26.-27.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina
Nosečnost | Porod Otroci | starši

26. – 27. teden nosečnosti

26. – 27. teden nosečnosti

V 26. tednu sem imela spet pregled pri ginekologu tokrat sicer malce krajši, saj sva le preverila, ali je z dvojčkoma vse v redu in ali se telo že kaj pripravlja na porod. Na srečo je za zdaj še vse dobro, spola še vedno nisem izvedela in iskreno sem že precej radovedna.

Mi je pa ginekolog potrdil, da se je eden izmed njiju že obrnil na glavo, drugi se sicer še ni, vendar ima še čas. Obenem sva se pogovarjala tudi o tem, da če bi želela naravni porod je le ta možen brez težav, saj je prvi pravilno obrnjen.

Predpisal mi je še tablete za krče in zdaj moram spet čakati še tri tedne na ponoven pregled. Sicer je to zame dober znak, saj to pomeni, da moja nosečnost poteka skoraj brez težav, vendar si vseeno želim, da bi ju lahko videla na UZ vsak teden ali vsaj vsak drug teden.

Ko sem čakala na pregled, sem kar naenkrat začela razmišljati o tem, ali bom sploh zmogla vse skupaj, ko prideta še dvojčka. Sicer sem se počasi pomirila, da sem dobra mamica že Glorii in da bova z Rajkom skupaj zmogla vse tudi z dvojčkoma. Prepričana sem, da nama bo pomagala tudi Gloria in da bo odlična starejša sestrica.

V 26. tednu sem začela razmišljati tudi o tem, da moram malce pohiteti s pripravami na dvojčka. Tako, da sem imela v teh tednih intenzivno gnezdenje in zdaj imamo že skoraj vse pripravljeno za njun prihod. Vseeno še vedno držim pesti, da mi uspe s porodom počakati vsaj do 37. tedna nosečnosti, da bomo lahko odšli iz porodnišnice čim prej.

Skoraj nihče sicer ne more verjeti, da sem zdaj šele v 7. mesecu nosečnosti, saj imam že kar velik trebušček. Kljub temu da sploh nisem še veliko pridobila teže, pa imam neznosne bolečine v kosteh in mišicah tako, da tudi zelo slabo spim, saj imam občasno občutek, da se mi bo zmešalo od bolečin.26.-27.-teden-nosečnosti-Izberi-modro-družina

Zdaj mi na srečo manka le še nekaj zadnjih malenkosti za dvojčka med drugim previjalna blazina in morda še nekaj oblačil za prve mesece. Težavo imam le, ker imamo res majhno stanovanje tako, da sem z izdelki in oblačili zanju zapolnila že skoraj vse delčke stanovanja.

Glede iskanja vozička za dvojčka sem dobesedno naredila doktorat, saj se toliko prebrala o vozičkih, kot bi še enkrat pisala diplomsko nalogo. Na koncu sem se odločila, da si nekaj modelov vozičkov ogledava v živo ter si nato izbereva pravega.

Pred nakupom sva se veliko pogovarjala o tem, kaj pričakujeva od vozička za dvojčke, ampak o tem malce več v novi objavi, saj sva v 26. tednu končno voziček tudi kupila.

Čeprav resnično ne maram dežja, sem bila do zdaj zelo vesela hladnega vremena, saj je zame ta vročina letos pravi mučenje. Zato komaj čakam hladnejše dni.

Kako si se počutila med 26. in 27. tednom nosečnosti? Si imela kakšne težave? Si morda začela že gnezditi? 🙂

Preveri tudi, kako so potekali tedni nosečnosti od 24. do 25. tedna.

Mogoče ti bo všeč tudi ...