Nosečnost | Porod Otroci | starši

28. – 29. teden nosečnosti

28. – 29. teden nosečnosti

V zadnjih tednih imam še vedno nenormalne bolečine v kosteh in mišicah zato imam občasno imam občutek, kot da se dvojčka že pripravljata na porod. Obenem imam bolečine ne glede na to, ali stojim, hodim, sedim ali počivam v postelji in na trenutke so te bolečine neznosne.

Občasno me malce skrbi, kaj me še čaka v naslednjih tednih, če so bolečine že zdaj v 28. tednu nosečnosti skoraj neznosne in če tudi počitek ne pomaga. V nosečnosti z Glorio preprosto nisem imela skoraj nobenih bolečin in počutila sem se odlično, saj sem lahko delala v službi in vozila avto vse do dneva poroda.

Tako, da se ta nosečnost popolnoma razlikuje od prve in tega resnično nihče ne razume, da je nosečnost z dvojčki precej naporna. Poleg tega sem bila prvič noseča med jesenskimi in zimskimi meseci.

Tokrat sem noseča med pomladjo in poletjem in na srečo mi je vreme do zdaj precej prizanašalo, saj je bilo veliko deževnih in hladnih dni. Zadnji nenormalno vroči dnevi so zato zame skoraj nevzdržni. 🙁

Na začetku 28. tedna nosečnosti sva se odločila, da Glorio za konec počitnic odpeljeva še v Minicity ter da celoten dan preživimo skupaj, saj v naslednjih mesecih za to ne bo veliko časa.

Gloria je bila nad celotnim Minicityem navdušena še posebej nad nekaterimi sobami, ki jih bom malce bolj podrobno opisala v drugi objavi. Popoldne smo se odpravili še po nakupih in na odlično kosilo v najino najljubšo gostilno.28. - 29. teden nosečnosti - mehiška hrana - Kantina na postajiZadnjih nekaj tednov sem iskala tudi oblačila za dvojčka in opremo, saj želim imeti vse pripravljeno na njun prihod. Čeprav se sicer zaradi nepoštenosti mnogih ljudi izogibam nakupom rabljenih izdelkov, sem vseeno kupila nekaj odlično ohranjenih in ugodnih izdelkov (zložljiva stolčka za hranjenje, voziček za dvojčka, vrtiljak, organizator – torbico za voziček).

Od srčne mamice sva prejela tudi posteljico, ki jo bova le malce obnovila (zbrusila in prebarvala) in bo kot nova. Od Glorie sva imela shranjeno še vse pohištvo in dodatke, vendar sva morala zdaj dokupiti še vse drugo, da bosta imela dvojčka enake ali vsaj podobne stvari.

Ogromno oblačil imam še shranjenih od Glorie, nekaj so nama jih podarili tudi sorodniki in srčne mamice. Zdaj sem jih le oprala in zlikala – v veliko pomoč pri tem so mi bile tudi odlične babice. 🙂

Tako, da imava zdaj skoraj že vse pripravljeno, kupiti morava le še nekaj malenkosti ter previjalno podlogo. Čakava tudi še na en komplet za voziček. Večinoma sem zdaj kupila le še različne izdelke za osebno nego zase in za dvojčka ter nekaj oblačil in posteljnino, saj nisem želela pretiravati z nakupi.

V 28. tednu moje nosečnosti so se končale tudi skoraj mesec in pol dolge počitnice za Glorio, in čeprav sem vesela, da je imela odmor od vrtca, sem še bolj vesela, da se je vrnila v vrtec. Predvsem, ker zelo rada hodi v vrtec in ker imam tako sama malce več časa za priprave ter predvsem ker imamo obe spet svojo dnevno rutino.

Ob koncu 29. tednu nosečnosti sem končno imela pregled pri ginekologinji, saj sem ga komaj dočakala. Izvedela sem, da imam tako hude bolečine, ker me boli simfiza ter da si moram takoj kupiti nosečniški pas, saj se mi rahljajo kosti in zato ga zdaj tudi redno nosim čez celoten dan.

Imela sem tudi ginekološki pregled pri katerem me je tokrat vse bolelo – na srečo je maternični vrat še zaprt in dovolj dolg tako, da za enkrat ni znakov za porod. Od ginekologinje sem dobila navodilo, da ne smem nositi nobenih težkih stvari – le denarnico, kartico in materinsko knjižico, ker drugače preveč obremenjujem telo oziroma eno stran telesa.

Predlagala mi je tudi počitek v bolnišnici, vendar sem jo prosila, ali lahko rajši počivam doma, kjer se boljše počutim. Za vsak primer je opravila že prvi ctg, da smo preverile, ali resnično še nimam popadkov.

Dogovorile smo se tudi, da moram v primeru prezgodnjega poroda nujno v porodnišnico Ljubljana kljub grozni prvi izkušnji, ki sem jo opisala tukaj. V primeru, da bo vse dobro, lahko odidem v zadnjih tednih v porodnišnico Trbovlje, kot sem imela do zdaj željo. Tako, da držim pesti, da mi uspe zdržati še vsaj osem tednov nosečnosti.

Ob ultrazvočnem pregledu mi je zaupala spol dvojčkov, ki ga izveš tukaj. Povedala mi je, da imata dvojčka skoraj identične mere, ki se razlikujejo le za nekaj milimetrov – kar je odlično, vsak izmed njiju ima zdaj že približno 1200 g in se zato odlično razvijata.

Dvojčka sta trenutno oba obrnjena na ritko tako, da se je eden izmed njiju obrnil nazaj, čeprav je bil že v glavični vstavi. Zato me zdaj oba z velikim veseljem brcata v mehur in imam zato še veliko več obiskov wc-ja tudi ponoči.

Kdaj si ti izvedela spol? Kako sta pri tebi potekala 28. in 29. teden nosečnosti – si kdaj uporabljala nosečniški pas? Kdaj si imela prvi ctg – v katerem tednu? Si nakupovala le nova oblačila in opremo ali tudi rabljeno?

Preveri tudi, kako so potekali tedni nosečnosti od 26. do 27. tedna.

Mogoče ti bo všeč tudi ...