7.-8.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina-
Nosečnost | Porod Otroci | starši

7. – 8. teden nosečnosti

7. – 8. teden nosečnosti

Ob koncu 6. tedna sem imela prvi pregled pri ginekologu, saj bi morala biti po zadnjem dnevu menstruacije že v 8. tednu. Tokrat sem na pregled čakala le en teden po pozitivnem krvnem testu. V prvi nosečnosti sem test naredila že tako kmalu, da sem na prvi pregled čakala skoraj tri tedne.

Ko sem prišla h ginekologu v ambulanto sem bila predvsem presrečna, da sem končno dočakala svojo drugo nosečnost in želela sem si le, da bi na pregledu, da je vse v redu.

Na prvem pregledu sem imela s seboj tudi svojo prvo materinsko knjižico, iz katere je medicinska sestra izpisala vse podatke ter vzela ven še listek s podatki o krvni skupini in Rh faktorju. Sledilo je še tehtanje in merjenje krvnega tlaka.

Nato je sledil vaginalni pregled, kjer je ginekolog ugotovil, da imam malo rjavega izcedka oziroma krvavitve. Imela sem jo tudi pri Glorii v prvih treh mesecih in počasi je izginila, ko sem začela s pitjem Donat Mg in kasneje z Magnesolom.

Nato je sledil še UZ, kjer mi je ginekolog pokazal, da nosečnost poteka v maternici in da srček že veselo bije. Zaradi izcedka mi je predpisal počitek in tablete Estima, ki sem jih morala jemati 3 x na dan (najvišji odmerek).

Predlagal mi je tudi naj se na drugi pregled naročim čez dva tedna, ko bom v 8. tednu sploh zaradi krvavitev. Sestra mi je ob koncu napisala še napotnice za laboratorij, kamor sem odšla nekaj dni kasneje.

Povedala mi je, da moram biti za laboratorij tešča in da tudi večer prej ne smem veliko jesti oziroma se moram izogibati sladkarijam. Rekla mi je tudi, da v primeru, da bom imela še kaj krvavitev, naj tokrat še ne dajem urina, saj rezultati ne bodo pravilni.

Ambulanto sem zapustila z rahlim strahom, vendar sem bila prepričana, da bo vse v redu z najinim sončkom kljub krvavitvam. Naslednji dan sem malce brskala po spletu o krvavitvah, vendar sem hitro prenehala s tem, saj sem želela imeti le pozitivne misli in sem bila prepričana o tem, da bo vse še dobro.

En teden kasneje sem odšla še v laboratorij, da so mi vzeli kri za različne preiskave. Med drugim tudi za sladkorno bolezen, ki je na srečo nimam. Vseeno pa nisem preveč navdušena nad testom, ki ga bom morala opraviti v naslednjih mesecih za sladkorno bolezen. 🙁

Ker sem tisti dan zjutraj, ko sem odšla v laboratorij še imela svežo kri na vložku namesto temnega izcedka sem se odločila, da se preventivno odpravim še h ginekologinji. Sploh, ker mi je tudi ginekolog svetoval, da naj v primeru dvomov ali težav rajši takoj odidem na pregled.

In zato sem se res odpravila še v ambulanto, kjer sem morala počakati eno uro, da so začeli delo. Na srečo sem bila hitro na vrsti, saj ni bilo veliko naročenih. Na pregledu pa sem doživela ogromen šok. Preveri, kakšno novico sem izvedela na drugem pregledu v objavi, ki jo najdeš tukaj.

Kako je potekal tvoj prvi pregled – je bilo vse dobro? Si imela morda težave z rjavim izcedkom oziroma s krvavitvami? Kako sta pri tebi potekala 7. in 8. teden nosečnosti?

Preveri tudi, kako je potekal 9. teden nosečnosti v objavi, ki jo najdeš tukaj.

7.-8.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina-

Mogoče ti bo všeč tudi ...

2 Komentar

  1. Tudi sama sem imela izcedek in krvavitve do četrtega meseca. Ves čas me je bilo strah da ne bi slučajno splavila. Ampak se je vse lepo izteklo.

    1. Klavdija pravi:

      Tudi mene je precej skrbelo sploh, ker sva se kar nekaj mesecev trudila, da bi zanosila. Na srečo so se krvavitve kmalu končale. 🙂

Komentiranje je onemogočeno.