Dogodivščine v novem stanovanju
Blog

Dogodivščine v novem stanovanju

Dogodivščine v novem stanovanju

Ko se preseliš v nov dom nikoli ne veš, kakšne dogodivščine te čakajo. Pri nas so se začele že prvi dan, saj sva vsepovsod iskala telefon, da bi sploh lahko pogledala, koliko je ura.

Ker sva doma pozabila stensko uro, računalnik pa je bil še zapakiran med drugimi stvarmi. Nato sva seveda še več dni iskala različne stvari in oblačila, saj nisva več vedela, kam sva jih pospravila.

Težava je bila tudi, ko sva se odločila, da bova večerjo spekla v pečici. In zato sva najprej pripravila vse, ko pa sva hotela prižgati pečico, je vrglo ven vse varovalke v stanovanju. Poskusila sva še enkrat in spet se je zgodba ponovila. Zato sva obupala in večerjo spekla v ponvi.

Nato sem naslednji dan želela pripraviti zajtrk in po nesreči sem prižgala električni del štedilnika in spet smo bili brez elektrike. Tako, da sva takoj v ponedeljek poklicala električarja, da pride pogledat, v čem je težava.

In ugotovil je, da so bile žice pri pečici narobe zvezane ter težavo odpravil. Saj le lesenega dela kuhinje in pečice v stanovanju nismo zamenjali in smo zato to čisto pozabili preveriti.

Spet naslednji dan, ko smo se oprhali smo ugotovili, da niso vklopljene vse varovalke za vtičnice v hodniku in v wc-ju za priklop sušilnika za lase. Vendar smo to težavo hitro odpravili.

Težava je predvsem v tem, da dokler se ne preseliš v novo stanovanje, ne moreš vedeti kakšne dogodivščine in težave te čakajo. Kljub temu, kako skrbno načrtuješ in preveriš vse še pred selitvijo.

Zadnjič mi je uspelo, da sem pozabila miško od računalnika v stanovanju, ko sem odšla na obisk k staršem tako, da tisti dan spet nisem mogla delati nič. Razen seveda pospravljati po sobah.

O tem, da sem pozabila geslo od računalnika in kakšne težave sem imela z njim sem že pisala v prejšnjem prispevku.

Dogodivščine ali neprijetnosti, ki jih doživljam zadnje čase so predvsem, da poštar prinese pošto le na vsake dva dni ali več. Čeprav zdaj živimo v mestu. Zato zdaj nekatere reklame, pisma ter pakete dobim prepozno, menda imajo na pošti stavko.

Prejšnjikrat je tašča dobila pismo za pregled šele v petek, poslali pa so ga že v ponedeljek in bi zato skoraj zamudila pregled. Sama sem prejšnjikrat cel dan čakala poštarja ter pakete, namesto da bi šla na sprehod na prečudovit dan.

Saj me prejšnji dan ni bilo doma in sem zato naročila ponovno dostavo. Ker drugače na naši pošti na vsak paket lahko čakaš tudi po uro ali več. Ampak tisti dan bi bilo morda bolje čakati eno uro ali več na pošti, kot cel dan v stanovanju.

Kljub temu sem se popoldne vseeno odpravila na sprehod, ampak šele ob petih. Odšla sem tudi peš v bližnjo trgovino, kjer so seveda imeli le še en kruh v celi trgovini za ceno 1,49 € za 500 g. Saj je to res majhna trgovina nisem pa se hotela peljati do naslednje.

Kakšne so bile vaše prve dogodivščine v novem stanovanju?

Mogoče ti bo všeč tudi ...