49. - 50. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

49. – 50. teden – Dojenčkov dnevnik

49. – 50. teden – Dojenčkov dnevnik

V 49. tednu je Rajko imel dopust tako, da se je lotil urejanja balkona, za katerega si resnično želim, da bo končan še pred zimo. Namreč nujno potrebujemo dodaten prostor za shranjevanje stvari, ki ne smejo biti na dosegu malih rok.

V tem tednu smo odšli tudi na mini izlet in na večerjo v Ilirsko Bistrico v Park Seventeen na odlično pico, nad katero je bila navdušena še Gloria.

Odkar sta se začeli Lucija in Sofija postavljati na noge sta neutrudni in sta vsepovsod naokrog tako, da ju komaj lovim in tudi na stranišče ne morem več iti sama, saj sta v trenutku obe za menoj ne glede na to, kje v stanovanju se skrivata. Samo, da slišita vrata od stranišča in že sta pri meni, saj so le ta vrata zaprta in ju zato še bolj zanima, kaj je za njimi.

Do zdaj imamo uvedene tri do štiri obroke goste hrane na dan (zajtrk, kosilo, večerja, malica). Občasno za prigrizek dobijo tudi 100 % koruzne smokije ali sladoled, saj jima le to dovolim pojesti zraven HiPP zdravih prigrizkov. Med seboj imata tudi skrivne pogovore, saj venomer nekaj čebljata med seboj in se smejita.

V teh tednih se mi je tudi na trenutke skoraj zmešalo, saj je bila Gloria doma več kot mesec dni. Na srečo smo malce kombinirali varstvo s starimi starši, saj Gloria potrebuje veliko družbe ali vsaj pozornosti, ki ji je žal, ne morem nuditi, saj imam zdaj že z dvojčicama ogromno dela.

V 49. tednu smo imeli tudi fizioterapijo in morda smo jo imeli zadnjič, saj Sofija zdaj res lepo napreduje in je po Bownovih terapijah kot prerojena – ne joka več toliko, lepše spi in tudi lepše je. Ravno en dan pred fizioterapijo je tudi shodila – 21. 8. 2019 in ta dan je naredila tudi že do 17 korakov brez opore in brez, da bi padla.

V tem času sem tudi pakirala za morje, saj smo se v soboto zadnji teden počitnic odpravili na otok Ugljan, kjer smo preživeli res čudovit in nepozaben dopust. Bil je preprost in sproščujoč dopust, če odštejemo ogromno stopnic v hotelu, ampak o tem malce več v novem članku.

Končno smo prejeli tudi nov voziček, ki sva ga kupila za dvojčici za rojstni dan in nad njim sva preprosto navdušena, saj izpolnjuje vse najine želje. Več o njem si lahko preberete TUKAJ.

Kako sta pri vas potekala 49. in 50. teden? Kdaj so vaši otroci naredili prve korake in kdaj so shodili? Katere prigrizke dovolite svojim otrokom? Kam v stanovanju najrajši zaidejo, čeprav vedo, da tega ne smejo? Kdaj ste zamenjali voziček za marelo voziček?

 

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.