3. Rojstni dan - Izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

3. Rojstni dan

3. Rojstni dan

Kot sami veste, gre pogosto pred otroškim praznovanjem rojstnega dne vse narobe. Tako je bilo letos tudi pri nas, saj je Gloria le dva tedna pred rojstnim dnem zbolela za vodenimi kozami. Več o tem izveste v prihodnjih objavah.

Zato sva se morala odločiti, ali bomo rojstni dan praznovali na dan mojega rojstnega dne ali ga bomo rajši prestavili za teden dni. Ker je Gloria imela vodene koze v blažji obliki in so se hitro zdravile ter ker so skoraj vsi gosti že preboleli vodene koze sva se odločili, da bomo rojstni dan praznovale na prej določen datum.

Če se vodene koze do petka pred praznovanjem ne bi umirile oziroma se posušile bi praznovanje seveda prestavili za en teden. Vendar v tem primeru nekateri gostje zagotovo ne bi mogli priti zaradi drugih obveznosti.

Tudi to leto sem se odločila za zase in za Glorio spečem torte sama. In tokrat sem se odločila, da spečem sadne torte z mascarponejem in jagodami ter rastlinsko kremo. Torte so bile odlične – tudi po mnenju gostov. Recept vam zaupam kmalu. 🙂

3. Rojstni dan - Izberi modro družina

Tudi letos sem tudi okraske za stensko dekoracijo kupila že prej, ko so bili znižani v trgovini Kik in z njimi sva okrasila sobo. Zanimivi so bili predvsem Glorii, saj je vsem večkrat povedala, da ima okraske in žogice na steni.

Za pecivo oziroma sladice sem se tokrat odločila le za dve sladici – puhasto jogurtovo pecivo s pudingom in rafaelo temno pecivo, saj sicer vedno pretiravam s peko. Tudi letos smo rojstni dan praznovali v ožjem družinskem krogu.

Komplete (majico in hlačke ali oblekico) sem za prva dva rojstna dneva kupila že nekaj mesecev prej v različnih trgovinah. Za 3. rojstni dan sem se odločila, da komplet naročim pri odlični ustvarjalki, ki ustvarja pod imenom Copek in po mojem mnenju ter mnenju ostalih je bil kompletek čudovit. 🙂

Ker sem želela, da Gloria nosi komplet še nekaj časa, ne le za svoj rojstni dan sem se odločila, da Sašo prosim, da naredi takšnega, da bo primeren za rojstni dan in za vsakodnevno nošenje.

Predlagala mi je tudi, da bi komplet imel patente, da ga bo lahko nosila še več mesecev ali let. Komplet bomo uporabili tudi za družinsko fotografiranje v naslednjih dveh mesecih.

Tudi tokrat se pri izbiri barv nisem mogla upreti kombinaciji modre in bele barve z rožicami. 🙂 Kakšen se vam zdi njen kompletek za 3. rojstni dan?

3. Rojstni dan - Izberi modro družina

Za rojstni dan sem se letos odločila, da ne želim daril in da bomo denar namesto za darila porabili za naš dopust na morju – prvomajski ali poletni.

Le Gloria bo verjetno v naslednjih mesecih dobila za darilo od naju še svojo sobico oziroma novo večjo posteljo. Jaz si za darilo resnično želim nov robotski sesalnik. 😉

Kako vi praznujete rojstne dneve? Doma ali v gostilni ali kje drugje? Kako praznujete rojstne dneve od svojih otrok?

3. Rojstni dan - Izberi modro družina

Mogoče ti bo všeč tudi ...