30.-31.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

30. – 31. teden nosečnosti

30. – 31. teden nosečnosti

Na začetku 30. tedna nosečnosti sem imela ponovno pregled pri ginekologinji, saj smo za vsak primer opravile še ctg. Izkazalo se je, da sta dvojčka zelo živahna, kljub temu da sta še zelo majhna, zato so bili izvidi na ctg-ju odlični in popadkov še ni bilo.

Opravile smo tudi splošni pregled, da je lahko videla, ali se že kaj odpiram in kako dolg je maternični vrat. Pogovorile smo se tudi o tem, da moram še najprej jemati magnesol proti krčem in tablete ter železo. V teh dneh so se tudi precej umirile bolečine simfize, saj redno nosim nosečniški pas.

Ker je bilo tokrat vse v redu na pregledu, me je na ponovni pregled naročila čez dva tedna, svetovala mi je še počitek ter krajše sprehode. Tokrat ni merila njune teže le povedala mi je, da sta zdaj oba obrnjena na glavico tako, da imam zato tudi precej manj nočnih obiskov wc-ja, ker me ne brcata več v mehur.

V 30. tednu sva končno dobila še drugi komplet za voziček tako, da se mi je odvalil velik kamen od srca, da imava zdaj kompleten voziček. Rajko je sestavil tudi še drugo posteljico, ki sva jo dobila od srčne mamice, vendar je bila potrebna manjše prenove. Zato sta jo Rajko in njegov ati le prebrusila ter pobarvala in zdaj je, kot bi bila popolnoma nova in je resnično čudovita.

Ta teden je imel Rajko tudi dopust in tokrat nismo odšli na morje, zato se je namesto tega lotil obnove balkona, saj ga bova zaprla, da pridobiva dodaten prostor. Ker živimo v majhnem stanovanju, nama je vsak dodaten centimeter prostora v veliko pomoč zato bova zdaj tja lahko dala sušilni stroj, omaro za čevlje in tudi košare za voziček … Želim si le, da nama prenova uspe pred njunim rojstvom. 🙂

Odločila sva se tudi, da se ob koncu dopusta odpravimo na kosilo v najino najljubšo gostilno. Saj se zavedava, da po porodu nekaj mesecev ne bova imela časa za izlete, čeprav obožujeva mehiško hrano. 30. - 31. teden nosečnosti - Kantina na postaji

V 30. tednu sva se dogovorila tudi, da bo od zdaj naprej Rajko zjutraj vozil Glorio v vrtec, da se pred prihodom dvojčkov privadi na novo rutino. Prvi teden nam je ta sistem odlično deloval. V drugem tednu se je Gloria že odločila, da bi rajši dlje spala in da želi še naprej hoditi z menoj v vrtec tako, da sva se odločila, da spet začnemo z novo rutino naslednji teden.

Ob koncu 31. tedna sem imela tudi pregled pri ginekologu, kjer sem izvedela, da sta spet zamenjala lego in da je zdaj eden obrnjen na ritko in eden na glavico ter da imata še dovolj prostora za premikanje. Težava je le v tem, da če se v naslednjih tednih ne obrneta oba na glavico me verjetno čaka carski rez, ki si ga resnično ne želim, saj želim roditi naravno, čeprav sem imela grozen prvi porod.

Trenutno je eden izmed dvojčkov težek okoli 1500 g in drugi okoli 1700 g tako, da imata prvič različne mere. Za zdaj tudi nič ne kaže na porod tako, da imam naslednji pregled in ctg šele čez dva tedna, kar zame pomeni cela večnost.

Na splošno je menda vse odlično tudi ginekolog mi je rekel, da se odlično držim za te tedne. Še naprej moram jemati tudi železo, ker sem imela zadnje vrednosti bolj slabe. Tokrat sva želela z ginekologom še enkrat preveriti tudi spol, vendar je bilo to nemogoče, saj sta se preveč premikala še njune mere je težko izmeril. 🙂

Moram priznati, da kljub temu, kako zelo si želim, da bi zdržala, čim dlje do poroda imam občasno tako hude bolečine, da si želim, da bi šla rodit kar takoj. Sploh v zadnjih dneh, ko so se mi pojavile še občasne vrtoglavice in ko vsak dan slišim vprašanje, ali imam resnično še osem tednov do poroda, saj imam menda že ogromen trebuh, čeprav sem od začetka nosečnosti pridobila le 3,5 kg.

30.-31.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina

Kako sta pri tebi potekala 30. in 31. teden nosečnosti? Si imela kakšne težave?

Preveri tudi, kako so potekali tedni nosečnosti od 28. do 29. tedna.

Mogoče ti bo všeč tudi ...