Torta – jajce na oko
Sestavine – biskvit:
- 6 jajc
- 6 žlic sladkorja
- 3 žlice kakava/čokoladnega praha
- 6 žlic moke
- Pecilni prašek, vanili sladkor
Preliv za biskvit – torta jajce na oko:
- 3 dl vode oziroma kompota
- 200 g sladkorja
Krema 1. del – puding:
- 7 dcl mleka
- 2 vanili/čokolada pudinga
- 6 žlic sladkorja
Krema 2. del
- Vanili sladkor
- ½ l rastlinske kreme / smetane za stepanje
- 1 sadni kompot
- Rum (po želji)
- Sladkor v prahu (po okusu)
- 4 x kremfix
- 2 preliva za torte (LIDL – najboljši preliv za torte in obenem tudi zelo cenovno ugoden)
Postopek priprave:
Biskvit – najprej zmešamo jajca s sladkorjem in kakavom, dodamo še presejano moko s pecilnim praškom ter primešamo še vse ostale sestavine. Maso vlijemo v pomaščen pekač, potresen s krušnimi drobtinami in ga položimo v pečico.
Pred koncem pečenja pripravimo preliv za biskvit – vodo zavremo in vanj dodamo sladkor ter dobro premešamo. Preliv polijemo takoj, ko biskvit vzamemo iz pečice, še preden se ohladi, saj tako ostane zelo sočen.
Čokoladni/vanili puding po navodilih na vrečki skuhamo v 7 dl mleka in ga popolnoma ohladimo.
Medtem v mešalniku stepemo rastlinsko kremo s kremfixom in ji dodamo vanili sladkor ter sladkor v prahu in rum. Kasneje vse skupaj zmešamo še z ohlajenim pudingom. Kremo namažemo na popolnoma ohlajen biskvit.
Nato nanj položimo še sadje po izbiri in vse skupaj prelijemo s prelivom za torte (upoštevajte navodila na vrečki).
Namig: mešanici za biskvit lahko dodate tudi kokos za boljši okus. V primeru, da ne želite temnega biskvita ne dodajte kakava ali čokoladnega prahu.
Več receptov za sladice najdete v povezavi.
Dober tek!