Cake popsi - Izberi modro
Kulinarika Sladice

Cake popsi

Cake popsi

Že zelo dolgo sem si želela doma ustvariti cake popse, vendar nisem imela dovolj motivacije, saj sem vedela, da bom za pripravo le teh porabila veliko časa.

Šele v času karantene sem se dokončno odločila, da jih pripravim, saj sem morala porabiti mascarpone.

Glede na to, da imam vsak dan doma v varstvu vsaj Sofijo in Lucijo sem prvič potrebovala kar nekaj ur, da sem jih končala in bili so res neverjetno okusni.

Ker je postopek priprave zelo dolg sem si rekla, da jih ne bom pripravila nikoli več. Vendar sta me Rajko in Gloria vsaj mesec dni prepričevala, da naj jih pripravim vsaj še enkrat, ker so odlični.

Po več kot mesecu dni sem se končno pustila prepričati, saj sem spet morala porabiti mascarpone in odločila sem se, da bom tokrat cake popse pripravila iz dvojne mase, da ga porabim.

Kar je bila velika napaka, saj sem jih delala več ur, ker je bilo mase za cca. 120 cake popsov. Res je, da so bili neverjetno okusni, vendar sem se odločila, da če jih bom še kdaj pripravila, da jih bom naredila le iz ene mase, saj je z njimi res veliko dela in takrat bom zagotovo peljala dekleta v varstvo.

Sestavine – cake popsi:

  • 250 g moke
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 dcl olja (repično ali sončnično)
  • 1 dcl vode
  • 5 jajc
  • Pecilni prašek
  • 2 žlici čokoladnega prahu
  • 2 žlici ruma ali mleka (po želji ali aroma ruma)
  • 250 g mascarpone + 2 žlici ruma ali mleka + 2 žlici nutelle ali lino lade.

Preliv – cake popsi: Čokoladna bela ali mlečna kuvertura (Hofer) + mrvice, kokos v prahu, čokoladne luske.

Postopek priprave – cake popsi:

Jajca in sladkor penasto vmešamo, nato dodamo olje in vodo ter na koncu primešamo še moko in pecilni prašek. Po želji lahko dodamo še rum. Biskvit pečemo v pečici cca. 30 minut na 180 stopinj. Ali je biskvit pečen, lahko preverimo z zobotrebcem.

Ko se biskvit ohladi, ga z rokami zdrobimo na majhne koščke ter mu primešamo še mascarpone, nutello in rum in ga kasneje oblikujemo v kroglice.

Kroglice postavimo v hladilnik za eno uro, da se malce ohladijo. Medtem stopimo čokoladno kuverturo. Obenem pripravimo še različne posipe in palčke za ražnjiče ter kozarce.

Ko imamo vse pripravljeno palčke najprej omočimo v čokolado in jih zapičimo v kroglice, ki jih nato pomočimo v čokolado ter odcedimo in posujemo s posipom.

Iz zgornjih sestavin nastane cca. 60 cake popsov. Odvisno kako velike kroglice pripravite, meni je iz dvojne mase nastalo 120 cake popsov in zanje sem porabila tri čokoladne kuverture.

Ker mi je okus cake popsov noro všeč sem se odločila, da bom recept zanje zdaj uporabila tudi za biskvit za torte – rezultat javim kmalu. Torto sicer pečem po receptu, ki ga najdete tukaj.

Cake popsi so preprosti za izdelavo, čeprav zanje porabiš veliko časa, vendar so vredni vsake minute dela, saj so noro okusni.

Dober tek!

Ostale recepte za okusne sladice najdete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.