Drugi mesec malčkov dnevnik Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

Drugi mesec – Malčkov dnevnik

Drugi mesec – Malčkov dnevnik

Drugi mesec malčkovega dnevnika – Sofija in Lucija se zdaj občasno že zaigrata sami in še večkrat se stepeta med seboj. Lucija je žal precej nasilna do Sofije, ki se ne zna braniti, ali odmakniti od nje in zato je zdaj pri naši hiši večkrat jok kljub mojemu posredovanju.

V mesecu oktobru smo bili tudi v razvojni ambulanti, kjer nama je zdravnica povedala, da je njun gibalni razvoj odličen za nedonošenčke. Fino motoriko pa bosta morali še izpopolniti na delovni terapiji.

Lucija mora tudi še malce izpolniti fino motoriko, saj v razvojni ambulanti nista želeli pokazati vsega, kar znata. Na delovno terapijo sta zato prvič naročeni v mesecu decembru. S fizioterapijo pa smo zaključili, saj sta shodili že pred več kot dvema meseca.

Zdravnica nama je predlagala tudi naj jima do prvega obiska delovne terapije kupiva debelejše barvice za risanje, da bosta razvili motorične spretnosti.

Pogovarjali smo se tudi o tem, da imava velika dela s pospravljanjem za njima in da sva zato dala na predale zaščite. Svetovala nama je naj jima vseeno le en predal pustiva odprt za igranje. To sva tudi naredila, saj sva na ostale predale namestila zaščite, ker preprosto ne morem celoten dan nadzirati obeh, če želim narediti še kaj drugega npr. kuhati ali pospravljati ali če želim v miru vsaj oditi na stranišče.

Vsak dan tudi zganjata norčije in plezata v omare, pod tuš ali na balkon, kadar so odprta vhodna vrata. Na fotografijah lahko vidite dnevno situacijo pred uvedbo varoval za predale. 🙂 Zdaj v svoj predal lahko zdaj pospravita vse kar želita in sta srečni.

Drugi mesec malčkov dnevnik Izberi modro družina

Drugi mesec malčkov dnevnik Izberi modro družina

Sofijo sem v tem mesecu prvič peljala tudi k pediatru zaradi hujšega prehlada in zato smo cepljenje prestavili še za dva tedna.

V tem mesecu sva se končno odločila tudi za nakup novega avta s prostorom za tri avtosedeže tako, da sva v istem tednu prodala moj avto in kupila novega. Z nakupom avta sem sicer odlašala več kot leto dni, čeprav brez večjega avta nisem mogla iti nikamor, saj v svoj avto nisem spravila več kot dveh lupinic. O vozičku v prtljažniku sem lahko pri Ibizi le sanjala tako, da je bil nakup večjega avta že nujen.

Ko smo šli na ogled avta sta nama prvič obe bruhali na poti, čeprav do zdaj nista še nikoli bruhali v avtu niti, ko smo šli na morje ne. Zanju je bila tokrat res prenaporna vožnja iz Litije do Celja in nato še do Novega mesta. Tako, da si želim, da bodo naše poti zdaj minile brez bruhanja in težav.

Pri Luciji imam sicer trenutno največjo težavo, ker večkrat grize in tepe Sofijo, ki se sploh ne brani. Obe pa še z večjim veseljem grizeta tudi mene, saj jima rastejo štirice in ju to zelo boli tako, da mi na ta način pokažeta, da jima rastejo zobje. Vsaka od njiju ima zdaj namreč po deset oziroma enajst zob.

Drugi mesec malčkov dnevnik Izberi modro družina

Cepljenje smo spet prestavili še za tri tedne tokrat zaradi bolezni pediatra. Čeprav sem bila sprva malce jezna zaradi tega, ker smo cepljenje prestavili že za dva meseca, sem zdaj vesela, saj sta le dan po datumu za cepljenje zboleli za hujšim prehladom in še zdaj obe kašljata in smrkata.

V zadnjih tednih sem se  tudi odločila, da moram nujno narediti ˝čistko˝ v omari in zato sem vsa oblačila, ki jih ne nosim več kot dve leti pospravila v vreče in jih podarila prijateljicam. Vsa otroška oblačila in vse drugo pa sem že sproti podarila najprej, saj se teh oblačil res veliko nabere.

Kako je pri vas potekal drugi mesec malčkovega dnevnika? So bili vaši malčki večkrat bolni? Ste morali cepljenje kdaj prestaviti? Ste ob rojstvu otrok zamenjali avto za večjega?

 

Vse malčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.