bar izberi modro
Kratek oddih | Izleti Oddih

Bar – Črna gora

Bar – Črna gora

V teh mrzlih zimskih dneh sama najrajši obujam spomine na poletje in dopustniške dni. Saj resnično nisem ljubiteljica zime, mraza in snega. 🙁

Nadvse pa obožujem poletje in morje. Zato danes obujam spomine na naše dogodivščine v mestu Bar v Črni gori.

Ko sva bila prvič na počitnicah v Črni gori pred malce več kot tremi leti sva se v mestu Bar ustavila za sladoled in sprehod. Želela sva si tudi ogledati njihovo marino ter kakšne plaže imajo.

bar bar bar barbarbar

Medtem ko sva se sprehajala po marini, sva prišla tudi do trajektov, ki sem jih hotela fotografirati, vendar naju je prej ustavil policist, saj sva menda že prečkala državno mejo. Tako, da sva se le hitro odpravila naprej na sprehod ob plaži.

Ob plaži sva našla odlično stojnico z božanskim sladoledom in kepica je stala le 0,70 €, žal se ne spomnim imena te stojnice. Bila je v neposredni bližini marine. V mestu Bar sva opazila tudi zelo lepe plaže – večinoma prodnate.

In ker so nama bile plaže v mestu Bar že takrat zelo všeč, smo tja odšli tudi letos, ko smo bili na dopustu v Črni gori. Tokrat smo se tam ustavili na poti iz čudovite plaže Mojito – o kateri sem že pisala tukaj.

Z Rajkom sva oba že na poti tja ob cesti opazila odličen lokal ob morju, zato sva se odločila, da se bomo v mesto Bar odpravili na kosilo. Jaz sem si naročila ocvrte piščančje zrezke s sezamom. Rajko pa si je naročil zrezke na žaru.

bar bar

In obe jedi sta bili tako okusni, da smo se čez nekaj dni vrnili tja na kosilo. Jaz sem si spet naročila piščančje zrezke s sezamom, Rajko pa si je naročil zrezke v omaki s šunko in sirom. Vendar mu so bili zrezki v smetanovi omaki, ki jih je naročil zadnjič veliko bolj všeč.bar

Tudi cene za jedi so zelo ugodne težava je le, ker ti zraven vseh jedi zaračunajo še košarico kruha, čeprav morda ne poješ niti koščka kruha. In, ko sva šla drugič tja, so nama zaračunali še dodatno pivo, vendar sva to opazila šele, ko smo že odšli.

Tako, da sva mesto Bar zapustila z rahlim grenkim priokusom.

Ob lokalu Forest drugače najdete tudi lepo prodnato plažo, vendar je tam v morju precej skal zato smo vsi trije morali imeti obute čevlje za v vodo. Naslednjič smo zato rajši odšli na našo najljubšo čudovito plažo Plavi horizonti.

barbarbarbar

Na splošno se mi zdi mesto Bar zelo lepo, in ko smo bili drugič tam, smo odšli tudi na dolg sprehod ob plaži. Tokrat sva izbrala drugo pot kot prvič, saj smo odšli na sprehod od lokala Forest do marine.

Ste že kdaj obiskali mesto Bar – kaj vam je bilo najbolj všeč tam? 😉

Več o naših dogodivščinah v Črni gori si lahko preberete tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...