili svojo otroško sobico? Je še kdo moral odpovedati poletni dopust zaradi karantene? Do kdaj ste dojile svoje malčke?

Vse malčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.