Četrti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina
Otroci | starši Vse za otroke

Četrti mesec – Malčkov dnevnik

Četrti mesec – Malčkov dnevnik

Četrti mesec – v mesecu decembru smo skupaj odšli na predstavo -Ribič Pepe in obisk dedka mraza, kjer so vse tri zelo uživale. Čez nekaj dni smo šli tudi na predstavo Zobna miška in Gloria je bila nad obema predstavama navdušena, saj smo šli prvič kot družina skupaj na predstavo, do zdaj je bila na predstavah le z vrtcem.

Med zimskimi počitnicami sem si tudi vzela čas le za naju in tako sva z Glorio skupaj pekli piškote. Trudila sem se tudi, da smo šle vsak dan na sprehod in da sva počeli zabavne stvari. Pred prazniki je imela rojstni dan tudi moja mami in zato sva ji skupaj z Glorio spekli okusno jagodno torto po receptu, ki ga najdeš tukaj.

Četrti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Tudi letos smo bili za novo leto in za božič doma in imeli smo tudi družinsko večerjo. Med prazniki smo odšli le na obisk k starim staršem, saj sem si želela, da tudi tokrat preživimo praznike brez stresa in gneče.

Četrti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Še vedno je težava, ker moram vsak dan pospravljati stanovanje za njima, saj je vse takoj v obupnem stanju, saj jima žal ne morem še ničesar dopovedati. Občasno mi pri pospravljanju pomaga tudi Gloria in tako vsaj ni videti kot, da je v stanovanje padla bomba.

Končno smo dočakale lepo vreme in lahko smo spet veliko časa preživele na sprehodih in občutek imam, da so bile zato vse tri tudi veliko boljše volje.

Četrti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Četrti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Še vedno občasno obe ali vsaj ena od njiju po dve uri spi pri nama, zjutraj pa zato obe včasih vstaneta šele ob pol desetih ali devetih.

Ta mesec smo tudi vse štiri podlegle virozi. Začelo se je s Sofijo, ki je najprej bruhala, potem je dobila še drisko za več dni. Mene je doletelo oboje naenkrat in medtem mi je začela bruhati še Lucija tako, da sem  doma komaj skrbela za vse tri. Vse tri smo zato cel teden uporabljale ORS 200 od HiPP-a, ki je odličen za rehidracijo.

Četrti mesec - Malčkov dnevnik - Izberi modro

Sofija in Lucija sta obe tudi zelo kašljali in kmalu je začela kašljati tudi Gloria, vendar je bila pri njej že veliko hujša oblika bolezni z visoko vročino, bolečinami po telesu in glavobolom in kasneje se je pojavila še dehidracija.

Zato je bila sprejeta v bolnišnico, kjer je dobila kar nekaj infuzij. Z Rajkom sta tako bila v bolnišnici štiri dni, meni pa se je trgalo srce, ker nisem mogla biti z njo in ker sem bila tudi doma sama za vse brez pomoči Rajka.

Najhuje mi je bilo ponoči, ko nista hoteli spati in sem morala sama obe uspavati tako, da si zdaj želim le, da nobena od njih ne bi več šla v bolnišnico. Imeli smo dva zelo naporna tedna in izjemno težko je bilo skrbeti za vse, ker sem bila tudi sama zelo bolna.

Vsak dan se zdaj še vedno trudim, da bi Gloria čim več pila, da ne bi prišlo do dehidracije. Vendar je to pri njej še vedno misija nemogoče, saj bi po mnenju pediatrinje morala vsak dan dobiti/spiti vsaj liter in pol tekočine.

Na začetku četrtega meseca sem dobila tudi obvestilo, da so mi zavrnili prošnjo po podaljšanju porodniškega dopusta in resnično so mi uničili zadnji dan starega leta in silvestrski večer.

Zato sem se odločila, da oddam še eno prošnjo, ki so mi jo končno odobrili in tako, da sem za Sofijo dobila podaljšanje porodniškega dopusta za 90 dni. Prošnjo sem vložila tudi za Lucijo, vendar so mi jo zavrnili in zato sem oddala še pritožbo tako, da zdaj čakam in držim pesti, da mi odobrijo tudi zanjo še 90 dni porodniškega dopusta.

Četrti mesec-Malčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Kako je pri vas potekal četrti mesec malčkovega dnevnika? So vaši malčki bili kdaj v bolnišnici? Kako jim pomagate ob virozah in dehidraciji? Ste kam odšli za novo leto ali za božič?

Vse malčkove dnevnike najdete TUKAJ.

 

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.