Otroci | starši Vse za otroke

Dnevi odprtih vrat v vrtcu

Dnevi odprtih vrat v vrtcu

Pride čas, ko moraš preizkusiti, nekaj novega oziroma preveriti nove možnosti. Ker so od danes do 10. marca v bližnjem vrtcu dnevi odprtih vrat, sem se odločila, da z Glorio in tastom odidemo na obisk in ogled vrtca.

Seveda sem počakala, da se je Gloria najprej naspala ter najedla, nato smo peš odpravili v vrtec. Kljub temu, da je do vrtca le pet min, če greš peš, smo potrebovali kar nekaj časa, saj se je Gloria kot po navadi ustavila za vsak kamenček.

Ko smo prišli do vrtca, smo najprej vprašali eno izmed kuharic, ki je bila zunaj, kje je vhod za dneve odprtih vrat in sploh ni vedela, da jih imajo. Ampak kasneje nas je najprej poslala v eno izmed enot vrtca, ki se je kasneje izkazala za enoto, kjer so starejši otroci (tri leta ali več).

Vendar smo kljub temu ostali nekaj časa pri njih na obisku, saj se je Gloria popolnoma vklopila v skupinico. Tudi vzgojiteljice so bile zelo prijazne in so odgovorile na vsa moja vprašanja glede vpisa v vrtec. dnevi

Povedale so mi tudi, kako poteka dan v vrtcu in kako naj se pripraviva na njen vstop v vrtec. Moram reči, da kljub pomislekom se mi je zdelo, da se je Gloria res zabavala in uživala.

Kako bo dejansko sprejela vpis v vrtec pa bomo videli septembra, če bo sprejeta. Kasneje smo se zahvalili za vse in se odpravili še v spodnjo enoto vrtca, kjer so bili otroci, ki so isti letnik kot Gloria.

Tudi tam so nas z veseljem sprejele prijazne vzgojiteljice in mi vse razkazale ter mi odgovorile na vsa dodatna vprašanja. Tudi v to skupino se je odlično vklopila. Vendar so se mi nekateri otroci kar malce zasmilili, saj so bili nekaj mesecev mlajši od nje in dobila sem občutek, da so še premajhni za v vrtec.

Moram reči, da sem precej spremenila mnenje o vpisu v vrtec po današnjem dnevu in zato tudi vam priporočam, če imate čas, da izkoristite dneve odprtih vrat ter se odpravite na ogled vrtca.

Še vedno sem sicer mnenja, da če je le možno, da je otrok vsaj do 3. leta v varstvu doma vendar bom zdaj lažje oddala naslednji teden vpisnico za vrtec. Ne vem še, ali se bom premislila o vpisu do septembra.

Kakšno je vaše mnenje? Ste kdaj odšli ali boste še šli na dneve odprtih vrat v vrtec? Vam je žal, da ste vpisali svojega otroka/otroke v vrtec? Koliko so bili stari vaši otroci ob vpisu?

Več prispevkov na to temo najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...