Otroci | starši Vse za otroke

31. – 32. teden – Dojenčkov dnevnik

31. – 32. teden – Dojenčkov dnevnik

V 31. tednu smo praznovali prve skupne velikonočne praznike, ki so bili obupni, saj so bile vse tri cel teden zelo sitne. Gloria je jokala zaradi svoje trme, Lucija in Sofija zaradi zob. Sofija je tudi na velikonočni ponedeljek dobila svoj drugi zobek, en teden prej je dobila prvi zobek. Tako, da smo bili dejansko vsi zelo sitni in zato sem komaj čakala, da bo konec praznikov.

Zdaj sta iz tedna v teden bolj glasni in tudi hitri tako, da komaj obe še lovim in ustavljam po postelji. Včasih sta skoraj preglasni, saj imam občutek, da obe kričita na ves glas in ko pride domov še Gloria postane prava norišnica.

V 31. tednu sem spet morala pospraviti celotno stanovanje po sanaciji vodovoda, kar je ob treh majhnih otrocih obup. Včasih resno razmišljam o tem, da bi najela čistilko, saj ob dojenju in varstvu ter kuhanju nimam časa za nenehno pospravljanje.

Obenem sva se v tem tednu spet lotila sanacije balkona tako, da je bilo stanovanje kmalu spet enako, kot bi vanj padla bomba. Preprosto sem že obupala nad pospravljanjem in zdaj samo še čakam, da bo balkon dokončan, da takrat v celoti pospravim stanovanje ter si medtem uredim varstvo za vse tri.

Občutek imam tudi, da sta vedno lačni ne glede na to, koliko hrane in mleka jima pripravim. Morda potrebujeta le ogromno pozornosti (kdo ve), saj je tudi Gloria nenehno lačna ne glede na to, koliko poje.

Ker preprosto nimam časa za kuhanje (če hočem sama na dan pojesti vsaj en obrok) jima večkrat za obrok ponudim HiPP kašice, ki so zagotovo veliko bolj zdrave kot sadje in zelenjava iz trgovin, saj vsebujejo le najboljše sestavine. Težava je le v tem, ker imata tako radi HiPP kašice, da nam jih takoj zmanjka in zato jih moram vedno imeti na zalogi.

31.-32.-teden-Dojenčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Sofija se je v teh tednih začela zbujati tudi po 6 x na noč tako, da glede na to, kako težko zaspim nazaj, se počutim kot zombi, saj sem se že navadila, da sta prespali cele noči. Preprosto ne vem več, kaj ji je in kje je težava ali v gosti hrani ali v zobkih ali v tem, da se ne doji več ponoči (po svoji želji) ali je težava kje drugje.

Velike težave imamo tudi, ker so trenutno vse dudke le za okras oziroma za igranje. Namreč v teh tednih sta se obe odločili, da dud ne potrebujeta. Tako, da Lucija z dudo v ustih morda zdrži še nekaj minut, Sofija jo ima le še za igračo in je sploh ne zna držati v ustih tako, da duda za pomiritev ne pride več v poštev.

Kako sta pri vas potekala 31. in 32. teden? So se tudi vaši otroci začeli kar naenkrat zbujati večkrat na noč, čeprav so prej vedno več mesecev prespali noč? Kdaj ste začeli odvajanje od dude, so jo otroci morda sami zavrnili? Kdaj so dobili prve zobke?

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.