Čistilka
Gospodinjski aparati | Pripomočki Vse za dom

Čistilka

Čistilka

Velika težava je, če si perfekcionist in si želiš, da je tvoj dom vedno čist in urejen. Sama sem se zato odločila, da bom stanovanje čistila 1-2 x tedensko.

In včasih se res počutim kot čistilka v svojem domu, saj vsepovsod vidim le smeti, čeprav čisto majhne. Pogosto je tako, da počistim celo stanovanje, ko sem sama doma in nato prideta domov Gloria in Rajko in stanovanje je spet takšno, kot bi vanj padla bomba.

Ampak igrače po tleh in vsepovsod drugje me sploh ne motijo težava je v tem, ko Gloria najde kakšen košček papirja ali reklame, medtem ko kuham ter so nato koščki papirja in smeti vsepovsod.

Mislim, da sem se na manjši nered že popolnoma privadila, saj odkar imava Glorio moram preprosto pozabiti na to, da sem perfekcionistka in na to da pač ne more biti vedno vse v popolnem redu.

Občasno je tudi Gloria majhna čistilka in odlična pomočnica, saj želi vse delati isto kot jaz in me nato oponaša, ko pospravljam. Med vikendom mi je pomagala tudi obesiti oblačila, da so se posušila. In všeč mi je, da se že zdaj uči, kako delati s tem, da me opazuje in se trudi pomagati.Čistilka

Kljub temu da mnogi trdijo, da je učenje gospodinjskih opravil mučenje otroka. Sem sama zelo vesela in ponosna, da me je mami naučila ogromno glede pospravljanja, kuhanja, peke sladic in tudi življenja nasploh.

Zato mi je všeč tudi, ko vidim Glorio, da želi pomagati ter sodelovati, čeprav ji to ne uspe vedno.

Ob koncu tedna pogosto tudi operem vsa oblačila vendar le likanja izogibam, saj menim, da je likanje izguba časa. Sploh likanje brisač, posteljnine in perila zato likam le srajce ali materiale, ki se bolj mečkajo.Čistilka

Ko se je Gloria rodila, sem upoštevala vse nasvete ter njena oblačila prala brez mehčalca in vsa tudi zlikala. In ta nasvet bom upoštevala tudi pri naslednjem otroku vendar, kasneje ostalih oblačil še vedno nimam namena likati.

Vedno, ko se lotim čiščenja stanovanja naprej na delo pošljem robotski sesalnik in ga občasno tudi preverjam, kot čistilka, če res pospravi vsako smet. In lahko rečem le, da je vreden vsakega centa ter da delo odlično opravi.

Kasneje tudi, kjer robotski sesalnik ne doseže, pometem še z metlo. In nato pomijem še celo stanovanje.

Zdaj tudi vidim, zakaj mi mami vedno govori, da večji, kot imaš dom več časa porabiš za pospravljanje. Ampak želja po majhni hiški še vseeno ostaja. 🙂

A kaj narediti, če je po dveh dneh spet polno prahu in umazanije vsepovsod? Sama še enkrat prepustim čiščenje robotskemu sesalniku, vendar se pomivanja tal lotim le enkrat tedensko. Saj drugače lahko cel teden le pospravljaš.

Se tudi vi kdaj počutite kot čistilka? Kako pogosto vi čistite svoj dom?

Več prispevkov na to temo najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...