Čudovita nosečnost
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Čudovita nosečnost

Čudovita nosečnost

Večkrat sem že govorila z mamicami o tem kakšne nosečnosti, so imele in vedno sem od njih dobila isti odgovor, da bi z veseljem imele še kakšnega otroka.

Vendar ne bi želele še enkrat ponoviti nosečnosti, saj so imele med nosečnostjo hude težave. Sama sem bila med tistimi srečnicami, ki so imele čudovito nosečnost, saj sem v njej res uživala.

Res, da mi je bilo prve 3 mesece zelo slabo vendar, ko sem spremenila prehrambne navade in nekatere jedi umaknila iz dnevnega jedilnika so se slabosti umirile.

Bruhala na srečo nisem niti enkrat v celotni nosečnosti. Verjetno sem se še bolj pazila, ker sem imela prej vedno težave z gastritisom in sem vedela, kakšne bolečine in težave bom spet imela, če bom bruhala.

S spremembo prehrambnih navad sem tudi na splošno zelo umirila napade gastritisa. Tudi drugače je nosečnost potekala normalno. Redno sem hodila na preglede in tudi že tri mesece prej začela jemati folno kislino, saj je bila nosečnost načrtovana.

Kasneje, ko sem zanosila sem pričela še s pitjem Donat Mg, vendar mi je bilo po njem pogosto slabo zato sem ga kmalu zamenjala za tablete Magnesol. Ki mi jih je priporočil ginekolog, ko sem mu povedala, da imam občasno zelo hude krče v nogah in drugje.

Na začetku sem imela tudi blage krvavitve, ki pa so se popolnoma umirile, ko sem začela pitje Donata Mg in kasneje z uživanjem Magnesola.

Težava, ki sem jo še imela v nosečnosti, je bilo tiščanje v prsih na zadnjih pregledih, če sem morala ležati na hrbtu. Predvsem zaradi težav s počeno prstnico ob prometni nesreči.

Na vseh pregledih je bilo sreči vse v redu in nosečnost je potekala brez težav. Edino spol sva izvedela šele v osmem mesecu, saj se je hčerka vedno skrivala.

Druga težava, ki sem jo imela na začetku nosečnosti je bil stres v službi. Saj sem delala v telefonski prodaji in sem dnevno morala poslušati zelo jezne stranke, ki so name spravljale vso svojo slabo voljo nad zavarovalnico.

Zato sem kasneje prosila zdravnico, če mi lahko napiše potrdilo o nosečnosti in z njim sem prosila šefico, ali mi lahko za nekaj mesecev dodelijo drugo delo. Šefica mi je seveda najprej čestitala in mi je rekla, da je zelo vesela zame in da bo poskrbela, da najdejo manj stresno delo zame.

In to obljubo je tudi držala, saj sem zadnje mesece opravljala odlično pisarniško delo, v katerem sem res uživala. Poleg tega mi je delovnik zelo hitro minil, saj sem imela vedno dovolj dela. Preverjala sem prejete račune za avtomobilsko asistenco, obenem pa sem imela tudi odlične šefe in sodelavce.

Za sprostitev med delom sem vedno poslušala glasbo, ki me je resnično sprostila, da sem delo opravila še z večjim zagonom in veseljem.

Mislim, da je tudi hčerka uživala ob poslušanju glasbe, saj še sedaj neizmerno uživa in zapleše vsakič, ko zasliši glasbo.

V 8. mesecu nosečnosti je delo postalo že res naporno, saj je bilo težko delati po 8 ur za računalnikom. Vendar sem se odločila, da bom delala vse do konca 8. meseca. Saj sem potrebovala čim več denarja za naslednje mesece, ker sem vedela, da bom prejemala le manjšo ˝socialno porodniško˝.

Zadnji mesec sem se posvetila predvsem pripravi zadnjih malenkosti za najino malo hčerkico. In zadnje dni pred porodom sem res veliko ˝gnezdila˝, saj sem kar najprej nekaj pospravljala in pripravljala.

Med nosečnostjo sem oboževala tudi mehiško hrano, zato sva se v času nosečnosti vsaj enkrat mesečno odpravila v mehiško restavracijo. Pravijo, da ima vsaka nosečka v nosečnosti drugačne želje po najljubši hrani. Zato sva bila še zadnji dan pred porodom na večerji v tej restavraciji.

Tudi avto sem vozila celo nosečnost. In še na dan poroda sem se želela peljati sama na pregled, vendar mi starša nista več dovolila voziti, zato sta me na pregled odpeljala onadva.

In po pregledu sva se morala z mojim dragim kar hitro odpraviti v porodnišnico.

Lahko rečem, da je bila moja nosečnost res čudovita, čeprav sem imela nekaj težav. Želim si, da bi bile tudi naslednje takšne. Kljub temu da je bila hčerkica res živahen otrok v trebuščku, saj se je premetavala cele dneve, se sedaj je zelo živahna.

Mislim, da je urnik spanja iz trebuščka ohranila še sedaj. Saj sem v službi točno vedela, kdaj se je zbudila in začela razgrajati. 🙂

Kljub temu, kako čudovita je bila nosečnost je šlo pred, med in po porodu vse narobe. Ampak o več o tem v drugem prispevku.

Upam, da ste tudi ve imele ali da boste še imele čudovite nosečnosti ter preproste in nenaporne porode. Ter seveda zdrave in srečke otroke.

Prispevek o tem, čemu sva se morala odreči, da sva izpolnila najino željo po družini pa si preberite na povezavi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...