Diskriminacija
Nakupi plus Oblačila | Obutev - odrasli

Diskriminacija

Diskriminacija

Živimo v času, ko doživljamo diskriminacijo praktično povsod in na vseh področjih. Vendar bi se danes rada osredotočila predvsem na temo oblačil in obutve.

Saj vsakič, ko pridete v trgovino, so tam vedno iste standardne številke oblačil in obutve, tako da nekateri takoj najdete vse zase, ne da morda sploh pomerite oblačila. Je tako?

Vendar žal ni tako lahko vsem, saj je na svetu ogromno različnih ljudi od majhnih, velikih, močnejše postave, zelo vitkih in ljudi, ki imajo zelo majhna stopala ali zelo velika.

S tem seveda ne mislim ničesar slabega, ampak ciljam predvsem na to, da so oblačila v trgovinah pogosto narejena le po idealnih merah ali še hujše, da so vsa oblačila ali obutev drugačnih mer veliko dražja.

Sama imam vedno težave z nakupom čevljev, sam imam širša stopala. Prav tako tudi zelo težko dobim majico ali obleko, ker imam močnejšo postavo.

Tako, da imam včasih občutek, da proizvajalci sploh ne pomislijo na vse nas, ki nimamo idealnih mer telesa. Če dam primer, sama sem velika 168 cm in vedno moram kupiti predolge hlače, da so mi v pasu dovolj velike.

Imam srečo, da mi jih mami, ki je šivilja, lahko vedno skrajša in zarobi. Vendar za druge, ki so večji od mene nastane druga težava, saj so jim vsa oblačila morda prekratka, kar spet ni dobro.

Saj morajo zato kupovati oblačila, izdelana po meri, ki pa so veliko dražja. In tudi, če bi vsak vedno nosil oblačila k šivilji, bi zanj to predstavljalo, kar velik dodaten strošek.

Sama občasno zato kupim v trgovinah zelo znižana oblačila na primer majice, ki so mi zelo prevelike in jih imam za spanje kot pižamo ali jih nosim, ko sem doma. Saj se tako počutim veliko bolj udobno.

Več prispevkov na temo oblačil si lahko preberete v povezavi.

Kakšno je vaše mnenje? Ali diskriminacija zaradi telesnih mer obstaja ali ne? Imate kakšno rešitev?

Mogoče ti bo všeč tudi ...

1 Komentar

  1. Živjo Klavdija.
    Strinjam se s tabo, da je zagotovo težje dobiti oblačila če si močejše postave, tudi jaz imam recimo širša stopala in se vedno namučim z iskanjem primerne obutve. Še posebej kaj fancy, balerinke ali podobno. Katastrofa xD
    Glede oblačil, eno priporočilo za tiste, ki se ne sramujejo tam pogledati (vem, se da morda kdo bi…) : vem, da se Kiku vedno dobijo ugodna oblačila in večje številke, jaz sem navadno razočarana ko nakupujem tam ker vidim stvari ki so mi všeč, a nimajo dobolj majhne (običajne) velikosti zame 😉
    aktulana ponudba, če komu pride prav slučajno: https://www.letakonosa.si/kik/aktualni-letak-od-srede-21-03-2018-0/ Pobrskajte, če se slučjano najde kaj tudi za vas 🙂
    LP

Komentiranje je onemogočeno.