Dan za nakupe
Blog

Dan za nakupe

Dan za nakupe

Če želite resnično varčevati pri nakupih vam predlagam, da si izberete dan za nakupe. Saj, če greste v trgovine vsak dan zagotovo zapravite veliko več kot, če bi se v trgovino opravili le enkrat ali dvakrat tedensko.

Sama si pogosto izberem dan za nakupe tako, da pregledam vse reklamne letake ter za različne izdelke, ki jih nameravam kupiti. In pogledam, do kdaj so na voljo po akcijskih cenah.

Pogosto vsak teden izberem drug dan za nakupe. Na primer en teden je dan za nakupe sreda, spet drug teden pride dan za nakupe na četrtek, torek ali petek.

Vedno gledam na to, da grem po nakupih tisti dan, ko so izdelki na voljo še po akcijskih cenah na primer v Lidlu. Obenem se tisti dan začne že nova akcija v Sparu ali kje drugje.

In tako v enem dnevu opravim vse nakupe. Občasno gremo po kakšne nujne stvari še vsi trije skupaj v nedeljo zjutraj preden gremo na kosilo.

Saj drugače vsi vemo kako se lahko končajo nakupi. Vsaj pri meni je vedno tako in zagotovo tudi pri vseh drugih. Že doma si napišem seznam, kaj vse potrebujem in ga nato pozabim vzeti s seboj, ker se mi mudi. Ali v trgovinah najdem še milijon ugodnih stvari, ki jih nato kupim.

Pogosto imam težavee tudi z izbiro, kateri dan za nakupe naj določim zaradi različnih kuponov na primer za 25 % popust, saj so v vsaki trgovini skoraj uporabni na drug dan. Mislim, da trgovine uspešno privabljajo tudi upokojence z različnimi kuponi za popust na dan izplačila pokojnine.

To je torej njihov dan za nakupe in če bon izkoristijo uspešno se jim nakupi zagotovo izplačajo. Večkrat so kuponi tudi razlog, da zapravimo veliko več, kot smo imeli namen zapraviti oziroma kupimo morda tudi nepotrebne stvari.

Poleg tega pomislite le na to, koliko denarja zapravite, če se vsak dan z avtom odpravite do trgovine. Meni je iskreno škoda vsakega centa za bencin, ki ga porabim brez pomena.

In tudi iz tega razloga imam dan za nakupe le enkrat na teden. Oziroma se po nujne stvari odpravim, ko imam opravke in grem vmes še spotoma po trgovinah. Ali se opravim po nujne stvari v najbližjo trgovino, ki je nekaj minut peš stran od stanovanja.

Težava je predvsem v tem, ker je ta trgovina res majhen Mercator, kjer je polovica cen na izdelkih napisana na roke in ker tam kruha zmanjka že ob 10. uri zjutraj.

Nato ga ne pečejo več in iz tega razloga sem prejšnjikrat kupila v drugi trgovini tri kg kruha in ga prerezala na polovice ter ga spravila v zamrzovalnik.

Tako, da zdaj, ko potrebujeva kruh ga le, položiva v mikrovalovno pečico in ga odmrzneva. Zelenjavo pogosto kupim, ko je v akciji ali kupim zamrznjeno in jo nato skuham.

Vedno, ko imam dan za nakupe, si resnično vzamem čas in že prej podrobno pregledam reklamne letake. Nato še v trgovini preverim cene med podobnimi izdelki ter izberem najbolj kakovostne in tudi ugodne.

Predvsem se po nakupih odpravim sama brez družbe in tudi brez Glorie. Če je možno tudi vam svetujem, da se po nakupih odpravite brez otrok. Saj sem z njo venomer živčna, ker se mi mudi Gloria pa bi v trgovini imela tisoč in eno stvar, za katere seveda nimam denarja.

Predlagam, da pri nakupih vedno uporabite tudi nakupovalni voziček, čeprav menite, da boste kupili le štiri izdelke. Saj se pogosto nato zgodi, da na blagajno pridete s polnimi rokami izdelkov, ki jih komaj odnesete do avta.

Ali morate kupiti še novo nakupovalno vrečko in po nepotrebnem zapravljate denar. O tem sem že pisala v prispevku, ki ga najdete tukaj.

Če si vzamete čas, lahko v trgovinah najdete tudi odlične znižane izdelke, torej lahko kupite najdražje izdelke po zelo ugodnih cenah. Ampak, kot sem že večkrat omenila ne pomeni, da so najdražji izdelki tudi najbolj kakovostni.

Lahko med temi izdelki najdete tudi kakšno idejo za kosilo. Saj pogosto niso znižani le izdelki pred rokom uporabnosti, ampak tudi nekateri zadnji kosi izdelkov, ki so ostali na policah.

Še enkrat vam resnično svetujem, da pri vseh nakupih vedno uporabljate gotovino ter si vse nakupe zabeležite tudi v excel tabelo. Tudi o tem sem že pisala v prispevku, ki ga najdete tukaj.

Tudi, ko si vzameva dan za nakupe v Novem mestu enkrat na mesec ali na dva meseca. Vedno že prej naredim seznam trgovin in izdelkov, da lahko čim prej opraviva vse nakupe. Zadnje čase sva se pogovarjala o tem, da bova zdaj sama hodila po nakupih in bo Gloria takrat v varstvu.

Oziroma bo šla z nama, ko bova kupovala čevlje zanjo, da jih lahko pred nakupom preizkusi. Mislim, da tudi to ne bo več dolgo težava, saj se menda v Litiji odpira Thomas Sport. Prejšnjikrat sem po nakupih s seboj vzela mami in kupile smo kar nekaj odličnih izdelkov, ki jih najdete tukaj.

Spomnim se, kako sva Glorio prve mesece vzela vsakič s seboj po trgovinah in nato sva jo morala tudi večkrat previti. Vendar nama to ni povzročalo težav, saj sem sama pogosto takrat odšla že naprej po nakupih.

Rajko je medtem odšel še v previjalnico in jo previl tako, da sva tudi takrat vse nakupe opravila zelo hitro. Ampak, ko sva prejšnjikrat odšla sama po nakupih sva vseeno videla, kako hitreje lahko nakupiva vse, če sva sama.

Na kaj morate paziti pri spletnih nakupih si preberite v prispevku, ki ga najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...