Brezplačna darila
Modri bonus Nakupi plus

Brezplačna darila

Brezplačna darila

Kam so izginila vsa brezplačna darila in presenečenja ob nakupih?

Danes bi rada govorila predvsem o promocijskih darilih in kakšen pomen imajo, saj menim, da podjetja v zadnjem času dajejo premalo pomena sami promociji.

Dejstvo je, da je vsak od nas vesel brezplačnih daril in presenečenj. Redke izjeme, ki imajo dovolj denarja so mnenja, da so popolnoma neuporabna, ampak takšnih ljudi je sedaj bolj malo. Takšnim bi tudi predlagala, da jih drugič daril sploh ne sprejmejo.

Še preden sem odprla svoje podjetje, sem šla večkrat na kakšen sejem ali bazar po različne informacije. In vedno je bila ista zgodba – na stojnicah so zaposlili študente.

Ki pogosto niso niti vedeli kaj promovirajo niti od njih nisi prejel potrebnih informacij ali stikov. Pogosto niso niti razdelili promocijskega materiala (letakov, brošur) ali promocijskih daril.

Zato menim, da bi morali na stojnicah svoja podjetja zastopati zaposleni. In poskrbeti tudi, da vsak dobi neko majhno pozornost, ki so jo pripravili za obiskovalce ter vse potrebne informacije.

Pri meni je pogosto tako, da me zelo razjezi, če mi nekdo vsiljuje izdelek, ki ga ne potrebujem. Saj si vedno, če me je izdelek zanima, doma preberem promocijski material, pregledam njihovo spletno stran, in če so mi všeč njihovi izdelki, jih tudi naročim.

Še rajši imam neprisiljen odnos, ko lahko sama pristopim do njih in jih lahko neposredno vprašam, če imam kakšno vprašanje. Pogosto tako lahko dobite vse potrebne informacije in tudi kakšno malenkost od podjetij in tako si osebe ter podjetja tudi veliko bolje in v boljšem spominu zapomniš.

Lahko rečem, da veliko vzorcev, ki sem jih dobila v času obiskovanja sejmov. Sem potem kasneje doma tudi vedno preverila njihove spletne strani in velikokrat naročila še ostale izdelke od njih.

In čeprav sem morda dobila le pisalo, blokec, nakupovalno vrečko ali vzorec pleničk? Pogosto štejejo že najmanjše malenkosti. To ne pomeni, da želim dobiti vse brezplačno, ampak je pa dobro, da lahko pred nakupom lahko preizkusiš vzorec.

Lahko bi rekla, da me je tudi ena izmed trgovin pred več kot dvema letoma preprosto očarala, saj so mi ob včlanitvi v njihov klub nepričakovano poslali darilo. Na dom so mi za darilo poslali prvo MAM dudko z motivom sončka, prve nogavičke in žličko za hranjenje.

Darilo res ni bilo veliko, vendar je bilo res lepo presenečenje in je meni pomenilo ogromno, saj so bile to prve stvari, ki sem jih dobila med nosečnostjo za hčerkico.

Kasneje sem pri njih nakupila še ogromno odličnih izdelkov za mojo hčerkico, skoraj vso opremo in oblačila. Poleg tega so imeli pogosto ogromno odličnih znižanj in tudi presenečenja ob nakupu.

Tudi vzorčke, ki sem ji dobila v prvem paketku v porodnišnici. Sprva nisem imela namena uporabiti, vendar mi je patronažna sestra ob prvem obisku razložila, zakaj se uporablja kakšen vzorček. In da je dobro izkoristiti in porabiti vse.

In lahko rečem, da ogromno teh kakovostnih izdelkov iz prvega paketka kupujem še zdaj.

Res je, da je pri otrocih tako, da je vsak otrok drugačen in ne ustreza vsem ista kozmetika ali pleničke. Zato je dobro, če imaš najprej vzorčke za preizkus in tako lahko hitro vidiš, ali se pri otroku pojavi alergija. In zato vzorčki še kako pridejo prav vsakomur.

Saj drugače lahko zapraviš ogromno denarja za stvari, ki tvojemu otroku morda ne ustrezajo.

Čez leta sem dobila kar nekaj promocijskih blokcev za pisanje (ki jih obožujem saj sem malce pozabljiva in si moram vse zapisati). Tudi pisala in podobne reči, ki sem jih dobila so pripomogle, da sem zaradi njih v promoviranih podjetjih nakupila ogromno izdelkov.

Zato menim, da podjetja s pravim pristopom, majhnimi pozornostmi lahko hitro privabijo stranke k sebi in si zelo povečajo prodajo.

Kaj vi menite o brezplačnih darilih? Imate radi majhna darila, pozornosti?

Ostale prispevke na to temo najdete v povezavi.

Tudi vi lahko prejmete darilo ob nakupu varčevalnega načrta. Naročite si svojega v povezavi.

Mogoče ti bo všeč tudi ...