45. - 46. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

45. – 46. teden – Dojenčkov dnevnik

45. – 46. teden – Dojenčkov dnevnik

V 45. tednu sem imela še vedno grozne bolečine v križu in hrbtu, vendar sem vseeno čez dan skrbela za vse tri, ko je bil Rajko v službi. Čez nekaj dni, ko so bile bolečine že nevzdržne, sem odšla na Bownovo terapijo, saj tudi hoditi nisem več mogla in še vedno ne morem verjeti, da mi je Bownova terapija tako zelo pomagala, saj sem imela le po eni terapiji 80 % manj bolečin.

Lucija se je v 45. tednu odločila, da mora zaradi mojih bolečin še spati pri meni, saj se je drugače celo noč le jokala v svoji postelji, čeprav že skoraj od rojstva spi v svoji postelji. V tem času je tako žal kar nekaj dni prespala noč v mojem naročju. V istem tednu smo imeli še tretjič Bownovo terapijo za Sofijo, ki ji je vsakič bolj pomagala pri bolečinah in hranjenju.

Spet sem ju zaupala v varstvo starim staršem, saj sem morala k zobozdravniku v Ljubljano, da so mi končno uredili porcelanast zob. Na srečo obe oziroma vse tri uživajo v njunem varstvu tako, da so vsi zmeraj veseli varstva.

Bili smo tudi na praznovanju rojstnega dne v gostilni in še zdaj ne morem verjeti, kako zelo pridni in tihi sta bili ta dan, saj sta sicer zelo glasni in ne marata preveč gneče in smo zato rajši doma.

Tudi v tem mesecu smo vse sončne dni izkoristile za sprehode. Odločila sem se tudi, da pospravim stanovanje, čeprav je to skoraj misija nemogoče, ko so vse tri doma. Preprosto bi včasih potrebovala varuško, da bi lahko medtem pospravila stanovanje ali čistilko, da bi to delo naredila namesto mene.

Odšli smo tudi na večerjo v Kantino na postaji, saj če nam le uspe, se tja odpravimo vsaj enkrat na mesec. To je dejansko edina gostilna, kamor se odpravimo na večerjo ali kosilo – po navadi se tja odpravimo za najino mesečno obletnico.

45. - 46. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina 45. - 46. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina 45. - 46. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina

Sofija je bila v teh tednih tudi takoj tako zelo utrujena zaradi kobacanja, da potem ni vedela, kako zaspati, in je le jokala od utrujenosti. Tako, da smo imeli nekaj zelo napornih tednov, ko je želela biti le v naročju od utrujenosti.

Še vedno obe spita kot prve mesece – Sofija s stekleničko v svoji postelji, Lucija z dojenjem v naročju čez dan in zvečer, dokler ne zaspi. Potem, jo vedno prestavim v njeno posteljo in le želim si, da bi se želela dojiti čim dlje.

Kako sta pri vas potekala 45. in 46. teden? Si tudi ti kdaj imela hude bolečine v hrbtu in križu med nosečnostjo ali po porodu? Kako spijo vaši otroci – pri vas ali v svojih posteljah?

 

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.