Celjski sejem
Blog

Celjski sejem 2017

Celjski sejem 2017

Minuli konec tedna se je v Celju odvijal že 50. Celjski sejem, zato sva se z Rajkom dogovorila, da si ga greva tokrat skupaj tudi ogledat. Predvsem, ker imava namen v naslednjih mesecih zapreti balkon in v stanovanju urediti otroško sobo za Glorio.

Iz teh razlogov sva se odpravila na Celjski sejem po nove ideje. Po drugi strani skupaj še nikoli nisva bila na Celjskem sejmu in prav zato sva se tudi odločila, da greva tja brez Glorie.

Ker je Celjski sejem preprosto prevelik, da bi zraven hodila sva menila, da otroku njenih let ne bi bil preveč zanimiv. Poleg tega je bil v nedeljo tudi dež ona pa je bila še vedno malce prehlajena in zato sva jo takoj zjutraj odpeljala v varstvo k starim staršem ter se nato odpravila proti Celju.Celjski sejemV Celje sva prispela okoli pol desetih zjutraj, saj sva sprva hotela iti še po trgovinah, vendar sem hitro ugotovila, da so vse zaprte. Zato sva se odpravila direktno na Celjski sejem in najprej sva morala poiskati parkirni prostor.

Cena parkiranja se mi ni zdela previsoka, saj je stalo parkirišče 4 € na dan. Težava je bila le v tem, da so bila parkirišča, kar daleč od vhoda na Celjski sejem.

Poleg tega so bila nekatera parkirišča na travnikih, in ker je bil cel teden dež, je bilo na nekaterih parkiriščih precej blata. Midva sva na srečo našla parkirišče ob cesti, ki je prav tako stalo 4 €, vendar sva morala, čeprav sva prišla tja že zgodaj zjutraj parkirat precej daleč od vhoda.

Neuradna parkirišča so stala tudi po 10 € na dan bila pa so enako oddaljena od vhoda na Celjski sejem kot ostala. Tako, da sem vesela, da sem pred prihodom na Celjski sejem na njihovi spletni strani prebrala obvestila glede parkiranja. Obiskovalci so lahko tja prišli tudi z avtobusi.

Tudi cena kart ni bila visoka, saj je dnevna karta stala 8 €. Družine so imele še dodatne popuste, saj je bila cena za 1 – 2 odrasla in 1 – 5 otrok (do 15 let) 10 €. Skupine so imele še dodatne popuste.

Rajko sicer ni bil na Celjskem sejmu že veliko let, jaz sem bila prvič lani skupaj z ostalimi podjetnicami iz programa Podjetnost je ženskega spola. Vendar žal takrat nisem imela dovolj časa, da bi obiskala celoten sejem, saj sem bila vezana na prevoz. Zato je bil letos to tudi glavni razlog, da sva Celjski sejem obiskala skupaj z Rajkom.

Ko sva prispela na Celjski sejem sva se naprej odpravila v dvorano, kjer so imele svoje stojnice tudi članice programa Podjetnost je ženskega spola, katerega del sem bila tudi sama pred enim letom.Celjski sejemMeni osebno je bila ta dvorana najbolj všeč, saj je bilo tam ogromno odličnih in zanimivih stojnic. Nato sva se odpravila še v vse ostale dvorane ter tudi na zunanje prizorišče.
Celjski sejemOgledala sva si celotno sejemsko ponudbo in si vzela tudi nekaj letakov, da bi lahko ponudbe bolj temeljito pogledala doma. Mene so seveda kot vedno najbolj navdušile stojnice z lesenimi izdelki in ročno izdelanimi izdelki.Celjski sejemObiskovalci so lahko kupili izdelke tudi na različnih kulinaričnih stojnicah, kjer so ponujali vse od čokolade do različnih pijač ali orodja. Lahko ste si ogledali tudi predstavitve različnih držav ter še mnogo več.

Za konec sva odšla še v potujočo Lidlovo trgovino, saj me je zanimalo, kakšno ponudbo so pripravili.Celjski sejemKer tudi sicer redno nakupujem v trgovinah Lidl moram reči, da mi je bila zelo všeč njihova ponudba v potujoči trgovini. Cene so bile enake, kot v običajnih trgovinah Lidl le, da sem tukaj zasledila še nekaj novih izdelkov.

V trgovini sva si kupila malico – tortiljo, ki nama ni bila preveč všeč, saj je bila zelo majhna v primerjavi z njeno ceno. Obenem je ravno takrat zmanjkalo kave na kavomatu, ko sva jo hotela kupiti.

Zato sva se nato po dveh urah ogleda sejma odpravila domov. Sprva sva imela namen oditi še na kosilo v Celje, vendar sva se kasneje premislila in se odločila, da bova šla rajši kdaj drugič.

Lahko le še rečem, da je bil letošnji Celjski sejem zagotovo vreden ogleda in že se veselim naslednjega.

Je bil tudi vam všeč? Ste ga obiskovali ali ste morda bili tam v preteklih letih?

Več fotografij dogajanja na Celjskem sejmu najdete v galeriji. 🙂

Mogoče ti bo všeč tudi ...