47. - 48. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

47. – 48. teden – Dojenčkov dnevnik

47. – 48. teden – Dojenčkov dnevnik

Tudi v 47. tednu smo imeli fizioterapijo ter Bownovo terapijo in fizioterapevtka nama je dejala, da sta odlično razviti za te tedne in da je to za njunih deset in pol mesecev odličen napredek. Korigirano sta namreč bili stari devet mesecev, vendar je fizioterapevtka že takrat menila, da bosta kmalu shodili.

Gloria je v 47. tednu začela svoj mesec počitnic brez vrtca in je tako bila en mesec doma in v varstvu pri starih starših. Verjetno ni treba poudarjati, kako zelo je uživala v pozornosti starih staršev in kako zelo utrujena sem bila, ko so bile doma vse tri.

Za začetek počitnic sva se odločila, da se vsi skupaj odpravimo na sprehod do slaščičarne na slasten sladoled in Gloria je bila nad našim mini družinskim izletom – sprehodom navdušena. Tako, da bomo verjetno to ponovili vsako leto, če bo le čas.

V tem času sva šla z Rajkom kupit še nov avtosedež, enega sva namreč imela shranjenega še od Glorie, saj sva ga kupila kmalu po njenem rojstvu. V naslednjih dneh je Rajko oba tudi zmontiral tako, da lupinic nismo več uporabljali in zato sva se odločila, da bova voziček 6v1 prodala. Ker sta se že odrivali od sedežev v lupinicah, žal niso bile več primerne zanju in tudi avtosedeža sva zdaj že obrnila naprej v smer vožnje.

Lucija in Sofija sta v teh mesecih obe dobili tudi že vsaka po osem zobkov. Obe sta se tudi že pri sedmih mesecih odločili, da dudk ne potrebujeta več tako, da sta se kasneje z njimi le še igrali, če sta jih našli kje v stanovanju in zelo sem vesela, da ju ni bilo treba odvajati od dudk. Tudi Glorie na srečo ni bilo treba odvajati, saj je pri devetih mesecih sama dala dudo stran tako, da so zdaj vse njihove dudke shranjene v škatlah spominov.

V tem tednu smo se odpravili tudi po razprodajah v Novo mesto in po plenice. Tako, da sva nakupila kar nekaj oblačil zanju in za Glorio, med drugim sva kupila tudi rojstnodnevne komplete za prvi rojstni dan. 🙂

Sofija in Lucija imata največ dela večinoma s tem, da sta jezni ena na drugo, če ima ena piškot in druga ne ali če ima ena igrače in druga ne. Tako, da sta večino dneva na bojni nogi, po drugi strani je videti, kot da sploh ne vedo ena za drugo, dokler ne želita imeti iste stvari.

47. - 48. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina

Vseeno obe zanimajo iste stvari tako, da sta zelo zvedavi, navihani in obe obožujeta sladoled (vsaj ena njuna skupna lastnost). ?

Sofija je v tem tednu naredila že po 2 – 3 korake, na kar je bila še bolj ponosna, saj smo ji vsakič ploskali in ji rekli bravo. Zato si je še sama začela ploskati in seveda ji je ploskala tudi Lucija. Zdaj tudi že po 30 sekund in več stoji sama brez opore.

Kako sta pri vas potekala 47. in 48. teden? So bili tudi vaši otroci med počitnicami doma ali so bili v vrtcu? Imate kakšen poseben običaj ob začetku počitnic? Zaradi česa se vaši otroci najpogosteje sprejo? Kdaj ste zamenjali lupinice za avtosedež? Kdaj so vaši otroci naredili prve korake?

 

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.