39. - 40. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

39. – 40. teden – Dojenčkov dnevnik

39. – 40. teden – Dojenčkov dnevnik

V 39. tednu smo vsi skupaj odšli v vrtec na oviratlon. Rajko je skupaj z Glorio sodeloval v igrah, jaz sem se medtem sprehajala naokrog z vozičkom. Na ta način sem lahko opazovala Glorio pri igrah in po koncu iger smo odšli še na sladoled tako, da je bila Gloria ta dan zelo vesela, da smo šli vsi skupaj v vrtec kot družina.

V tem tednu sem imela spet pregled pri ginekologu, saj od poroda najprej spremljava lezije in imam zato v oktobru spet pregled, da preveriva, če bi se stanje poslabšalo.

V 39. tednu smo imeli tudi sestanek za krst skupaj z botri. Naslednji dan sva z Glorio odšli še skupaj k frizerki, da nama je uredila pričeski za sveti krst in tudi nad tem najinim skupnim izletom je bila Gloria navdušena.

V nedeljo, 9. 6. 2019, smo tako imeli čudovit krst dvojčic – več o tem sem zapisala že TUKAJ.

39. - 40. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina

V 40. tednu smo imeli prvič fizioterapijo in Sofija je jokala skoraj celotno uro tako, da nismo mogli z njo skoraj nič vaditi. Bilo je res mučno, saj se je že med preoblačenjem tako zelo jokala, da smo se dogovorili za naslednji termin po dopustu.

V tem tednu sta imeli tudi redni sistematski pregled – posvetovalnico, kjer je pediater rekel, da je do zdaj vse odlično. Težava je bila le, da mi še vedno ni uspelo oddati urinskih vrečk in zato mi je rekel, da naj se jih potrudim oddati do naslednjega pregleda.

Imeli smo tudi zaključek vrtca in tokrat sva z Glorio šla le midva, Sofija in Lucija pa sta bili v varstvu pri mojih starših. Tako, da je bila Gloria spet zelo vesela, da smo bili po dolgem času spet samo mi trije in da sva jo oba prišla pogledat na njen nastop.

Poleg kopice obveznosti v teh dveh tednih sem imela ogromno dela še s pakiranjem za dopust na morju, saj sva se odločila, da se tokrat odpravimo na dopust za dva tedna.

V teh tednih sta tudi obe zelo napredovali. Lucija se je ravno na dan krsta prvič postavila na noge v postelji, en dan kasneje se je še Sofija tako, da sva morala pri obeh posteljah spustiti še posteljno dno, da ne bi padli ven.

V 39. tednu je Sofija že cel teden lepo sama sedela v postelji in težave je imela le pri posedanju, saj se je vedno, kar vrgla na zadnjico, kar jo je včasih zelo zabolelo, čeprav je nosila plenico sploh, če se je vrgla neposredno na tla. En teden kasneje se je začela posedati tudi Lucija.

39. - 40. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina

Vedno je sicer pri njima sicer tako, da enkrat ena prej osvoji določeno veščino, drugič druga in po navadi to pomeni en dan ali en teden razlike. Sofiji so v teh dveh tednih zrasli še trije novi zobki zgornje enke in dvojka tako, da sva veliko noči prebedela tudi zaradi tega. Luciji je zrasla še zgornja enka, vendar ona s tem na srečo ni imela veliko težav je pa zato bila zelo smešna, saj se ji še vedno najbolj vidijo spodnje enke, ko se zasmeji.

Njune najljubše igrice so ploskanje, mahanje in čebljanje tako, da imata veliko dela in vse ponavljata ena za drugo. Še posebej radi ploskata, ko naredita kaj odlično in ko jima rečeva bravo bravo.

Kako sta pri vas potekala 39. in 40. teden dojenčkovega dnevnika? Kdaj ste vi krstili svoje otroke? Kdaj so začeli čebljati, ploskati, mahati in kdaj so se začeli dvigovati v postelji? Si kdaj vzamete čas le za starejše otroke?

 

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.