Brač Milna oddih Izberi modro
Oddih Počitnice | Potovanja

Brač – Milna – oddih

Brač – Milna – oddih

Novo leto je čas, ko z Rajkom začneva razmišljati o destinacijah za poletni dopust. Za letošnje leto imava že nekaj idej, vendar se še nisva odločila, kateri destinaciji bova izbrala.

Vse je odvisno od tega, ali bodo takrat v hotelih imeli prost termin in ali imajo dovolj veliko sobo za nas pet, da lahko s seboj prineseva prenosni posteljici in ali je v njej dodatno ležišče za Glorio.

Lani sem namreč že februarja našla popolno lokacijo za naš prvi družinski dopust z dvojčicama v mestu Milna. Vsi smo maksimalno uživali in resnično sva se prvič v devetih mesecih od poroda lahko malce sprostila.

Tokrat smo v mesecu juniju odpravili na otok Brač v mesto Milna, za katerega lahko rečeva, da je popoln skrit košček raja. Tja smo se odpravili s trajektno povezavo iz Splita – Supetar. Cena za trajekt ni pretirana in pot do tja ni dolga, saj vožnja traja približno eno uro.

Kar žal ne morem reči za trajektno povezavo Sumartin – Makarska, saj smo s tem trajektom odšli domov oziroma proti mestu Zaostrogu, kjer smo preživeli drug del dopusta. Ta trajektna povezava je grozna, saj smo skoraj dve uri čakali na trajekt, ker vozi le nekajkrat na dan.

Obenem sem morala peš z vsemi tremi sama na trajekt po stopnicah, ker na njem ni dovolj prostora, da bi se potniki vkrcali nanj iz avtomobilov.

Rajko je na trajekt moram zapeljati vzvratno in tudi vsi ostali tako, da je natovarjanje trajalo zelo dolgo. Najbolj grozno pa je bilo, da sem morala z obema v naročju in z Glorio ob sebi iti peš iz trajekta skoraj skozi celo mesto Makarska, saj Rajko ni mogel nikjer varno ustaviti ob trajektu, da bi lahko šle v avto.

Tako, da sem šla peš z vsemi tremi skoraj kilometer daleč ob cesti. Tako jezna in utrujena nisem bila še nikoli in zelo nama je bilo žal, da nisva šla nazaj rajši na trajekt proti Splitu.

Če pustimo ob strani težave s trajektom za domov, smo se imeli na Braču res nepozabno. V restavraciji je bila noro dobra hrana sploh prigrizki in pica. Niti za eno jed ne morem reči, da je bila neokusna, saj sva uživala v vsaki jedi posebej.

Hrana je bila res božanska in toliko jedi, kot sem jih tam preizkusila v enem tednu jih prej nisem v celem življenju – resnično najboljši kuharji na svetu.

Ker sva imela all inclusive paket je v ceno vključeno čisto vse. V Gawa Waterman resortu je bilo tudi odlično osebje, čudovito urejeno naselje in zato smo resnično uživali. Avti v naselju niso dovoljeni tako, da si na sprehodu z otroki povsem brez skrbi. Imajo tudi odlično urejeno recepcijo, varovano parkirišče in prtljago ti do hišice pripeljejo z golf avtom.

 Brač Milna oddih Izberi modro

 Brač Milna oddih Izberi modro Brač Milna oddih Izberi modro

 Brač Milna oddih Izberi modro  Brač Milna oddih Izberi modro

 Brač Milna oddih Izberi modro  Brač Milna oddih Izberi modro  Brač Milna oddih Izberi modro

 Brač Milna oddih Izberi modro

 Brač Milna oddih Izberi modro

Težava so le trgovine, ki so skoraj uro vožnje stran od hotela, saj je v sklopu hotela le hotelska trgovina, ki je odprta nekaj ur na dan in v njej ponujajo le nekaj osnovnih izdelkov.

 Brač Milna oddih Izberi modro

V sklopu hotela so tudi trije različni bazeni – dva bazena za odrasle in eden za otroke. Vsi bazeni so odlični, vendar smo mi bili večinoma na otroškem, saj je Gloria v njem lahko brezskrbno uživala.

V bližini bazenov smo imeli tudi wc in po želji tudi kids klub – animacijo za otroke. Nekaj metrov stran je bil tudi bar s pijačo po izbiri, ki je vključena v ceno.

Brač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modro Brač Milna oddih Izberi modro Brač Milna oddih Izberi modro Brač Milna oddih Izberi modro Brač Milna oddih Izberi modro

Najbolj všeč nam je bila čudovita udobna počitniška hiška, kjer smo resnično uživali, saj je bila zelo prostorna. Obenem smo imeli tudi odlično teraso s pogledom na morje in v koči sta bili dve veliki sobi s tv-jem in klimo ter ogromna kopalnica tako, da smo se počutili kot na najbolj luksuznem oddihu.

 Brač Milna oddih Izberi modro

Gloria je bila v sklopu resorta zelo navdušena tudi nad mini golfom, ki sta ga igrala skupaj z Rajkom. Še bolj všeč ji je bil miniclub in mini disco, kjer so otroci vsak večer lahko peli in plesali po večerji na terasi.

 Brač Milna oddih Izberi modro

 Brač Milna oddih Izberi modro

Dejansko nimamo slabih spominov na Brač razen na trajekt za nazaj in na to, da je do tja, kar dolga pot. V resortu je sicer do plaže nemogoč dostop z vozičkom, vendar to slabost odtehtajo odlični bazeni.

 Brač Milna oddih Izberi modro

 Brač Milna oddih Izberi modro

 Brač Milna oddih Izberi modroKo sva se vozila po Braču nama je bilo zelo zanimivo tudi to, da je povsod veliko kupov kamenja in zato sva začela raziskovati, zakaj je tako.

Naletela sva na zgodbo o tem, da so včasih morali, da so se lahko poročili nabrati kamenje ter ga zložiti na kupe ali pa posaditi nasade oljk in zato naj bi bilo po celotnem otoku toliko kupov kamenja in nasadov oljk.

Brač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modroBrač Milna oddih Izberi modro

Ste že kdaj bili na otoku Brač? Ste bivali v mestu Milna? Kateri del otok Brač bi priporočali za dopust?

Ostale ideje za oddih najdeš tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.