41. - 42. teden - Dojenčkov dnevnik Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

41. – 42. teden – Dojenčkov dnevnik

41. – 42. teden – Dojenčkov dnevnik

V 41. tednu smo bili prvič skupaj na dopustu na morju z dvojčicama na otoku Braču v Milni in imeli smo se čudovito. Milna je res skriti raj za sprostitev za vse generacije.

Bivali smo v Gawa waterman resortu, kjer smo prvič imeli all inclusive in lahko rečem, da je to popolna izbira, če še tudi starši želijo sprostiti, saj zame žal ni dopust, če moram delati enako kot doma – kuhati in pospravljati cele dneve. Tukaj smo imeli v ceni vključene vse obroke in zato sva se res lahko sprostila ter uživala v odlični hrani, pijači in novih doživetjih.

Več o našem dopustu vam zaupam kmalu v novi objavi. Med bivanjem na Braču smo obiskali tudi Bol, ki je sicer lep le na sliki, drugače je grozen – popolnoma prenatrpane plaže, obupne cene za parkiranje ter za pijačo, hrano in wc in popolnoma nemogoč dostop do plaže z vozičkom. 🙁

Pri devetih mesecih sta prvič spali tudi skupaj v postelji na morju, vendar smo imeli s spanjem veliko težav in zato bomo naslednjič s seboj vzeli dve postelji.

41. - 42. teden - Dojenčkov dnevnik Izberi modro družina

Lucija je na morju neizmerno uživala in enkrat vmes je tudi zaspala v mojem naročju, ko smo bili v morju. Sofija je malce bolj jamrala, če ni bila v naročju tako, da tudi ni hotela biti v fredovem obroču.

Drugi teden dopusta smo preživeli v Zaostrogu, kjer sva bila popolnoma razočarana nad sobo in hrano. Na srečo je bilo vsaj mesto lepo in tudi plaža tako, da smo vseeno uživali, ampak tudi o tem in o naših težavah s trajektom malce več napišem v novi objavi.

41. - 42. teden - Dojenčkov dnevnik Izberi modro družina

V Zaostrogu smo imeli tudi precej čudne izkušnje s turisti, ki so o njiju govorili, da sta (dve bebe, fantka, brizanci) in zadnji dan sva imela celo izkušnjo, da sta do nas prišli dve turistki iz Češke in ju začeli poljubljati po podplatih. Midva sva bila popolnoma v šoku, saj sploh nisva dojela, kaj se je zgodilo, ker sicer sploh ne dovolim, da se jih neznanci dotikajo tako, da sploh nisva uspela reagirati na vse skupaj.

Dopust smo tudi tokrat zaključili z odličnim kosilom v Kantini na postaji.

41. - 42. teden - Dojenčkov dnevnik Izberi modro družina 41. - 42. teden - Dojenčkov dnevnik Izberi modro družina

V 41. tednu sta se obe začeli plaziti naokrog in kobacati vsepovsod – postali sta zelo hitri v tem tako, da sem ju komaj lovila. Sofija je začela govoriti besedo mam in Lucija besedi mama in ata.

Ker smo v zadnjih tednih razbili kar nekaj steklenih stekleničk sva jih počasi v tem času zamenjala za plastične. Steklene smo tako uporabljali le še doma za spanje, saj sta jih sicer metali po celem stanovanju in je bilo le še vprašanje časa, kdaj jih bosta razbili.

Ko smo se vrnili z dopusta smo tudi prenehali uporabljati voziček 6v1 tako, da sem ga v celoti očistila in ga pripravila za nove lastnike, saj tudi lupinic nisva več potrebovala. Obenem tudi vozička nisva več potrebovala, saj je Gloria imela en mesec počitnic in sem za sprehode uporabljala le še marela voziček.

Kdaj ste bili prvič na morju z otroki? Kam ste se odpravili? Kakšen je bil vaš prvi dopust?

 

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.