Avtomobilski salon
Blog

Avtomobilski salon Slovenije

Avtomobilski salon Slovenije

V soboto, 1. 4. 2017, sem se z Rajkom in Glorio odpravila na avtomobilski salon Slovenije. Sprva nisem sploh hotela iti, saj sem pričakovala zopet le majhen sejem z le nekaj avtomobili na ogled.

Vendar sem si nato malce pogledala ponudbo, ki so jo pripravljali ter si prebrala, da je to prvi avtomobilski salon Slovenije po skoraj 17. letih.

Poleg tega je mi Rajko rekel, da že zelo dolgo nismo bili nikjer skupaj vsi trije in da si tudi zelo želi videti avtomobilski salon, če je končno spet v Sloveniji po skoraj 20. letih.Avtomobilski salonIn zato sva se dogovorila, da bomo odšli tja na soboto takoj zjutraj torej takoj, ko se avtomobilski salon začne. Prej sva skupaj hodila na vse avto showe in avto sejme po Sloveniji in tujini skoraj pet let, saj je Rajko tudi tekmoval v avto akustiki.

Sicer je bil meni osebno najboljši avtomobilski salon v Nemčiji.

V soboto zjutraj sva se zbudila že zelo zgoraj, ampak, kot po navadi je trajalo celo večnost, preden smo dejansko odšli od doma. Kot je enkrat zapisala ena izmed mamic so videti izleti z otrokom, kot ˝selitve narodov˝. In tudi naše priprave pogosto trajajo tako dolgo ali še dlje.

Kljub temu nam je nekako uspelo priti do 9. ure zjutraj do Ljubljane in parkirali smo v bližini Pionirskega doma blizu Gospodarskega razstavišča, kjer je bilo parkiranje za prve dve uri 1 € in nato vsaka naslednja ura po 1 €.

Sicer se mi zdi malce neumno, da moraš dodatno plačevati še parkirišče, če že vstopnica za avtomobilski salon stane 8 €. Ampak tokrat je bila parkirnina še dokaj ugodna.

Ko smo šli po vstopnice za avtomobilski sejem je bila že kar gneča na blagajnah ter na vhodu, bilo je tudi veliko obiskovalcev iz tujine.

Opazila sem tudi našega skakalca Jerneja Damjana, ko je hitel po avtomobilskem salonu s kamero v rokah, saj se mu je menda mudilo na vožnjo z BMW-jem.

Čeprav je bilo najprej videti kot, da se želi le malce skriti pred oboževalci ter da snema avtomobilski salon, da si bo lahko posnetke pogledal doma. 🙂

Najprej sva z Rajkom preizkusila srečo in sodelovala v nagradni igri za motor ter si ogledala nekaj stojnic v prvem delu avtomobilskega salona. Nato smo odšli naprej do gospodarskih vozil. Ki so bila zelo zanimiva, vendar ogromna in si jih tudi ne bi želela voziti.Avtomobilski salonKasneje smo se odpravili še na ogled ostalih avtomobilov po halah in moram reči, da so bili nekateri res zanimivi ter vredni ogleda. Vendar smo se največ časa zadržali v Porsche hali, saj so mi bili avti v tej hali najbolj zanimivi.

Izbrala sva si tudi najin ˝bodoči˝ avto, vendar zdaj stane še veliko veliko preveč denarja.Avtomobilski salonMenim, da so si obiskovalci, lahko ogledali res odlične avtomobile vse na enem mestu. Saj bi drugače morali za vsako znamko avtomobila obiskati drug avtomobilski salon.

Mislim, da so tokrat opravičili ceno vstopnice sploh za tiste, ki so morda iskali nov avtomobil ali dodatno opremo. Ter so si lahko ogledali vse na enem mestu oziroma so v sklopu avtomobilskega sejma dobili tudi dodatne informacije.

Tokrat moram pohvaliti tudi hostese, saj so bile zelo prijazne. Na eni izmed stojnic je hostesa prišla sama do nas, ko je videla, da si ogledujemo njihove čudovite avtomobile in Glorii ponudila tatto (zaradi katerega je Gloria še zdaj neverjetno ponosna in ga pokaže vsakomur).

