Čokoladno jogurtovo pecivo
Kulinarika Sladice

Čokoladno jogurtovo pecivo

Čokoladno jogurtovo pecivo

Moj prvi poskus peke v novi pečici v stanovanju je bil katastrofalen. Seveda nisem obupala, ampak sem se odpravila v trgovino po nove sestavine ter na spletu pregledala recepte za pecivo brez jajc.

Saj uporabljam le domača jajca, ki jih dobim na kmetiji pri starših. In žal sem vse porabila za prejšnji biskvit, ki pa mi ni uspel. Zato sem se odločila, da na spletu poiščem recept za pecivo, kjer ne bi potrebovala kupiti dodatnih sestavin, kot jih imam že doma.

Na žalost mi to ni uspelo. Sem pa našla več različnih receptov in jih združila v enega novega. Vseeno sem morala v trgovino po nekaj novih sestavin. In drugi poskus peke mi je uspel odlično.

Do zdaj se mi je sicer le 2 – 3 x zgodilo, da se mi je biskvit popolnoma uničil. Vendar je bilo v prvem poskusu pri drugem receptu narobe predvsem to, da se uporabila olivno olje namesto repičnega.

Ampak na napakah se učimo in zato je tudi nastal nov odličen recept za čokoladno jogurtovo pecivo. Ki je tudi božanskega okusa in neverjetno preprost za pripravo.

Sestavine – čokoladno jogurtovo pecivo

  • 2 jogurta (lahko grški jogurt ali navaden)
  • 1 jogurtov lonček olja (repično ali sončnično)
  • 2 jogurtova lončka mletega sladkorja
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 2 veliki žlici kakava ali čokolade v prahu
  • Pecilni prašek

Nadev:

  • Marmelada
  • Kokos v prahu

Postopek – čokoladno jogurtovo pecivo:

Olje, sladkor, jogurt in kakav zmešamo skupaj. Nato masi dodamo še presejano moko in pecilni prašek. Vse sestavine zlijemo v pomaščen pekač in pečemo približno 30 min pri 180 stopinjah. Pecivo je pečeno, ko se masa ne prime več na zobotrebec.

Ko se biskvit malo ohladi, ga po vrhu namažemo še z marmelado in potresemo s kokosom v prahu.

Recept je zelo preprost in hiter za pripravo, zato lahko pecivo spečete tudi, če dobite nenajavljene obiske. Po želji ga lahko namesto z marmelado premažete s stepeno smetano ali prelijete s stopljeno čokolado.

Ker je bilo pecivo tako odlično, ga je žal zmanjkalo, preden sem ga lahko fotografirala. Tako, da sem ga morala speči še enkrat. 😉

Dober tek!

Več receptov za sladice najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...