43. - 44. teden - Dojenčkov dnevnik Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

43. – 44. teden – Dojenčkov dnevnik

43. – 44. teden – Dojenčkov dnevnik

Gloria je v 43. tednu po dveh tednih dopusta na morju odšla nazaj v vrtec tako, da je lahko še en teden in pol uživala v družbi svojih sošolcev.

V tem tednu smo s Sofijo imeli tudi fizioterapijo in fizioterapevtka ji je prvič naredila Bownovo terapijo, ki ji je že takoj po prvi terapiji zelo pomagala. Tako, da se je manj zbujala ponoči in tudi lepše je jedla čez dan. V teh tednih smo šle večkrat tudi na sprehod, ko ni bilo dežja. Vmes sem morala tudi dvakrat v zobozdravniku v Ljubljano tako, da sta bili ta čas v varstvu pri mojih starših.

V 43. tednu me je tudi uščipnilo v hrbet in sploh ne morem opisati nenormalnih in neznosnih bolečin, ki sem jih čutila. Tudi kinezo trakovi in tablete proti bolečinam mi niso pomagali. Na koncu mi je pomagala le Bownova terapija, s katero so se bolečine zmanjšale za 80 % in še zdaj ne morem verjeti, kako zelo mi je pomagala. Tako, da če se mi to še kdaj zgodi, bom zagotovo naprej pomislila na to rešitev.

V 44. tednu smo imeli fizioterapijo za Sofijo in fizioterapevtka ji je spet naredila Bownovo terapijo, ki ji je še bolj pomagala, da je imela manj bolečin in da je bolje jedla ter lepše spala. Počasi sem jima začela uvajati tudi koščke hrane in HiPP sadne lučke kot sladico. Sofija je v tem času tudi večkrat zaspala v stolčku za hranjenje, ko je jedla malico ali HiPP kekse, za katere zdaj pravimo, da so uspavalni. 🙂

V tem tednu sta ugotovili, kako zabavno je odpiranje predalov in metanje stvari po tleh. Tako, da sem cele dneve le pospravljala za njima ter jima razlagala, da tega ne smeta početi, vendar me seveda nista poslušali.

V tem času sta se odločili tudi, da bi bili tudi obe radi naenkrat v naročju zato je bilo še veliko več joka, ker nisem mogla obeh imeti v naročju zaradi groznih bolečin. Še Sofija se je prvič po devetih mesecih želela crkljati v naročju, Lucija pa je ponoči želela spati le pri meni oziroma na meni.

Kaj so vaši otroci počeli v 43. in 44. tednu? Ste kdaj bili na fizioterapiji ali na Bownovi terapiji? Kdaj ste začeli uvajati gosto hrano – koščke in prigrizke?

 

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.