Ciste na jajčnikih
Nosečnost | Porod Otroci | starši

Ciste na jajčnikih

Ciste na jajčnikih

V tednu, ko že mesec in pol nisem imela mesečnega perila, sem poklicala v ginekološko ambulanto, da bi izvedela, kaj naj storim. Sestra v ambulanti mi je najprej dejala, da sem morda prekmalu naredila test in da naj počakam še kakšen teden ter ponovim test in se nato naročim na pregled.

Počakala sem še dva tedna in mesečnega perila še vedno ni bilo, zato sem ponovno opravila test nosečnosti, ki je bil spet negativen. Minil je še en teden in mesečnega perila še vedno ni bilo.

Ker je minilo že toliko časa od zadnjega mesečnega perila, sem se odločila, da opravim še en test nosečnosti in tudi ta je bil žal negativen. Vendar, ker sem na spletu brala, da je mnogim ženskah test pokazal lažno negativen rezultat sem upala, da je tudi pri meni tako.

Žal ni bilo tako, saj ko je minilo že več kot šest tednov od zadnjega mesečnega perila in vsi testi so bili še vedno negativni. Zato mi je medicinska sestra v ambulanti dejala, da me bo za vsak primer naročila na pregled v osmem tednu, če sem morda noseča in če nisem, bom tako vsaj vedela, kaj je narobe.

V tistem tednu ni bilo mojega ginekologa, zato sem se naročila k drugemu, ki ga je nadomeščal. Seveda sem še vedno upala, da na pregledu le izvem, da sem noseča.

Vendar bolj, kot se je bližal pregled bolj, sem imela čuden občutek in dva dni pred pregledom sem dobila mesečno perilo. Odločila sem se, da grem vseeno na pregled, saj ni normalno, da bi imela mesečno perilo le na vsake 60 dni ali več.

Ginekolog je takoj opravil ultrazvok, ko sem mu povedala, da želim zanositi. Potrdil mi je, da gre žal le za mesečno perilo in da nisem noseča. Nato je kar naenkrat obmolknil in le gledal v zaslon ter me začel spraševati, koliko težav sem imela s prvo zanositvijo in kako dolgo je trajalo, da sem zanosila.

Popolnoma sem pozabila na to, da sem imela pred prvo zanositvijo ogromno cisto in zato sem mu le povedala, da sem zanosila takoj. Nad tem odgovorom je bil popolnoma presenečen in spet se je zavil v molk.

Kasneje mi je dejal, da so na jajčnikih spremembe in da imam zato neredno mesečno perilo. Drugega mi ni povedal le, da naj pridem v primeru, da ne bo drugih težav na kontrolo čez leto dni.

Tako sem se odpravila precej slabe volje domov, saj sem namesto materinske knjižice dobila le odgovor, da imam spremembe na jajčnikih. Poleg tega nisem pričakovala, da bom imela v naslednjih mesecih takšne težave z zanositvijo.

Kasneje v naslednjih mesecih, ko sva spet poskušala zanositi, sem imela občutek kot, da sploh nimam ovulacije. Ker tudi čez en mesec nisem imela mesečnega perila, sem spet opravila test, ki je pokazal rahlo obarvano drugo črto. O tem sem pisala že tukaj.

Si tudi ti imela ciste na jajčnikih? Kdaj si izvedela za zanje?

Mogoče ti bo všeč tudi ...