32. - 33. teden nosečnosti - Izberi modro družino
Nosečnost | Porod Otroci | starši

32. – 33. teden nosečnosti

32. – 33. teden nosečnosti

Na začetku 32. tedna nosečnosti sem šla na CSD uredit papirje za materinski dopust. Obenem sem pripravila ter izpolnila tudi vse vloge za Rajka, da jih bo le dopolnil, ko rodim in jih odnesel na CSD, ZZZS in na občino – vse zbrane vloge najdeš tukaj.

Ker imam v zadnjih tednih nenormalne bolečine v kosteh in mišicah si zato 3/4 časa želim, da bi mi uspelo do poroda zdržati vsaj še pet ali šest tednov, da bi se dvojčka normalno razvila in da bi lahko potem čim prej odšli iz porodnišnice domov ter da bi lahko imela naravni porod.

Po drugi strani 1/4 časa razmišljam o tem, da bi šla rada kmalu rodit, da ju čim prej spoznam ter da ne bi imela več tako hudih bolečin. Včasih pomislim tudi na to, da bom na koncu še čakala na porod in da bom rodila šele v tednih od 37. – 40. tedna nosečnosti ali da bo treba porod sprožiti.

Za vsak primer, ker nimam pojma, kdaj bom morala oditi v porodnišnico zdaj pripravljam še zadnje malenkosti. Poskušam se pripraviti tudi na porod, saj si resnično želim, da bi tokrat bil hiter in čim manj boleč ter da bi lahko naravno rodila in ne s carskim rezom.

Ob koncu 32. tedna nosečnosti smo imeli tudi zadnje nosečniško fotografiranje na Koseškem bajerju. Za to fotografiranje sem bila prepričana, da nam ne bo uspelo, saj sem imela nekaj dni prej tako hude bolečine, da sem bila prepričana, da bom morala iti že rodit obenem, sem tudi že obupala nad vremenom.

Na srečo nam je nosečniško fotografiranje uspelo in kljub slabemu vremenu so nastale čudovite fotografije, ki bodo trajen spomin na nosečniški trebušček. 😉 Komaj čakam, da prejmem vse fotografije, saj sta nas tokrat fotografirala Sabina in Elvis – team Art Box Photography.

32. - 33. teden nosečnosti - Izberi modro družinoFoto: Art Box Photography

V tem tednu sem končno dočakala tudi Babyshower, ki je bil nepozaben, vendar več o tem v novi objavi, ki jo najdete tukaj.

32.-33.-teden-nosečnosti-Babyshower

V zadnjih tednih sem počasi pripravljala vse za dvojčka in v 32. tednu nosečnosti sem se odločila, da je skrajni čas, da pripravim še posteljice zanju. Obe posteljice sem oblekla v posteljnino ter pripravila tudi vrtiljaka (Gloria je ta vrtiljak oboževala in je še zdaj navdušena nad njim tako, da upam, da bosta tudi dvojčka).

32.-33.-teden-nosečnosti

Seveda bova šele po porodu videla, ali bosta želela spati skupaj v eni postelji ali bosta želela spati vsak v svoji. Gloria je sicer že od rojstva naprej želela spati v svoji posteljici, obenem je potrebovala zelo veliko prostora tako, da jo je bilo dovolj po celi postelji. 🙂

V 32. tednu nosečnosti sem si končno kupila tudi sušilni stroj, nad katerim sem navdušena, saj mi prihrani res veliko časa, ki sem ga prej potrebovala za obešanje, sušenje in likanje. Odkar sem ga kupila, se sprašujem le, zakaj si ga nisem kupila že več let nazaj sploh, ker sem morala za dvojčka že zdaj oprati in zlikati toliko oblačil.

Z Glorio dnevno tudi veliko govoriva o prihodu dvojčkov tako, da ima dneve, ko je popolnoma navdušena nad njima in dneve, ko je na nanju že malce ljubosumna. Njeni dnevi so predvsem odvisni od počutja v vrtcu, saj je zdaj zamenjala vzgojiteljice in delno tudi skupino sošolcev.

Bomo videli, kako ju bo sprejela, ko se rodita, vendar sem prepričana, da ju bo zelo vesela ter da bo odlična sestrica.

Kako sta pri tebi potekala 32. in 33. teden nosečnosti? Si imela kakšne težave? Si morda tudi ti imela babyshower ali nosečniško fotografiranje?

Preveri tudi, kako so potekali tedni nosečnosti od 30. do 31. tedna.

32. - 33. teden nosečnosti - Izberi modro družinoFoto: Art Box Photography

Mogoče ti bo všeč tudi ...