37. - 38. teden - Dojenčkov dnevnik Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

37. – 38. teden – Dojenčkov dnevnik

37. – 38. teden – Dojenčkov dnevnik

V 37. tednu smo imeli prvi pregled v razvojni ambulanti, kjer je zdravnica ugotovila, da sta odlično razviti za te tedne oziroma mesece. Vendar bo Sofija vseeno potrebovala nekaj terapij nevrofizioterapije, ker ima povišan mišični tonus v ramenih. Zdravnica nama je tudi povedala, da bi sicer kljub temu kmalu shodila, vendar bo s terapijami lepše in lažje hodila.

Naslednji pregled v razvojni ambulanti bomo tako imeli čez tri do štiri mesece. Sofija je dobila tudi terapevtsko blazino in občutek imam, da je ta blazina res čudežna, saj sta obe en teden kasneje na njej začeli še kobacati, Sofija se je obenem počasi začela tudi sama usedati. Poleg tega jima blazina zdaj ublaži veliko udarcev z glavo ob tla. Na njej se seveda najrajši igra tudi Gloria tako, da je za vse tri to zdaj čudežna blazina za igranje.

V 37. tednu je Sofija dobila še tretji zobek zgornjo enko in sumim, da zaradi tega zadnje tedne nismo skoraj nič spali ponoči. Se je pa žal začela zbujati tudi Lucija 2 x noč tako, da menim, da bo tudi ona kmalu imela nov zobek.

Žal je v tem tednu zbolela tudi Sofija, verjetno zaradi zobkov tako, da smo imeli spet kar nekaj neprespanih noči. V tem tednu se je začela Lucija tudi zelo vzpenjati v moje naročje in zato imam občutek, da bo morda v nekaj tednih že shodila, saj se ji zelo mudi.

Odločila sem se tudi, da bodo vse tri z menoj doma ob koncu tedna tako, da smo se v soboto skupaj z Glorio odpravile na dolg sprehod do pekarne in na obisk do moje tete.

Iskreno povedano sem imela na trenutke občutek, da se mi bo zmešalo, saj zahteva od mene resnično veliko pozornosti. Vendar ji žal težko nudim toliko pozornosti, če so vse tri doma in če ni Rajka, da bi v tem času pazil na Sofijo in Lucijo. Vseeno sem vesela, da smo preživele čudovit vikend skupaj, čeprav je bil na trenutke naporen.

Kako sta pri vas potekala 37. in 38. teden? Kdaj so vaši otroci začeli sami sedeti? Ste z njimi kdaj hodili v razvojno ambulanto?

 

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.