Kasneje je tam dobila še pobarvanko tako, da je bila še bolj vesela.

Zelo mi je bilo všeč, da nekatera podjetja poskrbijo, da si pridobijo za kupce tudi družine, ki jih je bilo na salonu veliko. Ter da poskušajo tudi zamotiti tudi otroke, da si medtem lahko starši ogledajo avtomobile.

Res je, da je Gloria najprej vesela tekala naokoli po avtomobilskem salonu nato se, kar naenkrat odločila, da ne bo več hodila in jo je moral Rajko zopet nositi. Zato sva začela zdaj razmišljati tudi o tem, da bi kupila voziček marelo za ˝naše izlete˝.Avtomobilski salonMenim, da so bile hostese tudi prava paša za oči za moški del obiskovalcev, saj so se z veseljem fotografirali z njimi. 🙂 In glede na to, da so pogosto oblečene vedno isto je bilo tokrat popolnoma drugače, saj so v vsaki hali imele drugačne uniforme glede na znamko avtomobila.Avtomobilski salonNa avtomobilskem salonu so imeli tudi ogromno nagradnih iger za obiskovalce in tam je bila res nepopisna gneča. Midva sva sodelovala le v eni nagradni igri dobila sva tudi, kar veliko reklamnih letakov, ki so jih delili. Na različnih stojnicah so sicer delili tudi različna darilca za obiskovalce.

Meni osebno najbolj uporabna darila so bila nakupovalne vrečke za večkratno uporabo, kuliji, osvežilci za avto ter seveda blokci, ki jih obožujem. Saj so to izdelki, ki vedno pridejo prav poleg tega si podjetja z njimi naredijo tudi veliko reklamo.

O tem, da so majhna darila, ki jih delijo hostese odlična promocija sem pisala že v prispevku, ki ga najdete tukaj. Saj menim, da se lažje odločiš za nakup izdelka, če ga lahko prej preizkusiš v obliki testerja.

Sama večkrat nato doma preverim še podjetja ter tako najdem tudi njihove odlične izdelke in jih z veseljem kupim.

Res je, da nisem bila na avtomobilskem salonu poslovno, ampak le, kot obiskovalka. Sploh, ker so vikendi namenjeni moji družini in ne službi. Morda sem tako še lažje le opazovala dogajanje na avtomobilskem salonu.

Sem pa komaj prepričala Rajka in Glorio za en ˝selfie˝. Pri njima bi morda včasih morala napisati še deset pisnih prošenj za eno fotografijo za ˝spomin˝ ter da ju sploh prepričam v sodelovanje. 🙂Avtomobilski salon - Izberi modro družina

Tudi Gloria je dobila kar nekaj bombonov vsakič, ko je nasmejana tekala okoli hostes. Še posebej so ji bili všeč, ker so bili v obliki avtomobilov in je zraven govorila avto avto.

In tako se je zopet zamotila za nekaj minut in le občudovala avte takšne in drugačne. Delili so tudi balone, ki so me predvsem spravljali ob živce, saj sem jih nato morala lovili po celem salonu.

Sicer so bile na avtomobilskem salonu bolj primerne teme za Rajka oziroma za moške veliko bolj kot za ženske. Sama sem predvsem želela videti nekaj avtomobilov, ki si jih seveda še dolgo ne bom mogla privoščiti.

Obenem obožujem svoj avto in niti ne načrtujem menjave. 🙂 Ampak vseeno je lepo imeti sanje in želje. 🙂

Na koncu smo si privoščili le še sladoled, nato smo odšli domov. Lahko bi rekla, da je bil avtomobilski salon res zelo zanimiv ter je bil vreden ogleda. Za vse, ki ste ga zamudili sem prepričana, da ga bodo naslednje leto ponovili.

Zanima me vaše mnenje? Ste si ogledali avtomobilski salon? Vam je bil všeč?

Spodaj si lahko ogledate galerijo avtomobilov, ki so se mi zdeli še posebej zanimivi na avtomobilskem salonu (galerija je na dveh straneh).

« of 2 »

Mogoče ti bo všeč tudi ...