9. teden nosečnosti _ Izberi modro družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

9. teden nosečnosti

9. teden nosečnosti

V 9. tednu nosečnosti sem bila neizmerno utrujena in najrajši bi prespala celoten dan. Skoraj po vsaki jedi mi je slabo in sploh nisem mogla jesti mesa, krompirja in podobnih jedi. Na kosilu sem pogosto lahko pojedla le juho in solato.

Tudi na splošno sem težko, karkoli pojedla zaradi konstantne slabosti in bruhanja, niti čokolada ali česarkoli drugega sladkega nisem mogla pojesti. Druga težava je bila, da sem pred nosečnostjo vsak dan spila vsaj 3 litre vode.

Zdaj sem jo spila komaj liter ali 1,5 litra, saj sem takoj bruhala, ko sem spila karkoli. Občasno sem si zato v vodo zmešala še limone, da sem malce omilila slabosti, vendar pogosto niti to ni pomagalo. V 9. tednu sem tudi shujšala še za dva kilograma.

Opazila sem tudi, da dvojčka obožujeta mehiško hrano, saj sva bila v tem tednu na odlični večerji v svoji najljubši gostilni – Kantina na postaji in le tisti večer mi ni bilo nič slabo.9.teden nosečnosti - Izberi modroTudi v prvi nosečnosti sva vse do večera pred porodom hodila tja na večerje vsaj enkrat na mesec. In tudi tokrat sva si rekla, da se bova potrudila, da si vsaj enkrat na mesec privoščiva večerjo tam še pred porodom. Še posebej, ker dvomim, da bova imela mesece po porodu sploh kaj časa zase ob treh majhnih otrocih.

Od tega tedna naprej sem tudi težko našla pravi položaj za spanje, saj mi je vsak položaj neudoben sploh, ker se bila vedno navajena spati na trebuhu. Ravno zato sem že takrat začela uporabljati za spanje blazino za dojenje, ki mi vsaj malce olajša spanje.

Na splošno sem se počutila dobro. Vendar kakšen dan sploh nisem mogla verjeti, da sem lahko tako utrujena le že, ko sem peljala Glorio v vrtec ali sem šla ponjo.

Po drugi strani sem bila vesela, da Gloria spet hodi v vrtec, da sem vsaj med tem časom lahko naredila kaj. In da se je obenem dovolj utrudi, da zvečer kmalu zaspi, saj so bili trije tedni, ko je bila zaradi bolezni doma res naporni.

Rjavi izcedek oziroma krvavitev se je s pomočjo Estima tablet k sreči umiril in ga skoraj ni bilo več. Ginekologinja mi je sicer dejala, da je mogoče, da sem ga imela zato, ker sem šele takrat imela vgnezditveno nosečnost.

Sploh, ker sem imela zaradi policističnih jajčnikov neredne menstruacije kljub jemanju tablet za sprožanje ovulacije. In tudi sama menim, da je mogoče bil izcedek resnično vgnezitvena krvavitev, saj se mi je predvideni datum poroda zamaknil že za skoraj 14 dni.

V prvi nosečnosti je rjav izcedek sicer trajal prve tri mesece, saj zanj nisem prejela nobenih tablet in sem pila le Donat Mg, ki sem ga kasneje zamenjala za Magnesol.

V 9. tednu sem razmišljala tudi o tem, da sem vedno občudovala mamice dvojčkov. Vendar si nisem nikoli predstavljala, da bom tudi sama ena izmed njih in tudi nisem pričakovala nosečnosti z dvojčki ob naravni zanositvi.

Preprosto sem imela vedno občutek in željo, da bom imela tri otroke. Vendar vsakega otroka posebej z vsaj tri leta razlike, da bi se moje telo opomoglo in da bi otroci vsaj malce odrasli.

Rajko je vedno govoril, da bova zagotovo imela dvojčka in zato je vedno vztrajal pri misli, da bova imela dva otroka. Sploh, ker ga je bilo strah, da bi bila pri tretji nosečnosti dvojčka.

Videti je, da ga občutek ni varal le, da sem z dvojčki zanosila že v drugi nosečnosti. 😉 Zanimivo je tudi to, da ima veliko sodelavcev iz njegovega podjetja dvojčke. Ravno zato sem ga prve dni dražila s tem, da ne more biti slabši od njih in da bova zato imela dvojni čudež.

V 9. tednu so me začele tudi neizmerno boleti mišice in pojavili so se mi krči v nogah. Zato tudi v tej nosečnosti pijem magnezij tablete.

Si tudi ti imela težave s hudimi bolečinami v mišicah ali kakšne druge težave?

Preveri, kako je potekala nosečnost od 10. – 12. tedna nosečnosti objavo najdeš tukaj.

Mogoče ti bo všeč tudi ...