Božanska torta - imitacija jajce na oko
Kulinarika Sladice

Torta – jajce na oko

Torta – jajce na oko

Sestavine – biskvit:

  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 3 žlice kakava/čokoladnega praha
  • 6 žlic moke
  • Pecilni prašek, vanili sladkor

Preliv za biskvit – torta jajce na oko:

  • 3 dl vode oziroma kompota
  • 200 g sladkorja

Krema 1. del – puding:

  • 7 dcl mleka
  • 2 vanili/čokolada pudinga
  • 6 žlic sladkorja

Krema 2. del

  • Vanili sladkor
  • ½ l rastlinske kreme / smetane za stepanje
  • 1 sadni kompot
  • Rum (po želji)
  • Sladkor v prahu (po okusu)
  • 4 x kremfix
  • 2 preliva za torte (LIDL – najboljši preliv za torte in obenem tudi zelo cenovno ugoden)

Postopek priprave:

Biskvit – najprej zmešamo jajca s sladkorjem in kakavom, dodamo še presejano moko s pecilnim praškom ter primešamo še vse ostale sestavine. Maso vlijemo v pomaščen pekač, potresen s krušnimi drobtinami in ga položimo v pečico.

Pred koncem pečenja pripravimo preliv za biskvit – vodo zavremo in vanj dodamo sladkor ter dobro premešamo. Preliv polijemo takoj, ko biskvit vzamemo iz pečice, še preden se ohladi, saj tako ostane zelo sočen.

Čokoladni/vanili puding po navodilih na vrečki skuhamo v 7 dl mleka in ga popolnoma ohladimo.

Medtem v mešalniku stepemo rastlinsko kremo s kremfixom in ji dodamo vanili sladkor ter sladkor v prahu in rum. Kasneje vse skupaj zmešamo še z ohlajenim pudingom. Kremo namažemo na popolnoma ohlajen biskvit.

Nato nanj položimo še sadje po izbiri in vse skupaj prelijemo s prelivom za torte (upoštevajte navodila na vrečki).

Namig: mešanici za biskvit lahko dodate tudi kokos za boljši okus. V primeru, da ne želite temnega biskvita ne dodajte kakava ali čokoladnega prahu.

Več receptov za sladice najdete v povezavi.

Dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...