čokoladna torta s hruškami
Kulinarika Sladice

Čokoladna torta s hruškami

Čokoladna torta s hruškami

Sestavine – biskvit:

  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 3 žlice kakava/čokoladnega praha
  • 6 žlic moke
  • Pecilni prašek, vanili sladkor

Preliv za biskvit – čokoladna torta s hruškami:

  • 3 dl vode oziroma kompota
  • 200 g sladkorja

Krema 1. del – puding:

  • 7 dl mleka
  • 2 čokoladna pudinga
  • 6 žlic sladkorja

Krema 2. del

  • Vanili sladkor
  • ½ l rastlinske kreme / smetane za stepanje
  • 1 sadni kompot
  • Rum (po želji)
  • Sladkor v prahu (po okusu)
  • 4 x kremfix
  • 2 preliva za torte (LIDL – najboljši preliv za torte in obenem tudi zelo cenovno ugoden)

Postopek priprave – čokoladna torta s hruškami:

Biskvit – najprej zmešamo jajca s sladkorjem in kakavom, dodamo še presejano moko s pecilnim praškom ter primešamo še vse ostale sestavine. Maso vlijemo v pomaščen pekač, potresen s krušnimi drobtinami in položimo v pečico.

Pred koncem pečenja pripravimo preliv za biskvit – vodo zavremo in vanjo dodamo sladkor ter dobro premešamo. Preliv polijemo takoj, ko biskvit vzamemo iz pečice, še preden se ohladi, saj tako ostane zelo sočen.

Čokoladni puding po navodilih na vrečki skuhamo v 7 dl mleka in ga popolnoma ohladimo.

Medtem v mešalniku stepemo rastlinsko kremo s kremfixom in ji dodamo vanili sladkor ter sladkor v prahu in rum. Kasneje vse skupaj zmešamo še z ohlajenim pudingom. Kremo namažemo na popolnoma ohlajen biskvit.

Nato nanj položimo še sadje po izbiri in vse skupaj prelijemo s prelivom za torte (upoštevajte navodila na vrečki).

Namig: mešanici za biskvit lahko dodate tudi kokos za boljši okus. V primeru, da ne želite temnega biskvita ne dodajte kakava ali čokoladnega prahu.

Čokoladna krema za torto je božanska in zelo preprosta za pripravo zato jo lahko pripravite tudi, kot samostojno sladico ob novoletni večerji. Okrasite jo lahko po želji. Ker sem jo pripravila preveč za torto, sem jo servirala še v kozarčkih (fotografija spodaj).

Več receptov za sladice najdete v povezavi.

Dober tek!

Mogoče ti bo všeč tudi ...