51. - 52. teden - dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

51. – 52. teden – Dojenčkov dnevnik

51. – 52. teden – Dojenčkov dnevnik

Še zadnji dojenčkov dnevnik, preden začnem s pisanjem malčkovega dnevnika. Lucija je v 51. tednu doma in na morju naredila tudi po 2-3 korake. Vendar ker smo bili ravno v tem času na morju in ker smo bili v hotelski sobi malce omejeni s prostorom, jih je veliko več naredila, ko smo prišli domov.

V 51. tednu smo bili na dopustu na otoku Ugljanu, kjer smo se imeli res nepozabno in en dan smo odšli tudi na izlet na otok Pašman.

51. - 52. teden - dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina

Na poti domov z morja smo odšli še na kosilo v Kantino na postaji kar je zdaj že naša tradicija, ko se vračamo domov.

51. - 52. teden - dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina 51. - 52. teden - dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina

V tem tednu je Gloria po mesecu počitnic spet začela obiskovati vrtec, tako, da smo se vsi truditi čim prej osvojiti dnevno rutino. Sofija in Lucija bosta verjetno začeli vrtec obiskovati naslednje leto septembra, ko bo Gloria še zadnje leto v vrtcu pred vstopom v šolo.

Lucija je v tem času tudi shodila dva tedna za Sofijo 5. 9. 2019, saj se jima tako zelo mudi, da sta obe shodili pred enim letom. Zdaj skoraj tekmujeta med seboj, katera bo več hodila in kam bo, katera prej prišla. Sofija je že prej bila vsepovsod in zdaj jo že komaj lovim, saj ji še Lucija zvesto povsod sledi.

Lucija ima seveda največ dela s kabli in vtičnicami in zato je vedno pod posteljo tako, da imam vsakič veliko dela, da jo dobim izpod postelje. Zato sva se z Rajkom dogovorila in sva naredila zaščito, da zdaj ne morejo več pod postelje in z lepilnim trakom vsa prelepila tudi vse predale, da nama ne mečejo vsak dan stvari iz omar.

Ker se jima tako zelo mudi vedno obe naenkrat prihitita v naročje in ker imata že veliko kilogramov ju, komaj dvignem v naročje obe naenkrat. Razlika v teži med njima je namreč že 800 g. Seveda, če ne dvignem obeh naenkrat, je takoj jok in slaba volja.

V tem tednu smo prodali tudi voziček 6v1, ko smo prišli domov iz morja in začeli smo uporabljati nov voziček EasyGO domino, ki je popoln – več o njem izveš TUKAJ.

V novih avtosedežih sta se tudi prvič peljali na daljšo vožnjo do morja in zelo sta uživali. Prvič sem po nasvetu drugih mamic uporabila tudi bambusove tetra plenice v avtosedežih tako, da se med vožnjo nista nič potili in bodo zdaj zagotovo vedno v uporabi kot podloga v avtosedežih in morda tudi v vozičku.

V 51. tednu sem opazila, da ima Lucija morda vodene koze. Bile smo namreč pri pediatru, ki je dejal, da so pike na nogah zelo podobne vodenim kozam in da naj jih spremljam, če se bodo razširile in če bi jih morda dobila še Sofija, saj žal ni mogel potrditi, da so to 100 % vodene koze.

V primeru vodenih koz bi se cepljenje prestavilo za štiri tedne, vendar še vedno ne vem, kje bi se jih lahko Lucija nalezla, saj je bila Gloria en mesec prej le doma in ni bila v stiku z nobenim otrokom. Obenem tudi na morju nista bili v stiku z drugimi otroci razen, če sta jih dobili v vodi ali na plaži.

Drugače mi je pediater rekel je, da je boljše, da vodene koze preboli čim prej in tudi zanjo bi bilo boljše, saj se ne bi zavedala, da jih ima in se ne bi praskala. Gloria je namreč imela vodene koze, ko sem bila dva meseca noseča z dvojčicama in jih je imela v srednje hudi obliki.

Za Lucijo sem pri pediatru dobila še kremo za ritko, saj je imela verjetno zaradi grozdja zelo vneto ritko. Dejansko smo bile z Lucijo tudi prvič pri pediatru, saj smo bile do zdaj sicer le v posvetovalnici, ker sta do zdaj obe imeli le blažje prehlade. Tako, da naju je tudi pediater pohvalil, da smo se vse leto uspešno izogibale boleznim.

En dan pred prvim rojstnim dnem smo imeli tudi fotografiranje za HiPP kampanjo in družinsko fotografiranje za rojstni dan. Tokrat nas je fotografirala fotografinja – Mali čudež narave, ki je ustvarila fantastične fotografije in čudovit spomin na njun prvi rojstni dan.

51. - 52. teden - dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina

Kako sta pri vas potekala 51. in 52. teden? Kdaj so vaši otroci shodili? Kdaj ste zamenjale voziček 3v1 ali 6v1 za marela voziček? Kam ste letos odšli na dopust? Kdaj so vaši otroci preboleli vodene koze?

 

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.