Ananasova obrnjenka
Kulinarika Sladice

Ananasova obrnjenka

Ananasova obrnjenka

Sestavine:

  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 150 ml ananasovega soka
  • 230 g moke
  • Pecilni prašek

Postopek priprave:

Jajca in sladkor zmešamo skupaj. Odlijemo ananasov sok od kompota in ga dodamo k mešanici sladkorja in jajc. Na koncu pripravljeni masi dodamo še presejano moko in pecilni prašek.

Pekač od torte namažemo z maslom in posujemo z drobtinami nato le še položimo, ananasove rezine na dno pekača. In jih prelijemo s prej pripravljeno maso.

Ko je ananasova obrnjenka pečena, jo še nekaj časa pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi. Nato jo lahko že postrežemo svojim gostom ali si jo privoščimo sami.

Več receptov za sladice najdete na povezavi.

Dober tek!

Ananasova obnjenka je odlična, preprosta, sončna in zelo okusna sladica pripravljena v hipu. Primerna je tudi za takrat, ko dobite nepričakovane obiske.

Mogoče ti bo všeč tudi ...