Budva izberi modro družina
Kratek oddih | Izleti Oddih

Budva – Črna gora

Budva – Črna gora

Danes sem se odločila, da bom nekaj besed napisala o mestu Budva. Saj menim, da je vedno več turistov razočaranih nad mestom Budva.

Sploh sem to opazila, ko sem se pogovarjala z različnimi ljudmi, ki so že obiskali Budvo. Ter so bili ravno zaradi tega mesta kasneje razočarani nad celotno Črno goro.

Kar se zdi precej krivično, saj je Črna gora prečudovita, kar ste lahko zasledili že v mojih prejšnjih prispevkih. Ampak kljub temu dobi čisto vsak napačno informacijo od drugih turistov in naprej obišče mesto Budva, ki naj bi bilo oh in sploh čudovito.BudvaBudvaBudvaBudvaBudvaBudvaBudvaBudvaMidva se s tem preprosto ne strinjava, saj Budva na splošno ni prav nič posebno mesto proti vsem ostalim mestom v Črni gori. Ima kar nekaj slabosti, ki turiste pogosto odbijajo.

Med drugim so vsa parkirna mesta plačljiva, hrana in pijača je pogosto veliko dražja kot v drugih mestih. Poleg tega je tudi na plažah pogosto velika gneča, saj povsod zavajajo turiste, da je v Budvi najlepše.BudvaBudvaBudvaBudvaBudvaBudvaBudvaBudvaMidva sva bila Budvo do zdaj obiskala trikrat. Dvakrat sva bila v mestu Budva pred tremi leti takrat, sva prvič odšla na ogled mesta in plaž ter na božanski kebab. In lahko rečem, da so sprehajalne poti odlične. Tudi plaže so kar lepe, vendar so večina le plačljive z ležalniki.

Že takrat je bila na vseh plažah precejšnja gneča, čeprav sploh še ni bilo sezone. Poleg tega tudi ogromno število turistov pripeljejo na različne izlete. Zato je bil Rajko v gneči precej živčen in je komaj čakal, da sva odšla. Parkirala sva sicer pri hotelskem naselju Slovenska plaža.

Drugič sva se tja odpravila, ko sva se vračala z Lovčena. Saj sva želela iti še enkrat na kosilo na božanski kebab.

In tudi letos smo se prav tako odpravili z Lovčena na kebab v isto gostilno, kot sva bila zadnjič. Le, da se je tokrat vse spremenilo.

Saj naju je natakar peljal v drug del iste gostilne, kjer naj bi bila restavracija. In tako sva zopet naročila kebab, ki pa je bil neverjetno drag in sploh ni bil več tako okusen. Za dva kebaba sva tako plačala 18 €. 🙁BudvaSamo v vednost ta gostilna se nahaja nasproti lokala z Eiffelovim stolpom. In vam jo odsvetujem. Saj kljub temu, kako sva bila pred tremi leti navdušena nad to gostilno, so naju letos zelo razočarali s cenami in okusom.
BudvaBudvaBudvaBudvaPoleg tega je bila tudi tokrat precejšna gneča v mestu zaradi vseh turistov tako, da smo odšli le še na hiter sprehod, nato smo se odpravili na svojo najljubšo plažo Plavi horizont.

Po najinih izkušnjah vam obisk mesta Budva priporočam, vendar morda rajši za izlet in ogled. Po želji si seveda lahko rezervirate tudi dopust v Budvi, ampak po vsem, kar sem slišala od ostalih turistov, ki so obiskali Budvo vam bivanje, odsvetujem.BudvaBudvaBudvaBudvaBudvaBudvaBudvaPrijateljica mi je povedala tudi, da menda v Budvi sploh ni posebnega nočnega dogajanja. In da se diskoteke precej kmalu že zaprejo. Žal te informacije ne morem potrditi, saj tega nisem preverjala.

Vem le, da je v bližini Budve otok Havaji (Sveti Nikola), kamor te s čolnom pripeljejo na različne zabave, ki jih organizirajo. Saj kolikor sem zasledila na različnih letakih. Čolni te pripeljejo tudi v druge kraje na zabave ali večerje, saj lahko najameš taxi boat.
BudvaTorej, če želite obiskati Budvo, boste tam našli marsikaj.

In to je le moje osebno mnenje o mestu Budva. Morda vam bo tam zelo všeč. 😉Budva izberi modro družina

Mogoče ti bo všeč tudi ...