25.-26.-teden-dojenčkov-dnevnik-izberi-modro-družina
Otroci | starši Vse za otroke

25. – 26. teden – Dojenčkov dnevnik

25. – 26. teden – Dojenčkov dnevnik

V 25. tednu sem obe vpisala v vrtec, čeprav letos zagotovo ne bosta sprejeti v vrtec, saj bom v času vpisa še vedno na porodniškem dopustu. Ampak tako bomo vsaj naslednje leto imeli dovolj točk, saj si obenem želim, da sta ob vpisu stari vsaj dve leti.

V teh tednih prideta obe že povsod po postelji in se plazita povsod naokrog tako, da moram zelo paziti na obe, ko sta na najini postelji. Smešno je predvsem to, ker se Sofija z ritko in glavo plazi nazaj, Lucija pa z ritko leze naprej tako, da gredo vsakič vsaka v svojo smer.

V tem tednu sem imela tudi roditeljski sestanek za Glorio tako, da sem dvojčici spet malce zaupala v varstvo starim staršem. Na srečo je bilo na sestanku vse dobro le še vedno ima menda malce težav s čustvi zaradi dvojčic, čeprav menim, da je težava bolj v tem, da sta se zamenjali vzgojiteljici in še nekateri sošolci, ki jih zelo pogreša, saj doma z njo glede čustev nimava težav.

Tudi to leto sva z Glorio v 25. tednu skupaj praznovali rojstni dan pri mojih starših in bilo je res lepo praznovanje v ožjem družinskem krogu. Gloria je seveda vsako leto popolnoma navdušena, ker imamo rojstni dan le tri dni narazen in po njenem mnenju ga praznujemo kar tri dni skupaj (na njen rojstni dan, na dan rojstnodnevnega kosila in na moj rojstni dan), saj ona pravi, da imamo skupaj rojstni dan.

Gloria je pred rojstnim dnem žal spet zbolela za virozo tako, da je na dan praznovanja bruhala in imela je imela tudi vročino, zato sploh nisem vedela, ali naj praznovanje prestavimo ali ne. Zaradi njene bolezni smo vsi slabo spali tudi še nekaj dni kasneje, saj se je ponoči veliko zbujala zaradi bruhanja, kašljanja in vročine.

Še bolj zanimivo je bilo to, da se je v času bolezni tako zelo stiskala k meni, kot se ni prej v vseh štirih letih od rojstva dalje, saj je v njenem življenju glavni ati. ?

25.-26.-teden-dojenčkov-dnevnik-izberi-modro-družina

Lahko bi rekla, da je bil letošnji rojstni dan eden najlepših do zdaj – popolnoma preprost, ampak res lep. Sama sem tudi tokrat spekla torti za obe – recept najdete tukaj. 🙂 Ker je Rajko za moj rojstni dan prej zaključil s službo smo na ta dan odšli tudi na sestanek in kasneje na družinsko kosilo v gostilno.

Letos sem se namreč tudi odločila, da si za rojstni dan podarim še eno skupno darilo poleg pomivalnega stroja tako, da, sem rezervirala in plačala naše prve družinske počitnice na morju. 🙂

Za darilo sem naslednji dan povedala tudi Glorii in njena prva misel je bila, da za na morje ne smemo pozabiti rokavčkov, kopalk in HiPP sadnih žepkov. Zanimivo kaj je na glavnem seznamu otrok, kaj morajo vzeti s seboj na morje? 🙂

Za rojstni dan je Gloria prejela od strica za darilo tudi šotor za posteljo, ki ga preprosto obožuje tako, da se zdaj vsi gnetemo v njeni postelji in vsak dan skupaj beremo knjige ali se le ˝crkljamo˝. Vendar je Gloria takoj dala pogoj, da lahko sestrici prideta k njej v posteljo le, če s seboj vzamem še tetra plenice in slinčke, saj pravi, da sta sluzasti in da lahko obe bruhata, če nimam s seboj zaščite zanju.

Glavna atrakcija za vse tri v teh dneh so seveda bili baloni, napolnjeni s helijem.

25.-26.-teden-dojenčkov-dnevnik-izberi-modro-družina

Še vedno se tudi trudim, da gremo na sprehod vsak dan in v vsakem vremenu, saj je to sprostitev zame in za vse tri. Pogosto me sicer med sprehodi zmotijo mimoidoči z različnimi čudnimi vprašanji, in ker želim biti do vseh vljudna, jim vedno tudi odgovorim na vprašanja ter jih pozdravim, ko grem mimo.

Na sprehodih sem prejela že veliko nenavadnih vprašanj in navajena sem tudi že, da me vsi motijo, čeprav si takrat resnično želim imeti mir oziroma se mi pogosto mudi v vrtec, da nas Gloria ne čaka.

Tako me je zadnjič ustavila starejša gospa in mi rekla, ali me lahko nekaj vpraša in odgovorila sem ji, da lahko – nato je sledilo vprašanje “gospa ali imate vi res dvojčke ali imate samo tak voziček” ob vprašanju, sem za nekaj sekund ostala brez besed, čeprav sem ji sprva hotela reči, da imam tak voziček, ker z veseljem na sprehodu pred seboj potiskam 25 kilogramov. Vendar sem ji iz vljudnosti le odgovorila, da imam res dvojčka in nato sem s svojimi mislimi odšla naprej …

Kako sta pri vas potekala 25. in 26. teden? Kdaj ste malčke vpisali v vrtec? Katera najbolj smešna ali najbolj neumna vprašanja ste dobili na sprehodih?

Vse dojenčkove dnevnike najdete TUKAJ.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.