35. - 36. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

35. – 36. teden – Dojenčkov dnevnik

35. – 36. teden – Dojenčkov dnevnik

V 35. tednu se je Sofija na svojo željo žal odločila, da se ne bo več dojila niti ponoči tako, da se je najino dojenje po osmih mesecih žal zaključilo. Že nekaj časa sem namreč imela občutek, da se kmalu ne bo več želela dojiti, saj se je v zadnjih tednih dojila le še 1 – 2 x ponoči, čez dan se preprosto ni hotela več dojiti. 🙁

V 35. tednu sta tudi obe zboleli za groznim prehladom tako, da sta veliko kašljali in vse jima je teklo iz noskov, vendar mi nista dovolili, da jima ga očistim tako, da sem s tem imela veliko težav. Grozno mi je bilo, ker sta obe tako zelo kašljali, vendar tako majhnemu otroku težko s čim pomagaš razen s svečko za zbijanje vročine oziroma za omilitev bolečin.

Na srečo so se v teh dveh tednih zgodile tudi lepe stvari namreč Sofija se je že skoraj sama usedla iz boka in prav lepo jo je bilo opazovati, kako zelo uživa v tem in kako ponosna je nase. Tudi Lucija se je v teh tednih počasi začela postavljati na nogice oziroma na vse štiri. Zelo smešno jo je bilo opazovati, kako se giblje najprej in nazaj kot kameleon.

35. - 36. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina

V 35. tednu sem končno po osmih mesecih po porodu dobila termin za fizioterapijo tako, da sem si lahko eno uro na dan malenkost spočila oziroma sem končno prejela masažo za vse bolečine, ki so ostale od nosečnosti in poroda. V teh dneh so varstvo za uro in pol prevzeli stari starši.

Intenzivno sem se lotila tudi priprav na krst tako, da sem že prejela naročeni oblekici in vabila. Naročila sem tudi torto in topperja zanjo ter se dogovorila s fotografinjo za fotografiranje, saj sem si tokrat želela imeti čudovite fotografije za spomin.

V 36. tednu je imela god tudi Sofija (Zofka) tako, da sem si želela le, da bi nas zdaj čakali le lepi sončni dnevi. Žal imam zadnje tedne večkrat občutek, da je zanjo god vsak dan, saj joka cele noči in resnično sploh ne vem več, kaj je narobe, da prejoka vse noči in občasno tudi dneve.

Zadnji dnevi so predvsem bili zelo pestri, saj menim, da bo Lucija dobila še kakšen zob, saj večkrat joka po cele dneve in noči, če ni v naročju. Morda je težava tudi v tem, da sem bila dva tedna malce več odsotna zaradi fizioterapije in me je pogrešala.

Verjetno je bila tudi malce slabše volje, ker sem v tem tednu tudi sama zbolela za grozno virozo in strah me je bilo, da se bo česa nalezla od mene, saj je bila veliko v mojem naročju.

V 35. tednu smo se vsi skupaj odpravili tudi po trgovinah v Novo mesto in na odlično kosilo v Kantino na postaji.

35. - 36. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina35. - 36. teden - Dojenčkov dnevnik - Izberi modro družina

Kako sta pri vas potekala 35. in 36. teden dojenčkovega dnevnika? Kdaj so se vaši otroci odločili, da se ne želijo več dojiti? Kdaj so se začeli postavljati na nogice? Kako dojenčkom pomagate ob prehladu?

 

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.