27. - 28. teden - dojenčkov dnevnik - izberi modro družina
Otroci | starši Vse za otroke

27. – 28. teden – Dojenčkov dnevnik

27. – 28. teden – Dojenčkov dnevnik 

V 27. tednu sem zbolela za groznim prehladom tako, da sem bila popolnoma uničena in sem komaj sama skrbela za obe. Na srečo se tokrat vsaj nobena od njiju ni nalezla prehlada od mene.

Lucija je imela sicer dva dni pred cepljenjem vročino, drisko in je tudi bruhala tako, da sem ji prvič dala tudi svečko za bolečine in vročino. Sofija je na srečo imela le en dan drisko, vendar sva kasneje ugotovila, da je vse to bilo povezano z rastjo zobkov.

V 27. tednu sta imeli cepljenje in tudi laboratorij, saj sta morali dati še vodo in kri za preiskave. Najprej so kri vzeli Sofiji, ki ni nič zajokala le malce je bila nervozna, ker so jo med odvzemom držali za roko. Lucija je bila med odvzemom krvi precej bolj nervozna, saj je zaradi držanja za rokico začela jokati, vendar se je kasneje hitro pomirila v mojem naročju.

Na pregledu je tudi tokrat pediater potrdil, da obe lepo pridobivata težo in da se obe lepo razvijata. Še enkrat sem dobila napotnico za razvojno ambulanto, ker mi je prejšnja potekla, preden sem ju naročila tako, da imamo zdaj prvi termin v maju, ko bosta stari osem mesecev. Po cepljenju na srečo tudi tokrat nista imeli reakcij le malce slabše sta spali prvi teden in Lucija je bila malce bolj razdražena zaradi zob.

Ker Sofija nima nikoli dovolj mleka, mi je pediater svetoval, da ji ga lahko dam, kolikor ga želi in ga ne omejujem, saj z njim trenutno še raste. Vendar mi je povedal, da moram kasneje paziti, ko bom začela uvajati gosto hrano, da je ne bo pojedla preveč, saj se bo tako preveč zredila.

V 27. tednu sem se tudi odločila, da naročim marela voziček, ki ga bomo uporabljali na morju in bo vedno na razpolago v avtu, če bomo kam šli. Prejela sem ga teden kasneje in že drugi dan sem ga preizkusila, ker sem nujno morala iti z dvojčicama v trgovino po HiPP combiotic 2 mleko, saj mi je doma zmanjkalo zaloge.

V teh tednih so v stanovanju začeli tudi s s sanacijo vodovoda, ker je pod našim in sosednjim stanovanjem počila cev tako, da so delavci delali v našem stanovanju in na balkonu več tednov. Zato smo morale večkrat iti iz stanovanja k staršem, da smo imele mir. Imeli smo tudi težave zaradi hrupa, umazanije in predvsem sem imela največ težav, ko sem šla od doma ali na sprehod, saj sem morala paziti na vse luknje v tleh.

Naslednji dan je bil tudi svetovni dan Downovega sindroma tako, da smo si v podporo vse štiri obule različne nogavičke.

27.-28.-teden-dojenčkov-dnevnik-izberi-modro-družina

Lucija je nekaj dni kasneje na materinski dan dobila tudi svoj prvi zobek, ki smo ga čakali že nekaj tednov, saj je bila zelo nemirna in je veliko jokala. V teh tednih sta postali res zelo živahni tako, da sem ju komaj lovila po postelji ali v naročju.

Zelo živahni sta tudi na previjalni mizi in se po njej skoraj kotalita. Še večja težava je, ker obe vedno iščeta, kaj bi lahko dali v usta ali s čim bi se igrali na previjalni mizi in zato najrajši v rokah držita HiPP kremo za ritko – zdi se mi, da obe skrbita, da je ne pozabim uporabiti. 🙂

27.-28.-teden-dojenčkov-dnevnik-Izberi-modro-družina

Za konec vam zaupam še nekaj Glorinih izjav o sestricah, ki se jim vedno nasmejim od srca. ? “Mami tvoj voziček se sliši kot gosenica”, “mami jaz sem uspavala dojenčka – bravo jaz, zmagala sem”,”mami gremo na sprehoda – na čist majhnega”, “mami to je za pod črto, da si mi pojedla kinder jajček” in tudi moja zmagovalna izjava – “samo pojstlo previjem in te vzamem v naročje Lucija”.

Kako sta pri vas potekala 27. in 28. teden? Kdaj so vaši malčki dobili prvi zobek? Ste se odločili za nakup marela vozička?

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.