Bečiči
Kratek oddih | Izleti Oddih

Bečiči – Črna gora

Bečiči – Črna gora

Mesto Bečiči je po mojem mnenju eno najlepših mest v Črni gori in nama je bilo resnično zelo všeč, saj je res nekaj posebnega.

Letos tega mesta žal nismo obiskali, saj nismo imeli dovolj časa. Sva ga pa obiskala pred tremi leti in takoj naju je očaralo.

Težava je bila le, ker sva šla takrat najmanj 10 x mimo mesta, saj nikjer nisva našla table, kako priti do mesta Bečiči. In ko sva bila en dan resnično pozorna na table in sva mesto poiskala tudi na zemljevidu sva ga končno našla.

Najprej sva se odpravila na dolg sprehod ob plaži, kjer sva si lahko ogledala zemljevid – maketo Črne gore z živalmi, ki živijo po celotni Črni gori. Ter nadvse zanimive skale in kamne v zeleni barvi ter tunel, ki vodi do zelo lepe plaže.

Enega izmed teh čudovitih zelenih kamnov sva odnesla tudi domov in ga hraniva za spomin na čudovito dogodivščino. Enega pa sva prinesla domov za mojo teto, ki zbira vse zanimive nenavadne kamne in nad tem je bila resnično navdušena.

Bečiči Bečiči Bečiči Bečiči Bečiči Bečiči

Tudi plaže v Bečičih so zelo lepe, večinoma so prodnate, vendar je tam res ogromno turistov, hotelov in apartmajev in zelo malo parkirnih mest.

Zato sva tisti dan avto parkirala zelo daleč stran in sva odšla v mestu Bečiči le še na pivo na poti nazaj. In tudi cena za pivo in parkirišče tam je bila ugodna.

Bečiči Bečiči Bečiči Bečiči Bečiči

V Bečičih imate tudi čudovit razgled na mesto Sveti Stefan, o katerem bom pisala v naslednjih objavah.

Če greste malce stran od glavnega dela mesta lahko najdete odlične dolge prodnate plaže. Senčniki so sicer na voljo le za plačilo vendar imate poleg njih tudi veliko prostora za sončenje brez senčnikov.

Če bomo še kdaj odšli na počitnice v Črno goro, se bomo zagotovo ustavili tudi v mestu Bečiči. 🙂

Ste že kdaj bili v mestu Bečiči?

Več o naših dogodivščinah v Črni gori si lahko preberete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...